• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ακόμα μια δικαστική διαμάχη στο Διαβαθμιδικό ΦΟΣΔΑ

May 14, 2021 333

 

Σε κλίμα οξείας αντιπαράθεσης πραγματοποιήθηκε χθες η γενική συνέλευση του Διαβαθμιδικού ΦΟΣΔΑ, στην οποία συζητήθηκε κατά κύριο λόγο το θέμα της σύνθεσης του Διοικητικού του Συμβουλίου. Παρών ήταν ο Δήμαρχος της Λευκάδας, ο οποίος ήταν μαζί με το δικηγόρο του, προκειμένου να διεκδικήσει την εκπροσώπηση της Λευκάδας στη διοίκηση του Φορέα. Από την άλλη πλευρά ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, για τη θέση του οποίου υπάρχει αντιπαράθεση, έχει ήδη ασκήσει αγωγή με το επιχείρημα ότι «είμαι εκλεγμένος στη διοίκηση του ΦΟΣΔΑ». Παράλληλα ο κος Κ. Λέσσης εκτός από την αγωγή για την οποία δεν έχει οριστεί δικάσιμος, κατέθεσε και ασφαλιστικά μέτρα τα οποία εκδικάζονται στο άμεσο χρονικό διάστημα.


Για το λόγο αυτό η Γενική Συνέλευση του Διαβαθμιδικού φορέα αποφάσισε να επαναλάβει τη συνεδρίαση της στις 20 Ιουλίου.
Όλα αυτά συνιστούν ένα ακόμα εμπόδιο που καταλήγει στην καθυστέρηση της ανάδειξης των αναδόχων εργολάβων για τα εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων της Κεφαλονιάς και της Κέρκυρας. Στη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα πρόλαβαν και είχαν ολοκληρώσει αυτές τις διαδικασίες πριν καταργηθούν οι ΦΟΣΔΑ της Α/θμιας αυτοδιοίκησης.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΦΟΡΤΕ – ΣΑΡΛΗ
Παράλληλα να υπενθυμίσουμε ότι έχουν δικαιωθεί οι προσφυγές των κ.κ. Φόρτε και Σαρλή – Μπούκα στην Επιτροπή του άρθρου 152, με τις οποίες ουσιαστικά καταργείται η ιδρυτική πράξη του Διαβαθμιδικού Φορέα. Ως απάντηση η Περιφερειακή αρχή πρότεινε στη διοίκηση του Διαβαθμιδικού και ελήφθη θετική απόφαση, να προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κηρυχθεί αναρμόδια η Επιτροπή του άρθρου 152 και να κηρυχθούν τα πολιτικά δικαστήρια αρμόδια με το επιχείρημα, ότι ο Διαβαθμιδικός ΦΟΣΔΑ είναι Ανώνυμη Εταιρεία. Επίσης να ζητήσει και προσωρινή διαταγή για τη νομιμοποίηση των μέχρι τώρα αποφάσεων του ΦΟΣΔΑ. Η προσφυγή στο ΣτΕ δεν έχει κατατεθεί ακόμη, ούτε το αίτημα της προσωρινής διαταγής δεδομένου ότι η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 εναντίον της οποίας θα στραφούν δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί.

Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
Σε αυτό το κλίμα δύο παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ζήτησαν την άμεση σύγκληση του σώματος με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΦΟΣΔΑ. Μιλώντας σήμερα στο σταθμό μας ο Θ. Γαλιατσάτος αφενός υπογράμμισε ότι αυτά τα ήξερε η κα Κράτσα την οποία «είχαμε προειδοποιήσει» είπε χαρακτηριστικά. Αφετέρου η μόνη λύση που βλέπει είναι να λάβει την πολιτική απόφαση η Περιφερειάρχης να ξεκινήσει από την αρχή τη σύσταση του Διαβαθμιδικού Φορέα με συναινετικές διαδικασίες και νομιμότητα. Η νομιμότητα συνίσταται στην εκλογή των περιφερειακών συμβούλων από το Π. Σ. και στην εκπροσώπηση της Λευκάδας.

Α. ΜΠΑΛΟΥ
Από την πλευρά της η Αλεξάνδρα Μπαλού επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης δηλώνει ότι ζήτησε την συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου με το ίδιο θέμα διότι πρέπει να αναδειχθεί πως «όλος αυτός ο καυγάς γίνεται για τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών που θα κατασκευάσουν τα εργοστάσια και όχι με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη, τη μείωση του κόστους στη διαχείριση των απορριμμάτων και στην ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος».

ΠΗΓΗ: ert.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search