• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Λαϊκή Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων: Ούτε φωνή ούτε ακρόαση σχετικά με την ερώτηση για το CLUB MED!

May 18, 2021 264

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων αναφέρεται σε ερωτήματα προς την Περιφερειάρχη που τέθηκαν και παραμένουν αναπάντητα σχετικά με την Φαραωνική επένδυση στο ακίνητο του πρώην Club Mediteranne" Αναλυτικά:

ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ CLUB MED! 

Παρόλο που πέρασε ένας και πλέον μήνας, δεν υπάρχει ούτε φωνή ούτε ακρόαση εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, σχετικά με την τελευταία γραπτή ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης προς την κα Περιφερειάρχη με τίτλο "Αμείλικτα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα σχετικά με την Φαραωνική επένδυση στο ακίνητο του πρώην Club Mediteranne" που κατατέθηκε στις 13/4/2021. Όπως ήταν αναμενόμενο καμία αντίδραση εκ μέρους του Προεδρείου παρά τα όσα ορίζει ο κανονισμός. Στο απυρόβλητο η Περιφερειάρχης!

Είναι γνωστή η αυστηρότητα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου απέναντι στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την τήρηση του κανονισμού λειτουργίας. Επανειλημμένα και για το παραμικρό επικαλείται τον κανονισμό για "να επαναφέρει στην τάξη" κάθε περιφεριακό σύμβουλο της αντιπολίτευσης που κατά την άποψη του παραβιάζει τον κανονισμό. Γενικά θεωρεί τον κανονισμό ιερό και απαραβίαστο. Ιερό και απαραβίαστο, όμως, όσο αφορά την αντιπολίτευση. Όχι τους συμβούλους της πλειοψηφίας και κύρια όχι όσο αφορά την κα Περιφερειάρχη. Αυτοί μπορούν να παραβιάζουν προκλητικά τον κανονισμό και ο Πρόεδρος στην καλύτερη περίπτωση να σφυρίζει αδιάφορα και στην χειρότερη -παρερμηνεύοντας τον κανονισμό- να τους δικαιολογεί κιόλας. Αυτό κατά κόρο συμβαίνει με τις απαράδεκτες παρεμβάσεις της κας Περιφερειάρχη κατά την διάρκεια ομιλιών περιφεριακών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Εκεί, όμως, που το Προεδρείο κυριολεκτικά "καταπίνει την κάμηλον" στη παραβίαση του κανονισμού είναι στο θέμα των γραπτών απαντήσεων σε γραπτές ερωτήσεις που καταθέτουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ενώ ο κανονισμός σαφέστατα ορίζει ότι "...οι γραπτές ερωτήσεις απαντώνται γραπτά από τον περιφερειάρχη ή τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την κατάθεση τους..." πολλές φορές περνούν μήνες για να απαντηθούν. Ιδιαίτερα αν οι ερωτήσεις ενοχλούν ή αποκαλύπτουν δυσάρεστα, για την Περιφερειακή Αρχή, θέματα μπορεί και να μην απαντηθούν καθόλου. Κι ενώ ο ρόλος του προέδρου είναι να επαναφέρει στην τάξη τους παραβιάζοντες τον κανονισμό, στην καλύτερη περίπτωση προτιμά τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.

Αλήθεια γιατί κύριε πρόεδρε; Μήπως επειδή πραγματικά τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ενοχλητικά για την κα Περιφερειάρχη και γι αυτό θέλετε να τη προστατεύσετε;

Ξεχνάτε, όμως, πως, έστω και για τους τύπους, θα πρέπει να δείχνετε στοιχειώδη αντικειμενικότητα; Και στοιχειώδης αντικειμενικότητα στην περίπτωση αυτή κύριε Πρόεδρε, σημαίνει να επαναφέρετε στη τάξη την κα Περιφερειάρχη. Ιδού η Ρόδος... ιδού και το πήδημα!

18/5/2021

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search