• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Τα μεσάνυχτα χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες στην Κέρκυρα - Συνωστισμός ... πυροτεχνημάτων

May 02, 2021 2802

 

 

Γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τον κορονοϊό που είχαν ξορκίσει το πρωϊ του Μ. Σαββάτου με τον συνωστισμός των ... μπότηδων χιλιάδες Κερκυραίοι και επισκέπτες εν μέσω απαγορεύσεων ξεχύθηκαν στην Πάνω πλατεία τα μεσάνυχτα. Βομβαρδιμσμός ... βεγγαλικών σαν να είναι αυτό το νόημα της ημέρας ... Τα μεσάνυχτα χτύπησαν "αλάρμα" οι καμπάνες στην Κέρκυρα, σηματοδοτώντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου. Αυτό συνέβη έπειτα από σχετική εγκύκλιο του Μητροπολίτης Κερκύρας, που ανέφερε πως οι εκκλησίες του νησιού μπορούν να επιλέξουν αν θα λειτουργήσουν στις εννιά το βράδυ ή την Κυριακή το πρωί, όμως με εντολή της Μητρόπολης, οι καμπάνες θα χτυπήσουν για την Ανάσταση στις 12 το βράδυ.

 

«Αναφορικά με την Ανάσταση, ο κ. Νεκτάριος, κατ’ άκραν οικονομίαν και σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και την ΚΥΑ, έδωσε την άδεια όσες ενορίες θέλουν να τελέσουν την παννυχίδα της Αναστάσεως ή και την Θεία Λειτουργία, κατά το πρόγραμμα της Ιεράς Συνόδου, ήτοι 8 μ.μ. Παννυχίδα, 9 μ.μ. Τελετή Αναστάσεως και στην συνέχεια Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Δεν θα χτυπήσουν όμως οι καμπάνες. Στις 12 τα μεσάνυχτα, όλες οι ενορίες της παλαιάς πόλεως θα χτυπήσουν πανηγυρικά, αναστάσιμα, αλάρμα, όπως συνηθίζεται στην Κέρκυρα, την κανονική δηλαδή ώρα του «Χριστός Ανέστη», παρότι θα έχουν τελειώσει οι ακολουθίες. Ο Μητροπολίτης θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως με όλο το τυπικό της (παννυχίδα, «Χριστός Ανέστη», Όρθρος, Θεία Λειτουργία) το πρωί της Κυριακής του Πάσχα και ώρα 6.30 π.μ. Το ίδιο έχουν την δυνατότητα να κάνουν και όσοι από τους ιερείς το επιθυμούν, σε συνεννόηση με τα εκκλησιαστικά συμβούλια και τους ενορίτες τους, τηρώντας την ακρίβεια της εκκλησιαστικής τάξης», αναφερόταν συγκεκριμένα στην Εγκύκλιο.

 

Γύρω στις 10 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου επικρατούσε συνωστισμός σε αρκετά κεντρικά σημεία της Κέρκυρας, ενώ το Άγιο Φως έφτασε με αστυνομική συνοδεία στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα. Οι Κερκυραίοι είχαν συγκεντρωθεί και το απόγευμα στην Σπιανάδα και το Λιστόν, ενώ δεν αποχωρούσαν όσο πλησίαζε η ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα περιπολικά και αστυνομικοί να επιχειρούν με ηχογραφημένα μηνύματα αλλά και παραινέσεις να διαλύσουν τον κόσμο και να κλείσουν τα καφέ που παρέμεναν ανοιχτά για take away.

Tελικά, ακριβώς στις 12 τα μεσάνυχτα, τηρήθηκε η παράδοση και έγινε η νύχτα-μέρα, με πανδαισία πυροτεχνημάτων στον κερκυραϊκό ουρανό, με αρκετό κόσμο να παραμένει στην Πάνω Πλατεία.

Με στοιχεία από enikos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search