Αναλύοντας με μεγάλη προσοχή την τοποθέτηση της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας, όσον αφορά στο θέμα των fast trach προσλήψεων,  θέλω να επισημάνω τα εξής: Αντιλαμβάνομαι γιατί η Παράταξη της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας αντέδρασε με δημοσίευμα μόλις την 17η Μαρτίου όταν η πρώτη καταγγελία για τις προσλήψεις είδε το φώς την 1ηΦεβρουαρίου από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ζακύνθου και ακολούθησαν αμέσως μετά οι καταγγελίες του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Κέρκυρας και Κεφαλονιάς! Προφανώς είναι γιατί ,όπως λέει το δημοσίευμα της παράταξης της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας ,«έχουμε πλέον αναπτύξει ευαίσθητα αντανακλαστικά σε ανάλογες μεθόδους»……!!

Τώρα ησύχασα… και μπορώ πλέον να αισθάνομαι «περήφανη» για τα ευαίσθητα αυτά αντανακλαστικά! Άλλωστε είναι πράγματι δύσκολο και χρειάζεται χρόνο να προσπαθείς να συγκεράσεις το έντιμο και το ηθικό για τις προσλήψεις στα πλαίσια της συνεργασίας σου με την ΝΔ και την Περιφερειακή της Αρχή Ιονίων Νήσων ! Κατανοώ  απόλυτα το αράδιασμα των  νόμων που άλλωστε ο απλός πολίτης «εύκολα» διαβάζει και εξηγεί μέσα από ένα δημοσίευμα της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας που επισταμένα επιδιώκει να μην γίνει αντιληπτό από κανέναν , όπως ακριβώς κάνει ο επικεφαλής της παράταξης ΕΠ, αλλά ας ξεδιαλύνουμε ένα απ’ όλα  όσα αναφέρει : «δεν προβλέπεται η σύσταση επιτροπών αξιολόγησης των υποβληθεισών αιτήσεων, ενώ την ευθύνη σύνταξης των πινάκων κατάταξης φέρει η καθ΄ ύλην αρμόδια υπηρεσία, έπειτα από αξιολόγηση των τυπικών προσόντων και δικαιολογητικών των υποψηφίων».

Ίσως να κάνω λάθος εγώ, που δεν καταλαβαίνω, ότι ενώ δεν προβλέπεται η σύσταση επιτροπών αξιολόγησης,  εν τέλει κάποια καθ΄ ύλην αρμόδια υπηρεσία- φάντασμα- προχωρά στην κατάταξη έπειτα από αξιολόγηση των τυπικών προσόντων και δικαιολογητικών των υποψηφίων! Στενοχωριέμαι που δεν γνώριζα ότι «η Περιφερειάρχης όσο και στελέχη της υπηρεσίας; «προώθησαν την τελική επιλογή υποψηφίων προς έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της 23ης Φεβρουαρίου» Κι’ έτσι στα πλαίσια της δια βίου μάθησης …διδάσκομαι, μέσω μιας καινοτόμου νομοθεσίας…, ότι η Οικονομική Επιτροπή  εκτός από τις εγκρίσεις κονδυλίων έχει και το καθήκον της επιλογής υποψηφίων.

Θλίβομαι όμως βαθύτατα – και τέρμα τ’ αστεία- όταν αντιλαμβάνομαι την  πρόθεση της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας και του επικεφαλής της, μέσω του δημοσιεύματος της, να φέρει Πολίτες αντιμέτωπους με άλλους Πολίτες, δηλαδή να σπείρει τον κοινωνικό  διχασμό και να απαξιώσει το δικαίωμα στην εργασία όλων των Πολιτών με γνώμονα τις ουσιαστικές τυπικές και κυρίως τις πραγματικές τους ανάγκες με το παρακάτω : «Το πλέον σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι αρκετοί συνάνθρωποι μας απασχολούνται ήδη, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, συμβάλλοντας στην βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας και κατά την ταπεινή μας άποψη, είναι τουλάχιστον ανούσιο, κάτω από τις επικρατούσες συνθήκες, να στοχοποιούνται όσοι άσκησαν το νόμιμο, αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα τους να αναζητήσουν εργασία»(Δημοσίευμα Επτανησιακής Πρωτοβουλίας μια χωρίς ιερό και όσιο επικοινωνιακή πολιτική και τακτική που προσβάλει   τον κ. Αλεξάκη και την παράταξη της ΕΠ , καθ’ ότι το Κίνημα Αλλαγής μέσα από τις ανακοινώσεις του ουδέποτε στοχοποίησε όσους προσληφθέντες βρήκαν εργασία και σωστά έπραξαν, αλλά υπερασπίστηκε το ίδιο ακριβώς δικαίωμα της εργασίας και των ίσων ευκαιριών για το σύνολο χιλιάδων Πολιτών, που τούτη την ώρα βρίσκονται σε απόγνωση. Αλλά ιδού η εξήγηση δια στόματος του επικεφαλής της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας: « Η επικοινωνιακή και επιφανειακή προσέγγιση δεν αφορά την «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» Μην τολμήσει κανείς να σκεφτεί για επιφανειακή…. προσέγγιση, κυρίως δε όταν ο ίδιος ο επικεφαλής δεν απαντά στα καίρια ερωτήματα που έχουν τεθεί κατά κόρον για το χρόνο, τον τρόπο και την αξιολόγηση που αφορούν στις προσλήψεις, γιατί και να τολμήσει κάποιος, τον έφαγε η λάσπη!

Θυμάμαι πόσο δίκιο είχε η Φώφη Γεννηματά όταν δήλωνε:  « Δείτε για παράδειγμα την απλή αναλογική που προτείνεται στους ΟΤΑ. Χωρίς ανακατανομή εξουσιών, διαλύει κάθε δυνατότητα άσκησης τοπικής εξουσίας και τους μετατρέπει σε χώρο συναλλαγής και παραλυτικής ισορροπίας».

Κι αναρωτιέμαι: Ποιες οι δεσμεύσεις του επικεφαλής της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας σε σχέση με την Περιφερειακή Παράταξη της κ. Κράτσα; Άραγε ο κ. Αλεξάκης διαβάζει αυτά που γράφονται  από το επιτελείο του; Τα περισσότερα σαν έκθεση ιδεών με απουσία πολιτικού περιεχομένου και ουσιαστικών απαντήσεων; Κι΄αν ναι,  ο σοσιαλδημοκράτης  επικεφαλής της παράταξης ΕΠαντιλαμβάνεται την ηθική διάσταση του θέματος;;