• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Κόλαφος για Ρ. Κράτσα το ψήφισμα της ΠΕΔΙΝ

May 14, 2021 385

 

Κόλαφος για την πολιτική της Ρ. Κράτσα στον ΦΟΔΣΑ το ψήφισμα με μεγάλη πλειοψηφία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔΙΝ) Ιονίων Νήσων. Με ψήφους 12 ΥΠΕ και 2 ΚΑΤΑ , το ΔΣ της ΠΕΔΙΝ έκανε δεκτό το ψήφισμα που κατέθεσε ο Μάκης Φόρτες  για  τη σημερινή ανακοίνωση 5 μελών του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ  «αναφορικά με τις μεθοδευμένες ενέργειες και συμπεριφορές, που στόχο έχουν να βλάψουν το έργο του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων υπέρ των συμφερόντων των πολιτών και της ανάπτυξης των νησιών, και την δική του αντίδραση». Κατά ψήφισαν μόνο ο δήμαρχος της Ζακύνθου Ν. Αρετάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Τρούσας.

Απόφαση του ΔΣ της ΠΕΔΙΝ σχετικά με την ανακοίνωση των πέντε μελών του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ μετά απο πρόταση Φόρτε και Δρακονταειδή.

Το ΔΣ της ΠΕΔΙΝ σχετικά με την ανακοίνωση των πέντε μελών του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Κράτσα, Ιωάννου, Μοθωναίου, Αρετάκη και Λέσση «αναφορικά με τις μεθοδευμένες ενέργειες και συμπεριφορές, που στόχο έχουν να βλάψουν το έργο του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων υπέρ των συμφερόντων των πολιτών και της ανάπτυξης των νησιών, και την δική του αντίδραση», στη συνεδρίαση του στις 13 Μαΐου 2021 αποφάσισε τα εξής:

  1. Θεωρεί ως πολιτικά απαράδεκτη και καταδικαστέα την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής όπως επιχείρησε καταρχήν η Περιφερειακή Αρχή στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ στις 10ης Μαΐου και στη συνέχεια επιδιώκει με το περιεχόμενο της σημερινής ανακοίνωση και τις απειλές που εκτοξεύονται.
  2. Θεωρεί ότι η προσφυγή συναδέλφων αιρετών κατά των έκνομων ενεργειών που έγιναν στη συγκρότηση και λειτουργία του Διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, ήταν στα πλαίσια υπεράσπισης των αποφάσεων της ισχύουσας νομοθεσίας.
  1. Θεωρεί ότι η σημερινή ανακοίνωση – «απόφαση» των 5 μελών του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι θέσεις της Περιφερειακής αρχής στρέφονται κατά των αρμοδιοτήτων των Δήμων στη διαχείριση των απορριμμάτων.
  1. Θεωρεί ότι η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής να φιμώσει και να εκφοβίσει κάθε φωνή που αντιστέκεται στις επιδιώξεις της στρέφεται ευθέως εναντίον της νομιμότητας, απαξιώνοντας τους αιρετούς των Ιονίων Νήσων, αλλά και την ίδια την ΠΕΔΙΝ.
  1. Θεωρεί , τέλος, ότι η σημερινή ανακοίνωση – «απόφαση» των 5 μελών του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ αποτελεί μια ενέργεια που σημαδεύει αρνητικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ιστορία των Επτανήσων.

Το Δ.Σ. της ΠΕΔΙΝ καταδικάζει την ανακοίνωση αυτή, δηλώνει ότι δεν εκφοβίζεται και δεν εκβιάζεται ουδείς αιρετός και θα υπερασπιστεί το δικαίωμα των αιρετών της Α΄ βάθμιας Αυτοδιοίκησης στο να έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και το Συνταγματικό δικαίωμα της τήρησης της νομιμότητας.

Τέλος το ΔΣ της ΠΕΔΙΝ επισημαίνει ότι αν η Περιφερειάρχης κ. Κράτσα αποσύρει την ανακοίνωση – «απόφαση» των 5 μελών του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ τότε αποσύρεται και η παρούσα απόφαση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search