• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ "AXONAS Α.Ε." ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΜΑ COVID-19

May 27, 2021 2825
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ "AXONAS Α.Ε." ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΜΑ COVID-19
Η οργανωμένη δράση των εργαζόμενων και η πάλη με ταξικό προσανατολισμό, ο αγώνας που δίνει καθημερινά το Σωματείο μας και το Π.Α.ΜΕ. σε κάθε χώρο δουλειάς, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ίδιας της ζωής των εργαζομένων, αποτελεί "καρφί στο μάτι" της μεγαλοεργοδοσίας.
Ένα ακόμα περιστατικό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στην μεταφορική εταιρεία "AXONAS Α.Ε." έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμα μία φορά το παραπάνω συμπέρασμα. Η εργοδοσία της "AXONAS Α.Ε.", όπως ήδη έχουμε εδώ και καιρό καταγγείλει, προσπαθεί να "ξεφορτωθεί" συνάδελφρο-μέλος της διοίκησης του Σωματείου μας, που εργάζεται στην εν λόγω εταιρεία. Όλο το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε διάφορες μηχανορραφίες και μεθοδεύσεις, συκοφαντίες και πιέσεις προκειμένου να απαλλαγεί από τον ενοχλητικό για εκείνη συνδικαλιστή, που μπαίνει μπροστά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων του. Οι προσπάθειές της μέχρι τώρα έχουν αποβεί άκαρπες και έτσι τις τελευταίες ημέρες πέρασε σε νέο γύρω μεθοδεύσεων.
Πριν από περίπου δύο εβδομάδες "έσκασε" κρούσμα του νέου κορονοϊού σε εργαζόμενο της επιχείρησης. Ο συνάδλεφος-συνδικαλιστής για άλλη μια φορά μπήκε μπροστά βάζοντας ζητήματα προστασίας της υγείας του συνόλου των εργαζομένων και του κοινού που εξυπηρετεί η επιχείρηση. Μάλιστα, φτάνοντας η πληροφορία αυτή στο Σωματείο μας, τόσο ο συνάδελφος όσο και το Σωματείο μας ζητήσαμε από την εργοδοσία της "AXONAS Α.Ε." να προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, ώστε να μην υπάρξει διασπορά και σε άλλους. Δυστυχώς, η επιχείρηση δε σταμάτησε ούτε λεπτό την λειτουργία της, παραμένοντας το ερώτημα αν ποτέ ενημέρωσε για το επιβεβαιωμένο κρούσμα το σύνολο του προσωπικού της, καθώς και το κοινό που εξυπηρέτησε εκείνες τις ημέρες.
Πάντως, η εργοδοσία της "AXONAS Α.Ε." φρόντισε να πάρει μέτρα, ώστε να περιορίσει την "διασπορά" πληροφοριών σχετικά με το τι συμβαίνει μέσα στον χώρο εργασίας. Από εκείνη την ημέρα με ενημερώσεις που φτάνουν αργά κάθε βράδυ, ζητάει από τον συνάδελφο να μην πάει στην εργασία του την επομένη. Μάλιστα, τόσο μεγάλη είναι η κάψα της να απαλλαγεί από την παρουσία και δράση του συναδέλφου-συνδικαλιστή, που αποδέχεται να του καλύπτει τον μισθό και τις ασφαλιστικές του εισφορές, για όλο αυτό το διάστημα που η ίδια με εντολή της του ζητά να απέχει από την εργασία του. Η αιτιολόγηση της παραπάνω μεθοδεύσεις περιλαμβάνει πλήθος ψεύτικων και συκοφαντικών κατηγοριών σε βάρος του συναδέλφου, που μοναδικό στόχο έχουν να διαμορφώσουν το απαραίτητο προπέτασμα καπνού για την εργοδοσία της "AXONAS Α.Ε.", ώστε να προχωρήσει στην απόλυσή του.
Το νομοθετικό τερατούργημα που έχει δώσει στην δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση της ΝΔ με τις "ανατροπές του αιώνα" στα εργασιακά αλλά και το νέο συνδικαλιστικό νόμο έρχεται να "λύσει" τέτοια ζητήματα για την μεγαλοεργοδοσία. Έρχεται να διευκολύνει την απρόσκοπτη κερδοφορία της σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους απαλλαγμένη από τις διεκδικήσεις τους για μια καλύτερη ζωή!
Προειδοποιούμε την εργοδοσία της "AXONAS Α.Ε." να σταματήσει εδώ και τώρα τις μεθοδεύσεις και τα "παιχνιδάκια" της. Είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι αυτό θα περάσει έτσι! Θα πάρει απάντηση από όλους τους εργαζόμενους. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα Σωματεία να πάρουν θέσει και να καταδικάσουν τις πρακτικές της εργοδοσίας της "AXONAS Α.Ε."
Παράλληλα, καλούμε όλα τα μέλη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων να συμμετάσχουν μαζικά σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 30 Μάη, στις 7 μ.μ. στην ταράτσα του Εργατικού Κέρκυρας.
ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search