• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Χρυσοχοϊδέστεροι του Χρυσοχοϊδή και κεραμέστεροι της Κεραμέως

February 04, 2021 486

 

Ούτε καν το μετριοπαθέστατο και ομόφωνο (με τη συμμετοχή ΔΚΜ-ΠΑΣΚ) ψήφισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας δεν αποδέχτηκαν οι παρατάξεις που συγκροτούν την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, σχετικά με την απαγόρευση του δικαιώματος στην διαδήλωση με αφορμή την πανδημία, αποδεικνύοντας ότι είναι χρυσοχοϊδέστεροι του Χρυσοχοϊδή και κεραμέστεροι της Κεραμέως

Οι παρατάξεις  « Ιόνιο Δυνατά! Κάθε νησί ψηλά»«Ιόνιος Συμμαχία» και « Επτανησιακή Πρωτοβουλία» με διάφορες παραλλαγές ουσιαστικά υιοθέτησαν πλήρως την ρητορική και τα υποκριτικά επιχειρήματα της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι οι φωτογραφικές απαγορεύσεις των διαδηλώσεων αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού και δεν έχουν πολιτικές επιδιώξεις.

Τελικά δεν μας απάντησαν παρότι ερωτήθηκαν:

  1. οι φοιτητές διαδηλώνουν για να διασπείρουν τον ιό ή διαδηλώνουν γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την πανδημία για να νομοθετήσει στα κρυφά αυτό που δεν θα μπορούσε καν να διανοηθεί ότι θα νομοθετούσε με τις σχολές ανοιχτές

2. οι φοιτητές διαδηλώνουν επειδή είναι ανεύθυνοι ή

για να μην ιδρυθεί πανεπιστημιακή αστυνομία

για να μην ισοτιμηθούν τα πτυχία των κολλεγίων με τα Πολυτεχνεία

για να μην περάσει η τράπεζα θεμάτων

για να μην περάσουν τα πειθαρχικά και οι διαγραφές

για να ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ για εκπαιδευτικούς και σπουδαστές

για 15 μαθητές ανά τάξη ????

3. Αφού η κυβέρνηση κόπτεται τόσο πολύ για την πανδημία, γιατί ετοιμάζεται να ξαναδεχτεί τουρίστες από το εξωτερικό χωρίς υποχρεωτικό τεστ?

γιατί δεν αποσυμφορίζει τα σχολεία?

γιατί δεν ενισχύει την υγεία?

γιατί δεν αναστέλλει την πολιτική της για τα Πανεπιστήμια ως ότου περάσει η πανδημία ?

Αλήθεια την Πανεπιστημιακή αστυνομία θα την προσλάβει να σουλατσάρει σε άδεια πανεπιστήμια ή θα τη στέλνει και στα σπίτια των φοιτητών??

Για την ιστορία το ψήφισμα του ΤΕΕ που προτάθηκε από τις παρατάξεις Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια και Λαϊκή Συσπείρωση στηρίχθηκε και από την ΑΝΑΣΑ…

 

Ομόφωνο ψήφισμα της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ για το θέμα των συγκεντρώσεων


Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, στη συνεδρίαση της το απόγευμα της 26ης Ιανουαρίου 2021, εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που δημοσιεύτηκε, σήμερα το πρωί σε ΦΕΚ, απαγορεύονται για τις επόμενες έξι ημέρες οι υπαίθριες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων σε όλη την επικράτεια. H Κυβέρνηση επικαλείται τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού χωρίς αντίστοιχη επιβεβαιωμένη εισήγηση της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων, για να παρουσιάσει ως αναγκαία αυτή την απόφαση, η οποία τελικά το μόνο που εξυπηρετεί είναι άλλες σκοπιμότητες. Άλλωστε, από το πρωί πολλοί επιστήμονες, μέλη της επιτροπής, δηλώνουν ότι ουδέποτε συζητήθηκε το θέμα, πόσο μάλλον έγινε τέτοια εισήγηση από την επιτροπή. Μόνο τυχαίο δεν είναι επίσης, το γεγονός ότι την εβδομάδα αυτή έχουν ήδη εξαγγελθεί μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο έχει σηκώσει μεγάλες αντιδράσεις σε όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ως φορέας με έντονες κοινωνικές και δημοκρατικές ευαισθησίες, δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι η αυτονόητη τήρηση των μέτρων προστασίας και αποφυγής συνωστισμού, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί πρόσχημα για την λήψη αντιδημοκρατικών και αυθαίρετων αποφάσεων. Το Τεχνικό Επιμελητήριο καλεί την Κυβέρνηση να λάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την προστασία της κοινωνίας, καλεί τους πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα που εισηγείται η επιστημονική και ιατρική κοινότητα, χωρίς ωστόσο να καταργείται το βασικό δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στην διαδήλωση και την διαμαρτυρία.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search