• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ερημίτης : κλείνουν τα μάτια στις παραβάσεις και κλείνουν το μάτι στον "επενδυτή" - Καταγγελία της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια

February 21, 2021 91

Ανεκδιήγητη η στάση της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων για τους πρόσφατους βανδαλισμούς στον δύσμοιρο υδροβιότοπο του Ερημίτη κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.

Μόνο και μόνο η ένταξη του θέματος των βανδαλισμών στον Ερημίτη στην ημερήσια διάταξη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, υπεκφυγών και απόπειρα αντιδημοκρατικού αποκλεισμού του θέματος από την πλευρά ορισμένων συμβούλων που στηρίζουν την πλειοψηφία, γνωστών για τα οπαδικά φιλο-επιχειρηματικά τους αισθήματα.

όλες οι αδειοδοτήσεις του επενδυτή είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο

“η οποιαδήποτε οικοδομική άδεια εκδίδεται είναι τελεσίδικη”

η Περιφέρεια δεν είναι αρμόδια, αρμόδιος είναι ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας”

μας βάζετε να κάνουμε τους αστυνόμους“,

“δεν είμαστε εδώ για να τρομάζουμε τους επενδυτές”,

“είμαστε αναρμόδιοι”,

“όποιος βλέπει παραβάσεις να πάει στην Αστυνομία”

“η τεχνική έκθεση του μηχανικού Δ. Λεβέντη δεν μας λέει τίποτα, αναμένουμε την τεχνική έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας”

είναι μόνο ελάχιστα από τα διαμάντια που ακούστηκαν προκειμένου το θέμα να μην συζητηθεί, προφανώς φοβούμενοι ότι τα ανατριχιαστικά στοιχεία τα οποία ήρθαν στο φως για τα έργα και τις ημέρες της NCH capital θα ανάγκαζαν ορισμένους συμβούλους της πλειοψηφίας να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Τελικώς το θέμα μπήκε σε συζήτηση ως όφειλε με βάση τον κανονισμό, αλλά και πάλι οι αναρίθμητες παραβάσεις που έφεραν στο φως τόσο η εισήγηση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια όσο κυρίως και τοποθέτηση του κυρίου Δημήτρη Φατήρα προέδρου του συλλόγου Ερημίτης Πλους, δεν έπεισαν τους συμβούλους των παρατάξεων της κυρίας Κράτσα, του κυρίου Σπύρου και του κυρίου Αλεξάκη.

Αντιπαραθετικά προς το κοινό ψήφισμα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια, της Λαϊκής Συσπείρωσης, της ΑΝΑΣΑ και του Ανυπόταχτου Ιονίου , υπερψηφίστηκε ένα αόριστο ψήφισμα της πλειοψηφίας της περιφερειακής αρχής που αναφέρεται “στην ισότητα απέναντι σε δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις” και καλεί τις υπηρεσίες της περιφέρειας να “εντείνουν τους ελέγχους τους”

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι νωρίτερα στην ίδια συνεδρίαση, στο θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών για την Κέρκυρα, δυο κορυφαίοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Δασών του αρμόδιου υπουργείου, οι κκ Γκουντούνας και Τσιλίκουνας επανέλαβαν αρκετές φορές ότι η οποιαδήποτε διαδικασία καθαρισμού σε δασική περιοχή απαιτεί αδειοδότηση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της οικείας περιφέρειας……

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της εισήγησης της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια, το οποίο συμπεριλαμβάνει τις καταγγελίες του συλλόγου Ερημίτης Πλους, την τεχνική έκθεση και αποτύπωση του μηχανικού Δημήτρη Λεβέντη.

https://drive.google.com/file/d/1f-v9xanfRQedNZ2Sc8DQUhAa018vtE2s/view?usp=sharing

 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search