• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Θεμελιώνεται η γέφυρα συνεργασίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Μουσείου Αχιλλείου

February 22, 2021 44Με στόχο την εδραίωση και ενίσχυση μίας θεμελιώδους συνεργασίας μεταξύ του Μουσείου Αχιλλείου και του Ιονίου Πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκε, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου, την περασμένη Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, συνάντηση εργασίας στην οποία συμμετείχαν ο Διευθυντής του μουσείου, Αναστάσιος Διαβάτης, με τους συνεργάτες του, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος και ο Διευθυντής του Πανεπιστημιακού Μουσείου, Αναπληρωτής Καθηγητής Σταύρος Βλίζος.

Κατά τη διάρκεια της γόνιμης συζήτησης που αναπτύχθηκε αναλύθηκαν οι τομείς στους οποίους θα εστιάσουν οι δύο πλευρές προκειμένου να δημιουργηθούν γέφυρες γνώσεων και δράσεων προς όφελος της κερκυραϊκής κοινωνίας.

Προτεραιότητα δόθηκε στη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας που θα επικεντρωθεί σε θέματα λειτουργίας και υποδομής του Μουσείου Αχιλλείου, περιλαμβάνοντας σε αυτά μια σειρά κοινών δράσεων που αφορούν στη διασύνδεση της ερευνητικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας με την ευρύτερη κοινωνία της Κέρκυρας.

Στις άμεσες ενέργειες συγκαταλέγονται η τεκμηρίωση των συλλογών, η οργάνωση εκθέσεων, η έκδοση σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή ερευνών σχετικά με το Αχίλλειο, η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών στο πλαίσιο της ανάδειξης της ιδιαίτερης ταυτότητας του χώρου κ.α. Η ανάπτυξη μιας δημιουργικής και στενής συνεργασίας μέσω των παραπάνω δράσεων συμφωνήθηκε ότι θα στηρίζεται σε αμοιβαίες επωφελείς πρακτικές και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο των συμπράξεών του με σημαντικούς επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, εντατικοποιεί τη στρατηγική της εξωστρέφειας και συνεχούς ανάπτυξης, με νέες συνεργασίες που θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη στο τοπικό, περιφερειακό και εθνικό γίγνεσθαι. Η πολύ-επίπεδη συνεργασία με το Αχίλλειο, θα εξειδικευτεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και αναμένεται να αποδώσει αμφίπλευρα θετικά αποτελέσματα, τόσο για τους δύο φορείς, όσο και για την μουσειακή και ερευνητική κοινότητα ευρύτερα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search