Print this page

Αντιμάθημα - Διά ζώσης διάλεξη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (ΦΩΤΟ)

April 05, 2021 539

 

Αυτό είναι ένα αντι-μάθημα σε προαύλιο χώρο του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα.
Λέγεται αντι-μάθημα αν και διδάσκει ο καθηγητής του τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Παναγιώτης Κελάνδριας, επειδή δεν είναι πρωτοβουλία, ούτε της Πρυτανείας, ούτε του Υπουργείου Παιδείας.
Όλα τα αντι-μαθήματα και οι δια ζώσης διαλέξεις αποτελούν πρωτοβουλίες των ίδιων των φοιτητών/τριών και των συλλόγων τους, που σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, την Κυβέρνηση και τα φερέφωνα της, είναι υπεύθυνοι για βίαιες τρομοκρατικές -και ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς- ενέργειες, για την πορεία της πανδημίας, για την κλιματική αλλαγή, για τα πάντα.
 
Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα απαιτεί να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αποδεικνύει στην πράξη πως η εκπαίδευση μέσα στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας δεν θα σταματήσει, αρκεί να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα. Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα παλεύει για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως, που διαλύει τα όνειρα χιλιάδων παιδιών, και «οπλίζει» το χέρι της κρατικής καταστολής προς τους αγώνες της νεολαίας αλλά και των υπόλοιπων κομματιών της εκπαίδευσης.
 

Για άλλη μια φορά οι φοιτητές, κρατώντας αποστάσεις και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, πρόβαλαν την ανάγκη και τη δυνατότητα να ανοίξουν με ασφάλεια οι σχολές.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Άλλη μια δράση των φοιτητών που έχει σκοπό να αναδείξει την ανάγκη και δυνατότητα να ανοίξουν σήμερα οι σχολές μας! Η μορφή αυτή κινητοποίησης διαμορφώθηκε με βάση τα πλαίσια που έχουν ψηφιστεί από όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου, που καταδεικνύουν την κλιμακούμενη και πολύμορφη αντίδραση των Φοιτητικών Συλλόγων απέναντι σε ένα νόμο-έκτρωμα που η κυβέρνηση έφερε μέσα στην περίοδο της πανδημίας και με τις σχολές μας να είναι κλειστές, με σκοπό να μη συναντήσει αντιδράσεις, με σκοπό οι φοιτητές να μην μπορούν να απαντήσουν οργανωμένα.

Ένας χρόνος γεμάτος τηλεκπαίδευση μετ’ εμποδίων, με αναβολές κλινικών, εργαστηρίων, πρακτικών ασκήσεων, εξεταστικών χωρίς συγγράμματα, με τους πρωτοετείς φοιτητές να μην έχουν μπει ποτέ σε αμφιθέατρο, ενώ με τους μεγαλύτερους να έχουν ξεχάσει πώς είναι! Ένας χρόνος γεμάτος με τεράστιες δυσκολίες και αβεβαιότητα στα σπίτια μας, αφού πολλοί γονείς απολύθηκαν, άλλοι μπήκαν σε αναστολή, ενώ όλοι αγωνιούμε για την υγεία και το μέλλον μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε!

Κόντρα όμως σε όλη αυτήν την τρομοκρατία και την καταστολή οι φοιτητές απαντάμε περισσότερο δυναμικά και οργανωμένα από ποτέ! Ούτε λόγος για πανεπιστημιακή αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες! Με τα 30 εκατομμύρια να ανοίξουν οι σχολές!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, απαντάμε με ένταση της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας της υγείας μας, για να ανοίξουν οι σχολές μας κόντρα στην τρομοκρατία.

Τώρα είναι η ώρα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, οι φοιτητές σε όλη τη χώρα να υψώσουν τείχος μπροστά στα νέα μέτρα που έρχονται να σαρώσουν ό,τι έχει μείνει από τα δικαιώματά μας. Δεν θα χαρίσουμε τις σπουδές και το μέλλον μας!».

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.