• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΠΡΟΚΛΗΣΗ, ΠΡΟΚΛΗΣΗ, ΠΡΟΚΛΗΣΗ… ΕΙΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ… ΥΨΟΥΣ 4,5 εκ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Α.ΤΡΙΤΣΗΣ»

June 14, 2021 293

 

Είναι γνωστά τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα που εξαγγέλλονται και διαφημίζονται από τις κυβερνήσεις, ως προγράμματα στήριξης «των τοπικών κοινωνιών» και της «ανάπτυξης». Προγράμματα που συγκεντρώνουν χρήματα από την τσέπη του ελληνικού λαού αλλά προορίζονται να καταλήξουν στις τσέπες λίγων, μέσα από έργα με επίκεντρο πάντα τις ιεραρχήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες στις πόλεις και τα χωριά. Από τη μια προωθούνται διάφορα αναπτυξιακά έργα για να κατευναστούν λαϊκές αντιδράσεις για τις ελλείψεις και τις ασυντήρητες υποδομές και από την άλλη να εκσυγχρονιστούν υποδομές ως στοιχείο που διευκολύνει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή είναι η φιλοσοφία του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» της ΝΔ που αποτελεί συνέχεια του προγράμματος «Φιλόδημος» του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει ορίζοντα το 2023 και περιλαμβάνει περίπου 5.000 δράσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Προβλέπεται, ότι Δήμοι και Περιφέρειες θα χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Παρακαταθηκών με κάλυψη απ' το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία θα συνδράμει με 1,5 δισ. ευρώ.

Δηλαδή, με απλά λόγια, νέα δάνεια που η αποπληρωμή τους θα βαρύνει τους εργαζόμενους, τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότεροι Δήμοι εδώ και χρόνια οδηγούνται σε οικονομικό στραγγαλισμό, εξαιτίας των περικοπών και των παράνομα παρακρατηθέντων πόρων.

‘Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μητσοτάκης στην παρουσίαση του προγράμματος: «Σήμανε η ώρα του Δήμου - πολεοδόμου, του Δήμου - τεχνολόγου, του Δήμου - μάνατζερ. Και του πετυχημένου επιχειρηματία».

Η επιχειρηματική δραστηριότητα των Δήμων και ακόμη περισσότερο αυτή των Περιφερειών είναι γεγονός εδώ και χρόνια, στόχος και αποτέλεσμα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο κράτος και την Τοπική Διοίκηση που υπηρετούν με συνέπεια όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα (ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ).

Η εικόνα εγκατάλειψης:

στο οδικό δίκτυο των νησιών μας, στις αθλητικές υποδομές, στις πολιτιστικές υποδομές, στην αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, στη σχολική στέγη, στα δίκτυα ύδρευσης είναι μερικές μόνο από τις αποδείξεις, για το που κατευθύνονται τα υπέρογκα ποσά που με υπερηφάνεια και πολλές φωτογραφίες παρουσιάζουν Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο κρίνονται και οι Τοπικές Αρχές για τις δικές τους επιλογές και ιεραρχήσεις. Αν με τις αποφάσεις τους εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής ή δίνουν τη μάχη να προτάξουν και να διεκδικήσουν έργα που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

Τα έργα που η Περιφερειακή Αρχή(ΝΔ- ΚΙΝΑΛ), με πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ιεράρχησε να εντάξει στο «Αντώνης Τρίτσης» ξεγυμνώνουν από τη μια τη φιλοσοφία των προγραμμάτων και από άλλη την αναδεικνύουν ως συνεπή εκφραστή, του μεγάλου «πάρτι» των επιχειρηματικών ομίλων.

1. «Ψηφιακός Χάρτης Αγροδιατροφικού Πλούτου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων»

Προϋπολογισμός 2.000.000€

«…Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, κατανοώντας το υπάρχον κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των κατοίκων, επισκεπτών, των Παραγωγικών και Επαγγελματικών Φορέων της Περιφέρειας να λειτουργήσουν δημιουργικά και αναπτυξιακά, πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός συστήματος διαρκούς προσέλκυσης τουριστών και ανάδειξης του ανεξάντλητου Αγροδιατροφικού, Τουριστικού και Πολιτιστικού αποθέματός της. Η υλοποίηση του έργου αυτού θα ενισχύσει την Περιφερειακή οικονομία, θα συμβάλει στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος για τον πρωτογενή Τομέα, θα διασυνδέσει τους Παραγωγούς και τους παρόχους προϊόντων υπηρεσιών με τους καταναλωτές, επισκέπτες/τουρίστες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, θα αναδείξει με σύγχρονα εργαλεία τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών τα σημεία Αγροδιατροφικού, Τουριστικού και Πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Περιφέρειας…».

«…Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

ü Ψηφιακό Μουσείο

ü Ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα.

ü Τουριστικοί Προορισμοί.

ü Αρχαιολογικοί Χώροι και λοιπά σημεία ενδιαφέροντος.

ü Αεροπορικά και Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια, δρομολόγια των ΚΤΕΛ και λοιπών τοπικών προορισμών.

ü Ιστορικά Στοιχεία.

ü Άμεση ενημέρωση για έκτακτα γεγονότα, κ.α

ü Νοσοκομεία, Φαρμακεία κ.α.

ü Τη διοργάνωση συναντήσεων εργασίας.

ü Την δημοσιότητα της Πλατφόρμας στο Διαδίκτυο και τα Κοινωνικά Δίκτυα.

ü Αμοιβή του Συμβούλου, για την Σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης…»

Αυτή είναι η πολιτική επιλογή Ε.Ε., κυβέρνησης, κομμάτων που ασπάζονται το Ευρωπαϊκό όραμα και Περιφερειακής Αρχής (Ν.Δ. & παραγόντων του ΚΙΝΑΛ) την ώρα που η Κ.Α.Π. τσακίζει τον αγροτικό τομέα, παραγωγή. Την ώρα που έχουν συρρικνώσει τον πρωτογενή τομέα και ερημώσει την ελληνική ύπαιθρο. Που οι αγροκτηνοτρόφοι, οι αλιείς και οι μελισσοκόμοι ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές του «ΙΑΝΟΥ», την χαλαζόπτωση κ.λ.π. Την ίδια ώρα προκαλούν, με τα 2εκ ευρώ που δίνουν για Ψηφιακό χάρτη για την Αγροδιατροφή.

2. «Ψηφιακό Μουσείο Επτανησιακής Ιστορίας και Σύγχρονης Εξέλιξης»

Προϋπολογισμός1.500.000,00 €

«…Στόχος του προτεινόμενου έργου, είναι η δημιουργία ψηφιακού μουσείου για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου των Ιονίων Νήσων από την αρχαιότητα έως τον 21 αιώνα μέσα από τη ανάπτυξη πολιτιστικών διαδρομών, τόσο διαχρονικής όσο και θεματικής αφήγησης και σύγχρονων διαδραστικών μεθόδων, όπως της παιγνιοποίησης. Κάθε πολιτιστική διαδρομή θα περιλαμβάνει μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κτίρια, ναούς, μονές, δημόσια καλλιτεχνικά έργα, καθώς και σημεία γενικού

Με τις διαδρομές συνδέονται με μοναδικό τρόπο τα πολιτιστικά αγαθά μεταξύ τους, και επιπλέον δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να κατανοήσει τα πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία των Ιονίων Νήσων σχετίζοντάς τα παράλληλα με το σύγχρονο κοινωνικό, πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον…».

Την στιγμή που σε όλα τα νησιά του Ιονίου, απουσιάζουν Μουσειακοί χώροι, οι υπάρχοντες παραμένουν ασυντήρητοι, είτε κτυπημένοι από τους σεισμούς είτε όχι, έχουν έλλειψη προσωπικού και

χρηματοδότησης, είτε παραμένουν κλειστοί είτε λειτουργούν με αυξημένο εισιτήριο. Την στιγμή που οι αρχαιολογικοί χώροι είναι εγκαταλελειμμένοι, χωρίς συντηρήσεις, φύλαξη και προσωπικό και οι περισσότεροι είναι κλειστοί για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ή μόνιμα, αποτελεί μεγάλη πρόκληση, το 1,5 εκ ευρώ για ψηφιακό Μουσείο.

3. «Πλατφόρμα και Υπηρεσίες Ολιστικής Παρακολούθησης Ιατρικών Δεδομένων & Υγειονομικής Συμπεριφοράς Ηλικιωμένων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων»

Προϋπολογισμός 995.100,00€

«…Περιλαμβάνει την ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών υγειονομικής φροντίδας και συμβουλευτικής βάσει συμπεριφορικών μοντέλων και ιατρικών δεδομένων αξιοποιώντας διεθνή βιβλιογραφία, έγκυρες επιστημονικές προσεγγίσεις και τεχνολογίες αιχμής. Η πρόταση στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση του συστήματος κοινωνικών ψηφιακών υποδομών, μέριμνας και υπηρεσιών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπό το πρίσμα της πανδημίας του κορωνοϊού της COVID-19 ως παράγοντας που εντείνει τα προβλήματα της καθημερινότητας των ηλικιωμένων πολιτών (άτομα άνω των 65ετών), της τοπικής οικονομίας και της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται ευφυείς τεχνολογίες και δράσεις, οι οποίες δύναται να προσφέρουν πολυπληθή εργαλεία για την ασφάλεια και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των επτανησίων, τη διευκόλυνση της επαφής αυτών με τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας…».

Την ώρα που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στις δομές υγείας των νησιών μας, δεν υπάρχουν δομές πρόληψης, η πρωτοβάθμια δομή υγείας δεν υπάρχει με καταρρέοντα τα Κ.Υ. Την ώρα που υπάρχουν νησιά χωρίς Μ.Ε.Θ., με τεράστιες ελλείψεις ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, που οι αερομεταφορές ασθενών είναι καθημερινό φαινόμενο, θέλει πολιτικό θράσος να δίνεις 1εκ. ευρώ περίπου, για ψηφιακή πλατφόρμα παρακολούθησης ηλικιωμένων για την βελτίωση τάχα, της υγείας τους.

Οι μόνοι κερδισμένοι από τα 4,5 εκ. ευρώ είναι οι επιχειρήσεις που θα εμπλακούν στην διαδικασία αυτή και μάλιστα με τεράστια κερδοφορία. Μεγάλος χαμένος για άλλη μια φορά ο φτωχός λαός των νησιών μας.

Καλούμε τον λαό να βγάλει συμπεράσματα, η οργή του να γίνει δύναμη και αγώνας. Εκεί βρίσκεται η ελπίδα, εκεί η προοπτική, εκεί και η λύση. Εκεί καταθέτουμε την δύναμη που μας έδωσαν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα και θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search