• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Κοινή ανακοίνωση αυτοδιοικητικών παρατάξεων της Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων: “Η ζωή να νικήσει, το κράτος δικαίου να μην πληγωθεί θανάσιμα”

March 05, 2021 430

 

Κοινή ανακοίνωση αυτοδιοικητικών παρατάξεων της Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων: “Η ζωή να νικήσει, το κράτος δικαίου να μην πληγωθεί θανάσιμα”

Αναλυτικά:

Η απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα έχει φτάσει σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Έχοντας πλέον περάσει και σε απεργία δίψας (αφαίρεση του ορού), βρίσκεται ένα βήμα πριν από το θάνατο. Η κυβέρνηση δεν προχωράει σε κάποια κίνηση που θα μπορούσε να εκτονώσει την κατάσταση, διατηρεί την αδιάλλακτη στάση της και το ενδεχόμενο να έχουμε τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στη χώρα μας φαντάζει πολύ πιθανό.
Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους, άσχετα με τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Ο Δ. Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη για τα ποινικά του αδικήματα. Αυτό που ζητάει είναι η ίση μεταχείριση με όλους τους άλλους καταδικασθέντες και η εφαρμογή των νόμων.
Η συντριπτική πλειοψηφία των φορέων κοινωνίας έχει πάρει θέση.
Το πρωί της Τετάρτης 24-2-2021 κατατέθηκε ψήφισμα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. που υπογράφουν περισσότεροι από 1.000 δικηγόροι και νομικοί με το οποίο καλείται η κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στο αίτημα της απεργίας πείνας του Κουφοντίνα και να ικανοποιηθεί «το νόμιμο και εύλογο αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ορίζει ρητά και ο νόμος»
Σε κείμενο που υπογράφουν 112 άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας αναφέρουν: «η Πολιτεία δεν μπορεί να μένει σιωπηλή, όταν εγκαλείται για φωτογραφικές διατάξεις, για παραβίαση των νόμων που η ίδια θέσμισε, για χειρισμούς που δημιουργούν υπόνοιες εκδικητικής συμπεριφοράς και αναιτιολόγητης επιβάρυνσης της θέσης ενός φυλακισμένου».
Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ στο από 24-02-2021 Δελτίο Τύπου απεύθυνε έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατούμενου Δ.Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής του. Εκεί υπογραμμίζεται ότι ‘’Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα ελληνικά Δικαστήρια όσο και από τη συλλογική συνείδηση. Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού’’.
Στην υπόθεση αυτή δεν κρίνονται οι ιδέες, οι πολιτικές αντιλήψεις και η δράση του απεργού πείνας. Εδώ κρίνονται και ο νομικός πολιτισμός και το ήθος μιας κοινωνίας. Το αίτημά του είναι δίκαιο και η διαμαρτυρία του εύλογη. Δεν ζητάει κάποια ειδική μεταχείριση αλλά την εφαρμογή των νόμων.
Οι κρατούμενοι στις φυλακές αποτελούν μέρος της κοινωνίας μας και ως τέτοιοι, έχουν και δικαιώματα. Αυτά πρέπει να είναι ίδια για όλους, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές και πολιτικές τους πεποιθήσεις και υποχρέωση της πολιτείας είναι να τα σέβεται. Τα δημοκρατικά δικαιώματα δε μπορούν να εφαρμόζονται κατά το δοκούν.
Οι Αυτοδιοικητικές Παρατάξεις της Κέρκυρας,για τους παραπάνω λόγους καλούν τον κράτος να εκπληρώσει το δίκαιο σύννομο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα. Η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει το νόμο που η ίδια ψήφισε το Δεκέμβρη. Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.


Υπογράφουν οι παρατάξεις:
Εκκίνηση – Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο (Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Δαποντίων Νήσων)
Κερκυραϊκή Συμμαχία (Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Δαποντίων Νήσων)
Τραβέρσο Ανάποδο – Πορεία προς στο βοριά (Δήμος Βόρειας Κέρκυρας)
ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων)
ΔΗΜΟΣΥΝ Δημοκρατική Συνεργασία για τον Νότο (Δήμος Νότιας Κέρκυρας)
Ανυπότακτο Ιόνιο (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων)
Βορράς Επανίδρυση (Δήμος Βόρειας Κέρκυρας)
Κέρκυρα 180 (Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search