Print this page

Ομόφωνο ψήφισμα του ΠΣ της ΠΙΝ για παραμονή στην Κέρκυρα του αξονικού τομογράφου

June 26, 2021 405

 

Την παραμονή του αξονικού τομογράφου 16 τομών, σε οποιαδήποτε δομή δημόσιας υγείας στην Κέρκυρα είναι απαραίτητος, αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Την απόφαση να ζητήσει την παραμονή του παλιού αξονικού τομογράφου(16 τομών), τον οποίο είχε προμηθευτεί μέσω leasing το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, σε οποιαδήποτε δομή δημόσιας υγείας του νησιού είναι απαραίτητος, αλλά και να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας του, πήρε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη συνεδρίασή του με τηλεδιάσκεψη -μέσω της πλατφόρμας e:Presence– την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021.

Παράλληλα, σύμφωνα με το εν λόγω ψήφισμα, το οποίο κατατέθηκε από την Περιφερειακή Αρχή και συνδιαμορφώθηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, χαιρετίζεται η απόκτηση από το Γ.Ν.Κ. του νέου, σύγχρονου, αξονικού τομογράφου (64 τομών) κατόπιν των προσπαθειών της κερκυραϊκής κοινωνίας.

Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, αναφέρει: «Το Γ.Ν. Κέρκυρας απέκτησε έναν υπερσύχρονο αξονικό τομογράφο 64 τομών μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος, ο οποίος προστέθηκε στον υπάρχοντα αξονικό 16 τομών, τον οποίο είχε προμηθευτεί το Νοσοκομείο με τη μέθοδο leasing.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων χαιρετίζει την απόκτηση του νέου, σύγχρονου, αξονικού τομογράφου 64 τομών στο Γ.Ν. Κέρκυρας, κατόπιν προσπαθειών της κερκυραϊκής κοινωνίας, και αποφασίζει να παραμείνει και ο παλιός 16 τομών στην Κέρκυρα, σε οποιαδήποτε δομή είναι απαραίτητος, και να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας του».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.