• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Δραματική νύχτα στην Κεφαλονιά: Εκκενώθηκαν χωριά - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

July 03, 2021 731

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τα πύρινα μέτωπα γύρω από τα χωριά Καπανδρίτι και Αγία Ειρήνη στην Κεφαλονιά, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν αγώνα για να μείνουν οι φλόγες μακριά από τα σπίτια των χωριών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι φλόγες «έγλειψαν» τα όρια του Εθνικού Δρυμού του Αίνου, ο οποίος μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου παρέμενε ασφαλής, καθώς οι άνεμοι έσπρωχναν τα μέτωπα προς τα νοτιοανατολικά.

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς καθώς πέφτει το σκοτάδι και δεν θα μπορούν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, μετέβησαν με αεροσκάφος της Πολιτικής Προστασίας 25 πυροσβετες από 1η ΕΜΑΚ, ενώ άλλοι 16, με οκτώ οχήματα, μεταβαίνουν ακτοπλοικώς από την Κυλλήνη. Συνολικά, θα επιχειρούν 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα και από αέρος επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε ενεργά μέτωπα, γύρω από τα χωριά, Αγία Ειρήνη, Καπανδρίτι, Καμπιτσάτα και αυτή τη στιγμή η κατεύθυνση του ανέμου οδηγεί την πυρκαγιά, νότια προς το χωριό της Σκάλας.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. μεταβαίνει στην Κεφαλονιά για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

Στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, μίλησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κυρία Ρόδη Κράτσα, που μαζί με τον επιτελείο της, παρακολουθεί στενά και έχει συνεχή επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

«Η πυρκαγιά είναι πολύ μεγάλη, γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την οριοθέτησή της. Στο σημείο υπάρχουν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις και θα ενισχυθούν και άλλο. Έχουν εκκενωθεί προληπτικά δύο οικισμοί, της Αγίας Ειρήνης και το Καπανδρίτι» δήλωσε η κυρία Κράτσα για να προσθέσει: «η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μαζί με τον δήμο, συνδράμουν όπως τούς ζητηθεί σε αυτήν τη μεγάλη μάχη με τις φλόγες».

Μιλώντας δε στον ΑΝΤ1, η Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, ανέφερε ότι από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε από ένα βοσκό, που προσπάθησε να κάψει χόρτα. «Μιλάμε για απίστευτα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μήνυμα από το 112 – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα όλο το βράδυ»

Στο μεταξύ, μήνυμα από το 112 έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα το βράδυ του Σαββάτου κάτοικοι της Κεφαλονιάς.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε προληπτικές εκκενώσεις οικισμών, τη στιγμή που η φωτιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών στον οικισμό Καπανδρίτι.

Το μήνυμα του 112 που έλαβαν οι κάτοικοι των οικισμών Πάστρα, Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο, Κατελειός και Κάτω Κατελειός Κεφαλληνίας, ανέφερε:

«Παραμείνετε σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι εκκενώνεται και ο β Κολαϊτη, για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται σε αυτήν από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search