• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Απόφοιτοι Ιονίου Πανεπιστημίου: Όχι άλλη παραβίαση του Συντάγματος!

March 23, 2021 436



Διαδικτυακό ψήφισμα στο Avaaz από τους αποφοίτους του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου για την υποβάθμιση που υπέστησαν στις προσλήψεις εκπαιδευτικών μουσικής
Υπογραφές συλλέγουν διαδικτυακά οι απόφοιτοι του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου για την υποβάθμιση που υπέστησαν στις προσλήψεις εκπαιδευτικών μουσικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που προηγήθηκαν την τρέχουσα σχολική χρονιά, αλλά και εκείνων που έπονται.

 

Οι απόφοιτοι ζητούν επαγγελματική αποκατάσταση με αξιοκρατικά κριτήρια – ισονομία και την προσμέτρηση των μορίων μας στους οριστικούς πίνακες, τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί λόγω καθυστέρησης του Υπουργείου Παιδείας.

Το διαδικτυακό ψήφισμα

Αναλυτικά, το διαδικτυακό ψήφισμα των αποφοίτων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Avaaz:

Όχι άλλη παραβίαση του Συντάγματος!
Η ισότητα και η ίση μεταχείριση είναι Συνταγματική Αρχή!

Αυτή τη στιγμή συμβαίνει κάτι πρωτόγνωρο.

Όλοι οι απόφοιτοι ενός τμήματος ΑΕΙ, του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου της Κέρκυρας, υποβαθμίστηκαν εν μία νυκτί σε σχέση με τους αποφοίτους των δύο ισότιμων Τμημάτων Αθήνας (ΕΚΠΑ) και Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) όσον αφορά τις προσλήψεις εκπαιδευτικών μουσικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που προηγήθηκαν την τρέχουσα σχολική χρονιά, αλλά και εκείνων που έπονται (αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών).

Ο λόγος; Έγγραφα που δεν υπογράφηκαν και δεν στάλθηκαν στην ώρα τους, παρά μόνο με καθυστερήσεις μηνών, και την ευθύνη φέρει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η διαδικασία έκδοσης της διαπιστωτικής πράξης απόδοσης του τίτλου integrated master για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) του Ιονίου, την οποία κληθήκαμε να καταθέσουμε ως απαραίτητο δικαιολογητικό έγγραφο για την προκήρυξη των προσλήψεων, ολοκληρώθηκε έπειτα από 10 ολόκληρους μήνες, αντί για 2 που είναι το μέσο χρονικό όριο. Αυτό συνέβη ενώ το Υπουργείο Παιδείας ήταν ενήμερο από την πρώτη μέρα πως η προκήρυξη είναι σε εξέλιξη και πως επηρεάζονται άμεσα όλοι οι απόφοιτοι του τμήματος από το ζήτημα που έχει προκύψει.

Χωρίς την υποβολή της διαπιστωτικής πράξης στα δικαιολογητικά έγγραφα, όλοι οι Απόφοιτοι του ΤΜΣ υπομοριοδοτηθήκαμε σαν να είχαμε αποφοιτήσει από 4ετές και όχι 5ετές τμήμα, όπως είναι το ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Εκατοντάδες απόφοιτοι του Ιονίου Πανεπιστημίου εδώ και μήνες, ωστόσο, βρισκόμαστε στην αδιανόητη αυτή κατάσταση, χωρίς να μπορούμε να αποδείξουμε το πλέον λογικό και μη έχοντας κανέναν τρόπο να κινηθούμε νομικά εναντίον των υπαιτίων, παρά μόνο αφότου υποστούμε ανεπανόρθωτη βλάβη!

Το θέμα έχει αναδειχθεί επανειλλημένα από εφημερίδες, έχουν προταθεί εφαρμόσιμες λύσεις, τις οποίες η Υπουργός Παιδείας αρνείται προκλητικά να δεχτεί, ενώ έχουμε βάσιμες πληροφορίες ότι το ΑΣΕΠ στη διαδικασία των ενστάσεων δεν σκοπεύει να δώσει λύση στο ζήτημά μας.

Πώς ακριβώς τηρεί το ΑΣΕΠ το ρόλο του για αξιοκρατική και δίκαιη επιλογή υποψηφίων; Αυτή τη στιγμή ενώ είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία του να λύσει το ζήτημα οριστικά, μαθαίνουμε ότι οι ενστάσεις μας πρόκειται να απορριφθούν! Και αυτό συμβαίνει όντας ενήμερο εδώ και ένα χρόνο ότι καταφανώς παραβιάζεται η Αρχή της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ στην περίπτωσή μας.

Για ποιο λόγο το Υπουργείο, εφόσον ισχυρίζεται ότι προτίθεται να λύσει το ζήτημα, δεν έχει προβεί ακόμα στην απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, την οποία είχε προτείνει δια στόματος κ. Διγαλάκη και κ. Κεραμέως από το Βήμα της Βουλής, ώστε να προσμετρηθούν κανονικά στη διαδικασία τα μόρια που δικαιούμαστε;

Υπέρ μας έχει ταχθεί και ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος έχει αποστείλει τη γνωμοδότησή του (10/07/2020, Αριθμ. Πρωτ.: 280742/30796/2020) επί του θέματος στο Υπουργείο Παιδείας -με κοινοποίηση στο ΑΣΕΠ- από το περασμένο καλοκαίρι καλώντας τους αρμόδιους να επιλύσουν το ζήτημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν.

Εδώ και ενάμιση χρόνο παρατηρούμε συνεχή καταστρατήγηση νόμων και βιώνουμε μια κατάφωρη αδικία, την οποία καλούμε την κυβέρνηση να ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ άμεσα πράττοντας τα δέοντα.

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

Τα αυτονόητα συνταγματικά μας δικαιώματα· επαγγελματική αποκατάσταση με αξιοκρατικά κριτήρια – ισονομία.
Την προσμέτρηση των μορίων μας στους οριστικούς πίνακες, τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί λόγω καθυστέρησης του Υπουργείου Παιδείας.
Να προβεί δηλαδή ΑΜΕΣΑ το Υπουργείο Παιδείας σε σχετική νομοθετική ρύθμιση για την αποκατάσταση του προβλήματος που το ίδιο δημιούργησε.

Σε αυτή τη χώρα υπάρχει Σύνταγμα και η πολιτεία οφείλει να το εφαρμόζει!

Υπογράψτε κι εσείς για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για να
αναλάβει τις ευθύνες της σε ένα σφάλμα το οποίο η ίδια παραδέχτηκε και δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει.

Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Μουσικών Σπουδών
Ιονίου Πανεπιστημίου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search