Print this page

Εφιαλτική νύχτα στην Κεφαλονιά – «Μάχη» μέχρι τώρα σε 7 πύρινα μέτωπα (Video)

July 04, 2021 453

Συνεχίζεται η προσπάθεια της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς που έχει εκδηλωθεί στην Κεφαλονιά από το πρωί του Σαββάτου. Χωρίς ενεργό μέτωπο, διάσπαρτες εστίες

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί του Σαββάτου στην Κεφαλονιά, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, υπάρχουν ωστόσο διάσπαρτες εστίες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν προσπάθεια με συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος για την κατάσβεσή τους.

Εφιάλτης ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, με τη μεγάλη φωτιά να συνεχίζει να μαίνεται σε επτά πύρινα μέτωπα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις με το πρώτο φως της ημέρας ενισχύθηκαν.


Με απόφαση του Δημάρχου Αργοστολίου, Θεοφίλου Μιχαλάτου, για την προστασία της ζωής και της υγείας των ατόμων από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς, εκκενώθηκαν οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα. Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί τα χωριά Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί εκ νέου, καθώς πλέον επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 32 οχήματα, 2 ελικόπτερο και 1 ακόμη ελικόπτερο ως συντονιστικό και 4 αεροσκάφη (2 CL, 2 PZL).

Το βράδυ ο δήμαρχος Αργοστολίου αποφάσισε την εκκένωση τριών ακόμα χωριών και πιο συγκεκριμένα των Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο και Πάστρα, ενώ, όπως αναφέρει το inkefalonia εκκενώθηκε την νύχτα και η περιοχή Κολαΐτη.

 
Φωτιά στην Κεφαλονιά
Φωτιά στην Κεφαλονιά  KEFALONIAPRESS

Είχε προηγηθεί εκκένωση των οικισμών σε Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτη καθώς η φωτιά βρέθηκε πολύ κοντά σε σπίτια.

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνολικά επιχείρησαν 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα. Από το πρωί της Κυριακής το έργο της πυρόσβεσης συνεχίζουν και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Να σημειωθεί ότι στο νησί έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για την διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς.

Φωτιά στην Κεφαλονιά
Φωτιά στην Κεφαλονιά  INKEFALONIA

Κράτσα: Ξεκίνησε από βοσκό που πήγε να κάψει χόρτα

Σύμφωνα με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα η φωτιά ξεκίνησε από βοσκό που πήγε να κάψει χόρτα.

"Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα", είπε στον ΑΝΤ1 η κ. Κράτσα, προσθέτοντας ότι "οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την φωτιά, καθώς επικρατούν άνεμοι 4 μποφόρ".

Παράλληλα, η κ. Κράτσα αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που παρατηρήθηκε με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Όπως είπε την ειδοποίησαν ότι "τα πρώτα μέσα που ξεκίνησαν είχαν κάποια βλάβη".

ΠΗΓΗ: Με στοιχεία από news247.gr & topontiki.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.