• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Δε θα μας κλείσουν το στόμα με την αστυνομία και την τρομοκρατία!

March 11, 2021 2912

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Καταγγελία για την αστυνομική βία στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης Δε θα μας κλείσουν το στόμα με την αστυνομία και την τρομοκρατία!

 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι τραγικές σκηνές αστυνομικής βίας που εκτυλίχθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στην πλατεία και το Άλσος της Νέας Σμύρνης.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, κυνήγησαν, ξυλοκόπησαν, απείλησαν και συνέλαβαν νεαρούς πολίτες αυθαίρετα, χωρίς λόγο και αιτία, μπροστά στα μάτια οικογενειών και μικρών παιδιών, στα πλαίσια ελέγχου για τη διασπορά του κορονοιού.

Το ίδιο συνέβη και στην πορεία που έγινε αμέσως μετά και διαλύθηκε βάναυσα με επίθεση της αστυνομίας έξω από το Δημαρχείο.

Εδώ και ένα χρόνο, με επίκληση στην πανδημία, η κυβέρνηση νομοθετεί, αφού πρώτα έχει βάλει στο γύψο κάθε μορφής αντίδρασης. Η επίκληση στην ατομική ευθύνη έγινε η καραμέλα της κυβέρνησης προς τους πολίτες και η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από αυτήν .

Όλο αυτό το διάστημα ο εργαζόμενος λαός δεινοπαθεί, η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα διοικητικό μέτρο απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία για την προστασία της υγείας στους χώρους εργασίας και την ίδια στιγμή περιορίζει στο ελά-χιστο τον ελεύθερο χρόνο των εργαζομένων.

Είναι πολιτική επιλογή της να μη στηρίξει τη Δημόσια Υγεία, γι αυτό και έχει αφήσει τους εργαζόμενους σε αυτήν, να φτάνουν στα όρια της αντοχής τους, ενώ οι κλίνες περιορίζονται δραματικά και τα κρούσματα αυξάνονται γεω-μετρικά.

Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να αφήσει τα δημόσια σχολεία να λειτουργούν με τμήματα 25αρια και 27α-ρια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη υγειονομική ασφάλεια των παιδιών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτι-κών.

Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ο εργαζόμενος κόσμος και οι μαθητές να στοιβάζονται στα ΜΜΜ και τα σχολικά λεωφορεία.

Το μόνο μέτρο που παίρνει είναι το δυνάμωμα της κρατικής καταστολής, βάζοντας στο στόχαστρο εργαζόμενους και νεολαία και έχοντας στήριξη από τα συστημικά ΜΜΕ, των οποίων είναι και χρηματοδότης.

Μετά την απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συναθροίσεων για τη 17 Νοέμβρη, για την Πανελλαδική Απεργία, για τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, η κυβέρνηση συνεχίζει με το δόγμα «Νόμος και Τάξη», παντού. Πρώτη φορά κατατίθεται νομοσχέδιο για την εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ. Το δε Υπουργείο Παιδείας εκφοβίζει και εκβιάζει τους εκπαιδευτικούς με ονοματοδοσία όσων δεν κατέθεσαν βαθμολογία εξαιτίας της τηλεκπαίδευσης, ενώ σε προηγούμενο χρόνο, είχε ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς να «καταδίδουν» τους μα-θητές τους, σε περίπτωση κατάληψης μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Το κλίμα αυταρχισμού και αυθαιρεσίας το συναντάμε πλέον από τη δουλειά μας μέχρι την απλή καθημερινότητα. Ακόμα και οι απλές διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις δέχονται επίθεση από τις πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Μια απλή βόλτα, καταλήγει σε βάναυση αστυνομική καταστολή και σε μαζικές προσαγωγές.

Η κατάσταση είναι χειρότερη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά πλέον και στην Περιφέρεια η στάση της Αστυνομίας, θυμίζει άλλες εποχές. Μόλις πρόσφατα δύο συναδέλφισσες, έπεσαν θύματα της ασύδοτης αστυνο-μικής προκλητικότητας. Η μία επειδή καθόταν σε ένα παγκάκι, δέχθηκε πρόστιμο αλλά και προπηλακισμό από αστυνομικό, λόγω της δικαιολογημένης αντίδρασής της, στο πρόστιμο. Η άλλη, επειδή ρώτησε γιατί συνέλαβαν διαδηλωτές, δέχθηκε φραστική επίθεση και παρόλο που είχε την ταυτότητα μαζί της, οδηγήθηκε στο τμήμα, όπου και παρέμεινε για πάνω από 1 ώρα, μέχρι να εξακριβωθεί το ποινικό της μητρώο. Να σημειωθεί, ότι η μεταφορά της στο τμήμα, έγινε με περιπολικό, με 5 επιβαίνοντες και με κλειστά παράθυρα.

Οι μάσκες έχουν πέσει! Δεν έχει καμία σχέση η καταστολή και το κρεσέντο βίας απέναντι σε εργάτες, φοιτητές και στις γειτονιές με την προστασία της υγείας!

Ο Λαός θα βάλει τέρμα στην κυβερνητική αυθαιρεσία και βία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search