• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

“Με το βλέμμα στραμμένο στη μεγαλοεργοδοσία, γύρισαν την πλάτη στους εργαζομένους”

April 09, 2021 251

 

Η διοίκηση της Π.Ι.Ν. (ΝΔ1-ΚΙΝΑΛ-ΝΔ2), καταψήφισε τα αιτήματα των χιλιάδων εργαζομένων στα ξενοδοχεία, τον επισιτισμό και σε κλάδους που βρίσκονται σε άμεση εξάρτηση με τον τουρισμό επιστρατεύοντας και τους 2 συμβούλους της ΧΑ, οι οποίοι απουσίαζαν από την έναρξη της συνεδρίασης, απείχαν από τη συζήτηση εμφανίστηκαν, όμως, ξαφνικά στην ψηφοφορία για να ενισχύσουν με τη ψήφο τους τις αντεργατικές θέσεις της Περιφερειακής Αρχής.
Η διοίκηση της ΠΙΝ (ΝΔ1-ΚΙΝΑΛ-ΝΔ2) κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Π.Σ, στην οποία αναγκάστηκε να προσέλθει, εμφανίστηκε προκλητική, απαξιωτική και κυνική προς τους εργαζόμενους αλλά καθαρή και αποφασιστική ως προς την υποστήριξή της στις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας.
1. Απαξιωτική, αφού ούτε η περιφερειάρχης, ούτε κάποιος άλλος εκπρόσωπος της πλειοψηφίας έκαναν τον κόπο να τοποθετηθούν, αρχικά, με τις θέσεις και τις προτάσεις της περιφερειακής αρχής σχετικά με τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων!!
2. Αποκαλυπτική, αφού όταν, αργότερα, αναγκάστηκε να τοποθετηθεί για λίγο η κα Περιφερειάρχης ήταν για να πει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι «εργαζομενοκεντρικά»!!!
1. Προκλητική, αφού από τη μια χαρακτήρισε τις τοποθετήσεις των συνδικάτων «περιγραφές που δεν προσφέρουν κάτι καινούργιο για να το αιτηθεί στη συνάντησή της με τον κ. Χατζηδάκη (!!!)», από την άλλη δήλωσε «την συμπαράστασή της στα αιτήματα των εργαζομένων» καταψηφίζοντας το σύνολο των αιτημάτων που κατέθεσαν τα συνδικάτα και από τα 4 νησιά.
Με περίσσιο πολιτικό θράσος, αποκάλεσε τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων «ομάδες που έχουν την ίδια ιδεολογία», θυμίζοντας άλλες εποχές και δείχνοντας, εμφανώς, την προτίμησή της στα εργοδοτικά σωματεία.
Από τις δυνάμεις που απαρτίζουν την περιφερειακή Αρχή, ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΝΔ, εκφράστηκε για άλλη μια φορά, η προσήλωσή τους στις απαιτήσεις των μεγαλοεργοδοτών και της κυβερνητικής πολιτικής.
Αναμάσησαν, με μοιρασμένους ρόλους, το αφήγημα της «κοινωνικής συνοχής» με τα γνωστά επιχειρήματα «εργαζόμενοι και εργοδότες είναι μαζί και πρέπει να συλλειτουργούν αρμονικά», «δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις’’ και το επιχείρημα του ‘’ρεαλισμού’’ επιδιώκοντας οι εργαζόμενοι να συμβιβαστούν με τα ελάχιστα και να βάλουν σε δεύτερη μοίρα τις δικές τους ανάγκες.
Ούτε κουβέντα για την ανάγκη άμεσων μέτρων προστασίας της Υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων με το άνοιγμα του τουρισμού και ενώ η πανδημία καλά κρατεί.
Δεν τόλμησαν, έστω και προσχηματικά, να υπερψηφίσουν τα αιτήματα των εργαζομένων γιατί δεν θέλουν να αμφισβητηθούν ούτε στο ελάχιστο οι επιδιώξεις των μεγαλοεργοδοτών που με πλήθος νομοθετικών εργαλείων ικανοποιούνται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.
Με την κατάργηση ΣΣΕ, την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, την απελευθέρωση απολύσεων, τις μειώσεις μισθών την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας, των υπερωριών, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την εντατικοποίηση της εργασίας κ.ά., διαμορφώνεται ένα φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Η αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων μαζί με τις γενναίες άμεσες και έμμεσες χρηματοδοτήσεις που απολαμβάνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις διαχρονικά αλλά και εν μέσω πανδημίας, αποτελούν τις προϋποθέσεις για την διασφάλιση της κερδοφορίας τους.
Η περιφερειακή Αρχή της ΠΙΝ εφαρμόζει πιστά τα «πρωτόκολλα στήριξης» των μεγαλοεργοδοτών, γυρίζοντας την πλάτη στους εργαζόμενους, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή παροιμία «αν δεν πεινάσουν οι φτωχοί οι πλούσιοι δεν χορταίνουν».
Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει τη στήριξή της στα αιτήματα, στις διεκδικήσεις και στους αγώνες των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι είναι οι παραγωγοί του πλούτου και δικαιούνται να τον απολαμβάνουν. Κι αυτό θα γίνει αμέσως μόλις οι εργαζόμενοι καταλάβουν τη δύναμή τους και αντιστρέψουν το ιδεολόγημα της εργοδοσίας «δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις» με το σωστό επιχείρημα πως «δεν μπορεί να υπάρξουν, ούτε για μια στιγμή, επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search