• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ανακοίνωση-καταγγελία του Συνδέσμου Εργατοτεχνιτών-Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας για το εργατικό ατύχημα σε Σούπερ-Μάρκετ "SYNKA-ΔΗΜΗΤΡΑ"

February 03, 2021 2942

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα την Παρασκευή 29/01/2021 σε κατάστημα υπό ανακαίνιση γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη πλατεία Σαρόκο, άλλος ένας συνάδελφος 48 χρονών σακατεύτηκε στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου, πέφτοντας από μεγάλο ύψος ενώ εκτελούσε εργασίες στη στέγη του κτιρίου, την ώρα που το κατάστημα λειτουργούσε κανονικά!!!, με αποτέλεσμα να σπάσει το ισχίο του και να χειρουργηθεί.
Στο χώρο μετά από ενημέρωση που έκαναν συνάδελφοι που δούλευαν στην περιοχή, έφτασε άμεσα ο πρόεδρος του σωματείου όπου, όπως ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο ουδέποτε συνέβη ατύχημα!!!
Η προκλητική στάση της εργοδοσίας, να κρύψει κάτω από το χαλί το εργοδοτικό αυτό έγκλημα, με «αστειότητες» του τύπου «δεν είδα ,δεν άκουσα» την μια μέρα και την άλλη μέρα να λένε ότι σε άλλο εργασιακό χώρο χτύπησε ο εργάτης και για να διευκολυνθεί η άμεση μεταφορά του στο ασθενοφόρο τον πέρασαν μέσα από το γεμάτο κόσμο σούπερ μάρκετ, δείχνει ότι μπροστά στα κέρδη και στις ρήτρες δεν υπολογίζονται όχι μόνο ωράρια και Κυριακές αλλά ακόμα και η ανθρώπινη ζωή.
Από την άλλη εγκληματικές είναι και οι ευθύνες της Κυβέρνησης όπου ο αντιλαϊκός της αέρας έχει φουσκώσει τα πανιά των κατασκευαστών και η προστασία της ζωής και της υγείας στους χώρους δουλειάς ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο όπου η πανδημία είναι σε έξαρση είναι «ψιλά γράμματα».
Επίσης εγκληματική είναι η απαξίωση και η υποστελέχωση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να γίνονται «κατόπιν εορτής» αφού πρώτα έχουμε έναν σακάτη ή ακόμα χειρότερα ένα νεκρό εργάτη. Μας προβληματίζει η αδικαιολόγητα μεγάλη καθυστέρηση της Επιθεώρησης Εργασίας να ελέγξει όχι μόνο αυτό το ατύχημα αλλά και το ατύχημα που συνέβη στο νεκροταφείο στις 14/01 με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος να αποκρυφθούν στοιχεία σημαντικά για ευθύνες που αναλογούν. Επιπλέον και η απουσία ελέγχου από το ΙΚΑ μας δημιουργεί το ερώτημα για τις άδειες εργασίας που υπάρχουν, «αν υπάρχουν» σε αυτά τα έργα και κατά πόσο θα ασφαλιστούν οι συνάδελφοι!!!
Το σωματείο εύχεται καλή ανάρρωση στους συνάδελφους που βρίσκονται στο νοσοκομείο και καλεί όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές είτε μένουν στην Κέρκυρα είτε εργάζονται σε συνεργείο από άλλες περιοχές να συσπειρωθούν στο σωματείο με οργάνωση του αγώνα ώστε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για δουλειά με αξιοπρέπεια. Δε θέλουμε να φιλάμε τα παιδιά μας φεύγοντας για μεροκάματο μη γνωρίζοντας αν θα ξαναγυρίσουμε. Ως εδώ με τα εργοτάξια – κάτεργα.
Διεκδικούμε:
• Άμεση λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Μέσα ατομικής προστασίας.
• Επαρκής στελέχωση και ουσιαστική του ΣΕΠΕ που αντί να προλαμβάνει ατυχήματα πάει απλά να τα διεκπεραιώσει.
• Να μπει τέλος στο κλέψιμο και το παζάρι των ενσήμων, να ισχύσει το κάθε μέρα εργασίας να είναι και μέρα ασφάλισης.
• Υπογραφή εδώ και τώρα κλαδικής Σύμβασης Εργασίας που θα διασφαλίζει τις εργασιακές συνθήκες, το ωράριο, το μεροκάματο. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 45 ευρώ μεροκάματο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search