• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: Μέριμνα για τους εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου

June 28, 2021 3164

Επιστολή προς τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, προκειμένου να ληφθεί άμεση νομοθετική μέριμνα για όσους μείνουν άνεργοι εξαιτίας της μη λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων τον τομέα του τουρισμού και της εστίασης απέστειλε το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας. 

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Το νησί της Κέρκυρας, όπως αναμφισβήτητα γνωρίζετε, δεχόταν μέχρι το καλοκαίρι του 2019 εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες ετησίως, κυρίως από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, με τη μερίδα του λέοντος να ανήκει στη Μεγάλη Βρετανία, με ένα ποσοστό το οποίο ανερχόταν στο 60% επί του συνόλου.

Τόσο την περυσινή χρονιά όσο και ιδίως την εφετινή, η αγορά αυτή έχει δυστυχώς μέχρι και του παρόντος σχεδόν μηδενική συμμετοχή στις κρατήσεις και τις αφίξεις μιας ούτως ή άλλως κατακρημνισμένης τουριστικής ροής. Ο αντίκτυπος της απουσίας Βρετανών τουριστών γίνεται άμεσα αντιληπτός στις επιχειρήσεις και κυρίως στους εργαζόμενους σε αυτές, δεδομένου ότι πολλά ξενοδοχεία και κάθε είδους τουριστικές επιχειρήσεις παραμένουν ακόμα κλειστές, βάσει του ότι δεν προβλέπεται ούτε και για τους επόμενους μήνες σημαντική εισροή τουριστών στο νησί μας, ώστε να ανατραπούν οι δυσμενείς καταστάσεις.

Καθίσταται επομένως απολύτως σαφές και ξεκάθαρο πως αποτελεί ανάγκη να καλυφθούν από την Πολιτεία με οικονομική ενίσχυση όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό που θα μείνουν για δεύτερη σεζόν άνεργοι. Επικαλούμενοι την υπουργική σας αρμοδιότητα ζητάμε νομοθετική μέριμνα ώστε:

  • Να συνεχιστούν οι αναστολές εργασίας και για τους υπόλοιπους μήνες στους εργαζόμενους υποχρεωτικής επαναπρόσληψης των οποίων οι επιχειρήσεις όπου εργάζονται θα παραμείνουν και φέτος κλειστές (με παράλληλη κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών).
  • Να προστατευθούν με επιδόματα και οι εργαζόμενοι που δεν είναι υποχρεωτικής επαναπρόσληψης στον τουριστικό κλάδο (κυρίως στην εστίαση), καθότι και εκεί οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν θα λειτουργήσουν φέτος (με παράλληλη κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών).
  • Να ισχύσει το μέτρο των 50 ενσήμων και για αυτή τη χρονιά, ώστε όλοι οι παραπάνω συνάδελφοι να μπορέσουν να πάρουν το επίδομα ανεργίας κατά τους χειμερινούς μήνες.
  • Να αρθεί η προϋπόθεση της εποχικότητας για την φετινή σεζόν για όσους εργαζόμενους υποχρεωτικής επαναπρόσληψης δεν θα εργαστούν, δεδομένης και της τεράστιας αδικίας που υπέστησαν τους τελευταίους μήνες αρκετοί οδηγοί τουριστικών λεωφορείων. Επίσης να αρθεί η εποχικότητα και για τους εργαζόμενους στα τουριστικά γραφεία και τουριστικά καταστήματα και στους εποχικά εργαζόμενους σε αεροδρόμια και λιμάνια, ούτως ώστε και αυτές οι κατηγορίες εργαζομένων να έχουν πρόσβαση στα επιδόματα ανεργίας τον χειμώνα.
  • Να επεκταθεί το μέτρο της αναστολής εργασίας και στους άνεργους ξεναγούς της χώρας μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδους (με παράλληλη κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών)

Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι του τουριστικού κλάδου στην Κέρκυρα και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα είναι συμπολίτες μας οι οποίοι είχαν μάθει να εργάζονται και να αμείβονται για τις υπηρεσίες τους. Εδώ και καιρό όμως, για λόγους πέρα από τις δυνάμεις τους, έχουν βρεθεί να αντιμετωπίζουν το φάσμα της οικονομικής εξαθλίωσης. Μιλάμε πλέον για θέμα επιβίωσης των συνανθρώπων μας. Παρακαλούμε να το λάβετε αυτό σοβαρά υπόψη σας.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search