• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΙΘΑΚΗ: από Φιέστες Κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης πάμε καλά, από έργα τι θα γίνει;;;

April 26, 2021 396

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΘΑΚΗ: από Φιέστες Κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης πάμε καλά, από έργα τι θα γίνει;;;

Το έργο του λιμανιού, στον Πίσω Αετό της Ιθάκης, που ξεκίνησε εδώ και είκοσι χρόνια και τόσο διαφημίστηκε από την σημερινή Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) αλλά και την προηγούμενη της ΑΝΑΣΑ (ΣΥΡΙΖΑ), όχι μόνο δεν έχει παραδοθεί ακόμη από την κατασκευάστρια εταιρεία, αλλά εδώ και λίγες ημέρες άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα στον ασφαλτοτάπητα, στην ράμπα καθόδου προς το λιμάνι. Σε συνδυασμό με τους τεράστιους βράχους που επικάθονται στις άκρες του δρόμου, δημιουργούν προβλήματα ασφάλειας για τους χρήστες του λιμανιού.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στους κατεστραμμένους δρόμους στον Μπρος Αετό που έχει κόψει την Ιθάκη στα δύο, από τις αρχές του Γενάρη και στις Φρίκες, μετά τον «ΙΑΝΟ», από τον Σεπτέμβρη του 2020, τα οποία ακόμα να αποκατασταθούν. Οι δικαιολογίες για τον δρόμο του λιμανιού μπορεί να είναι πολλές και από πολλούς, τόσο για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου όσο και για την ποιότητα του. Όμως ένα είναι αδιαμφησβήτητο, όσο το κέρδος των κατασκευαστικών εταιρειών είναι το βασικό κίνητρο για την υλοποίηση κάθε έργου, οι πιθανότητες να έχουμε τέτοια «ατυχήματα» είναι πάρα πολλές με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Και για όλα αυτά, οι κατά τα άλλα λαλίστατοι της Δημοτικής Αρχής, του Επαρχείου και της Περιφερειακής Αρχής δεν έχουν βγάλει άχνα. Τα δεκάδες δελτία τύπου και οι έμμισθοι δημοσιογράφοι της Περιφερειακής Αρχής δεν έχουν δει το παραμικρό. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν τα μεγαλεπήβολα εγκαίνια που ήθελαν να κάνουν το προηγούμενο διάστημα παρουσία του πρωθυπουργού, ως μέσο φθηνής προπαγάνδας.

Όμως και η κυβέρνηση δείχνει την «φροντίδα» της για την Ιθάκη, που ενώ στην εφαρμογή της αντιλαϊκής της πολιτική είναι άμεση και κατασταλτική ενάντια στον λαό, στον εφοπλιστή που επί μήνες έχει αφήσει την Ιθάκη εκτός δρομολογίων στην σύνδεση με την Πάτρα στέκεται «σούζα» και κάνει τις πλάτες.

Αυτή είναι η πολιτική του εφικτού, του ρεαλισμού και της λογικής στον 21ο αιώνα. Να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα «τα καθρεφτάκια και τα κολιέ» των προσωρινών λύσεων που οδηγούν στην ομηρία από κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμο.

Μέσα στο σκηνικό, η Υφυπουργός Τουρισμού, ήρθε να προσθέσει ακόμα μια επικοινωνιακή φιέστα, μεταφέροντας «την έγνοια της κυβέρνησης», υποσχέσεις, μπαλάκι ευθυνών και ψίχουλα για τους ιθαγενείς.

Καλούμε τον λαό, να μην συμβιβάζεται με τον ρεαλισμό της προσαρμογής των απαιτήσεων προς τα κάτω, που οι κρατικοί θεσμοί Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος προσπαθούν να επιβάλλουν. Να διεκδικήσει όλα εκείνα που είναι αναγκαία στον 21ο αιώνα.

25.04.2021

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΘΑΚΗΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search