• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Τη φίμωση των αντιπολιτευόμενων περιφερειακών συμβούλων & παρατάξεων επιχειρούν Κράτσα - Αλεξάκης με την επιβολή του νέου κανονισμού Βορίδη

May 31, 2021 501

Η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ αποχαιρετά τη Βέρα Κορωνάκη -  Κέρκυρα Σήμερα

Καταγγέλλουμε με τον πιο ρητό και απερίφραστο τρόπο στον λαό και την κοινή γνώμη των νησιών του Ιονίου την εκτροπή που πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο 29/5/21 και τον καλούμε να λάβει τα μέτρα του ώστε να εμποδίσει με κάθε τρόπο την μετατροπή των Θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όργανο αποτύπωσης της Λαϊκής κυριαρχίας σε μηχανισμό εξυπηρέτησης των οικονομικών και πολιτικών  συμφερόντων της Κυβέρνησης 

Άκουσον, άκουσον!!! οι παρατάξεις που στέλνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο λαός με την ψήφο του θα χρειάζονται εφεξής την προσωπική συμφωνία (!) του εκάστοτε προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου για να εισάγουν κάποιο θέμα στην ημερήσια διάταξη (!).

Με τη χτεσινή ντροπιαστική απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων με οριακή πλειοψηφία 18 υπέρ και 17 κατά, αφαιρείται το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα των παρατάξεων να εισάγουν ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ θέματα στην Ημερήσια Διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση, και ουσιαστικά να ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ τις ανάγκες και τα κοινωνικά συμφέροντα που εκπροσωπούν.

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στην πολιτική κατρακύλα της θητείας Κράτσα, μιας θητείας που μόνο στόχο έχει την μετατροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ενεργούμενο της κυβέρνησης και του «αρχι-δημοκρατή» υπουργού εσωτερικών Βορίδη, μιας θητείας που θεωρεί την πραγματική πολιτική συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο περιττή και κουραστική, ενώ τις αλλεπάλληλες φωτογραφήσεις και δημόσιες σχέσεις στο fb απαραίτητες.

 

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο μετά τις άκαρπες προσπάθειες της περιφερειακής αρχής να απαγορευτεί η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο τόσο για το θέμα του Ερημίτη που είχε εισάγει η παράταξη μας, όσο και για την τραγική κατάσταση των σχολείων στη Ζάκυνθο που είχε εισηγηθεί η ΛΑΣΥ.

Από την παράταξη Κράτσα και Αλεξάκη δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο.

Η παράταξη του κ. Σπύρου όμως έχει τεράστια ευθύνη για την λήψη της σημερινής οριακής απόφασης με 18-17, καθώς στις προαναφερθείσες δύο συνεδριάσεις υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες της λογικής Κράτσα “θα συζητιέται ότι μας αρέσει” και μάλιστα είχαν στηρίξει την άποψη της αντιπολίτευσης να συζητηθούν τα θέματα.

Αποδείχτηκε ότι δεν υπήρξε κινδυνολογία από την πλευρά μας αλλά αυταπάτες από την δική τους.

Επειδή καμιά φορά η εικόνα μιλά από μόνη της δημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από τη συνεδρίαση της 20/2/21 για τους κανιβαλισμούς των «επενδυτών» στον Ερημίτη για να πάρουμε όλοι μια γεύση για το ποιες είναι οι πραγματικές πολιτικές προθέσεις τους και για το πόσο είχαν προσπαθήσει να εμποδίσουν τη συζήτηση και την δημοσιοποίηση των παρανομιών και του αυταρχισμού που δέχτηκαν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι.

Τέτοια ζητήματα που αφορούν στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την υποβάθμιση της ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας θέλουν να πνίξουν με αυτή τους την απόφαση. Τέτοια ζητήματα όπως τα αιτήματα που θέτουν τα εργατικά σωματεία και οι παρατάξεις με κοινωνικό και δημοκρατικό προσανατολισμό.

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια προφανώς αποχώρησε από την συνεδρίαση αρνούμενοι να συνεχίσουμε να νομιμοποιούμε με την παρουσία μας  μια διαδικασία η οποία έχει ως πολιτικό στόχο να φιμώσει την φωνή των κινημάτων και των ενεργώνν πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τέλος, θεωρούμε χρέος μας παρά τις (με ορισμένους μεγάλες) πολιτικές διαφορές που μας χωρίζουν, να αναφέρουμε ονομαστικά τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους που καταψήφισαν αυτή την τόσο άδικη απόφαση και ιδιαίτερα τους συναδέλφους που είχαν το θάρρος να διαφοροποιηθούν από την παράταξη τους.

Κατά του αντιδημοκρατικού άρθρου 5 του νέου κανονισμού λειτουργίας που δίνει τη δυνατότητα στον Πρόεδρο να απορρίπτει από την Ημερήσια Διάταξη θέματα που εισηγούνται οι Παρατάξεις ψήφισαν:

  1. Αλέξανδρος Μιχαλάς (Αντιπρόεδρος Περ. Συμβουλίου, ΑΝΑΣΑ)
  2. Ολυμπία Καρδακάρη (Γραμματέας Περ. Συμβουλίου, Ιόνιος Συμμαχία)
  3. Θεόδωρος Γαλιατσάτος ΑΝΑΣΑ
  4. Σπύρος Γαλιατσάτος ΑΝΑΣΑ
  5. Θεόδωρος Χαλικιάς ΑΝΑΣΑ
  6. Τηλέμαχος Γαβαλάς ΑΝΑΣΑ
  7. Διονύσιος Μπάστας ΑΝΑΣΑ
  8. Αθανάσιος Καραΐσκος ΑΝΑΣΑ
  9. Αντώνιος Δουβίτσας Ιόνιος Συμμαχία
  10. Αλεξάνδρα Μπαλού Λαϊκή Συσπείρωση
  11. Χαράλαμπος Χαραλάμπους Λαϊκή Συσπείρωση
  12. Διονύσιος Κεφαλληνός Λαϊκή Συσπείρωση
  13. Νικόλαος Γκισγκίνης Λαϊκή Συσπείρωση
  14. Ευγενία Κολυβά Λαϊκή Συσπείρωση
  15. Παναγιώτης Ποζίδης Επτανησιακή Πρωτοβουλία
  16. Στέφανος Σαμοΐλης Ανυπότακτο Ιόνιο
  17. Σπυρίδων Κοντομάρης Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια
 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search