Print this page

Αυτός ο Κανονισμός θα μείνει στα χαρτιά από το ίδιο το λαϊκό κίνημα

June 01, 2021 375

Αυτός ο Κανονισμός θα μείνει στα χαρτιά από το ίδιο το λαϊκό κίνημα

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την επιχείρηση φίμωσης των εκλεγμένων, με τη λαϊκή ψήφο συνδυασμών, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, από την Περιφερειακή Αρχή Ι.Ν. Κράτσα (σύσσωμοι), Σπύρου (εκτός δύο περιφερειακών συμβούλων) και Επτανησιακής Πρωτοβουλίας (εκτός ενός περιφερειακού συμβούλου). Με περισσή υποκρισία και απροκάλυπτο πολιτικό θράσος, προσπάθησαν να ντύσουν τον αντιδραστικό τους κατήφορο με επιχειρήματα που στο τέλος οι ίδιοι διέψευσαν.

Με πρόσχημα τη νομιμότητα και το επιχείρημα «δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε», απέρριψαν την πρόταση όλων των άλλων δυνάμεων να συμπεριληφθούν στον νέο Κανονισμό τα άρθρα που εμπεριέχονταν στον μέχρι σήμερα Κανονισμό Λειτουργίας του Π. Σ. και ισχύουν από το 2011:

1. το δικαίωμα του κάθε συνδυασμού να θέτει ένα θέμα σε κάθε συνεδρίαση,

2. αύξηση στο χρόνο τοποθέτησης των συμβούλων και των φορέων κατά 2’

3. χρόνος συνεδρίασης 6 ώρες αντί για 4.

Την ίδια στιγμή όμως, ενσωμάτωσαν την πρόταση του ομογάλακτου συνδυασμού του κ. Σπύρου για «αύξηση της διάρκειας του χρόνου συνεδρίασης». Ήταν το «φύλλο συκής» για να δώσει τη θετική του ψήφο σε μια ακόμα πιο αυταρχική λειτουργία του Π.Σ., αποδεικνύοντας ότι παρέκκλιση για αυτούς είναι μόνο ό,τι εξυπηρετεί το λαό. Άλλωστε δεν χρειάζεται πτυχίο Νομικής για να γνωρίζει κανείς ότι «παρέκκλιση» από έναν κανονισμό σημαίνει να μην πας «πιο πίσω» από τις ρυθμίσεις που προβλέπει, μπορείς όμως να τις βελτιώσεις.

Ο στόχος ήταν ένας! Να πάρουν μέτρα γιατί φοβούνται τον λαό και τις αντιδράσεις του. Να εμποδιστούν, οι ενοχλητικές για αυτούς φωνές που φέρνουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στο προσκήνιο, τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού στα Ιόνια νησιά. Η δυνατότητα της αντιπολίτευσης, να φέρνει θέματα προς συζήτηση θα κρίνεται και θα λογοκρίνεται πλέον από τον πρόεδρο και την πλειοψηφία του 35% ! Και φυσικά θα απορρίπτονται ως «εκτός αρμοδιότητας» του Π.Σ της Π.Ι.Ν.

Ο κατήφορος δεν θα έχει πάτο. Το επόμενο βήμα που θα επιχειρήσουν, είναι η αφαίρεση του λόγου, το κλείσιμο μικροφώνων μπορεί και η αποβολή από τις συνεδριάσεις Συμβούλων και φορέων “ως ταραξίες”. Άλλωστε έχουμε εμπειρία από την παρουσία δυνάμεων της Αστυνομίας και της Ασφάλειας τόσο σε Π. Σ. που έγινε στην Κεφαλονιά αλλά και στην Κέρκυρα.

Η κατάσταση αυτή, δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός αλλά συνολική προσπάθεια να φέρουν στα μέτρα τους τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, να μην ακουστούν ολοκληρωμένες τοποθετήσεις που αντικειμενικά κινούνται προς το συμφέρον των εργαζομένων και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων. Είναι η πλήρης προσαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας, σε όλο το νομοθετικό πλαίσιο που διαχρονικά έχει μετατρέψει την Αυτοδιοίκηση σε Τοπική Διοίκηση, εργαλείο υλοποίησης της κεντρικής στρατηγικής κυβερνήσεων και ΕΕ.

Δεν θέλουν την πολιτική αντιπαράθεση, ιδίως όταν αυτή τους ξεσκεπάζει ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων!! Θέλουν Περιφερειακά Συμβούλια – φιέστες, για να μην βγάζει ο λαός κανένα συμπέρασμα, να αποπροσανατολίζεται, να εφησυχάζει και να απογοητεύεται. Θέλουν Συμβούλια που θα παρελαύνουν οι «Μεγάλοι Επενδυτές», και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, αλλά θα αποτελεί «παρέκκλιση» η παρουσία και η έκφραση της πλειοψηφίας του λαού. Επιβεβαιώνεται

για άλλη μια φορά ότι «οι δημοκρατικές ευαισθησίες» μπαίνουν στην άκρη, όταν πρόκειται να προωθήσουν πιο αποτελεσματικά τα σχέδια των επιχειρηματιών στα νησιά μας.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση τους λέμε, ότι είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν, πως με τέτοιες μεθόδους μπορούν να μας φιμώσουν!!!

Είναι επίσης, μακριά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν να φιμώσουν τους αγώνες του λαού.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.