• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Ζωτικά τα προβλήματα στον κλάδο των Ξεναγών

February 04, 2021 2893


 Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, τον Υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη και την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, απέστειλε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  ο κλάδος των ξεναγών:

Αναλυτικά:

 Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών του κλάδου αυτού συμπληρώνουν αυτήν τη στιγμή σχεδόν ενάμιση χρόνο πλήρους ανεργίας, ενώ το ειδικό βοήθημα που εισέπραξαν αφορούσε συνολικά μόλις 4 μήνες. Ταυτόχρονα δεν υπήρξε προς αυτούς καμία περαιτέρω διευκόλυνση, όπως έκπτωση ενοικίου.


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας στέκεται στο πλευρό των ξεναγών και στηρίζει τα αιτήματά τους ζητώντας:
Να εκδοθεί άμεσα νέα ΚΥΑ για το επίδομα ειδικού σκοπού για τους μήνες Νοέμβριου - Δεκεμβρίου από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.
Να υπάρξει επίσης πρόβλεψη για το επίδομα ειδικού σκοπού για τους πρώτους μήνες του 2021 έως ότου ξεκινήσει η τουριστική σεζόν.
Ζητούν επίσης να τους δοθεί το εν λόγω επίδομα αναδρομικά για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2020, καθώς τα σύνορα της χώρας τη δεδομένη χρονική περίοδο ήταν κλειστά, με αποτέλεσμα να είναι ανέφικτη η οποιαδήποτε εργασία για τους ξεναγούς.

Κλείνοντας, η επιστολή αναφέρει: «Αισιοδοξούμε ότι θα εγκύψετε στα σοβαρά προβλήματα -επιβίωσης πλέον- που ταλανίζουν τους συναδέλφους αυτούς, οι οποίοι θεωρούνται, κατά γενική ομολογία, αυτοί που προσθέτουν υπεραξία στο τουριστικό προϊόν, το οποίο και αποτελεί σαφώς την «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search