• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΛΑΣΥ: Τα παραλειπόμενα των συνεδριάσεων της 25ης και 26ης Ιουνίου 2021 (14η &15η Συνεδρίαση) (ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ)

July 07, 2021 477

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων

Τα παραλειπόμενα των συνεδριάσεων της 25ης και 26ης Ιουνίου 2021 (14η &15η Συνεδρίαση) (ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ)

7. Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στην ΠΙΝ και τα κροκοδείλια δάκρυα των παρατάξεων της πλειοψηφίας

Ως γνωστό η Λαϊκή Συσπείρωση σε πρόσφατη συνεδρίαση του Π.Σ. (12η συνεδρίαση, 29 Μάη 2021) προκάλεσε συζήτηση για το κρίσιμο αυτό θέμα με τη συμμετοχή, μάλιστα, εκπροσώπων των εργαζομένων από όλες τις Π.Ε. που περιέγραψαν τη κατάσταση με τα πιο μελανά χρώματα. Στη σχετική εισήγησή μας αναφέραμε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«…Το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών σπάει κόκαλα, οξύνεται συνεχώς, οδηγεί σε εντατικοποίηση της εργασίας, υπολειτουργία και τελικά σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε σχέση με τις νέες διευρυμένες ανάγκες των πολιτών.

Κρίσιμοι τομείς όπως η Πολιτική Προστασία, τα Τεχνικά Έργα, Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας, & κοινωνικής Μέριμνας, αλλά και όλες οι διευθύνσεις, λειτουργούν με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό. Το αποτέλεσμα είναι να αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους…

Το φάρμακο που επιλέγει και αυτή η Περιφερειακή Αρχή, είναι το γνωστό, της παράτυπης ανάθεσης «παράλληλων» καθηκόντων, οι συνεχείς μετακινήσεις υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία και η εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες, αντί για τις αναγκαίες προσλήψεις και την κάλυψη των κενών που υπάρχουν και διευρύνονται από τις συνταξιοδοτήσεις – αποχωρήσεις των εργαζομένων...

Γενικεύεται η υποκατάστασή του μόνιμου προσωπικού, με συμβασιούχους πολλών ταχυτήτων και προγραμμάτων που προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες, παραμένουν όμως χαμηλά αμειβόμενοι και όμηροι της λήξης προγραμμάτων και συμβάσεων μέρος δηλαδή της ανεργίας που ανακυκλώνεται...

Η εντατικοποίηση της εργασίας έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία των εργαζομένων, άμεσα ή μακροπρόθεσμα αλλά και το εργασιακό περιβάλλον δεν είναι καλύτερο… Για αυτό, λοιπόν, ζητούμε άμεσα από την Περιφερειακή Αρχή να κάνει δεκτά τα αιτήματα των συλλόγων των εργαζομένων στην Π.Ι.Ν για προσλήψεις εξειδικευμένου μόνιμου προσωπικού...»

Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από όλες τις παρατάξεις της πλειοψηφίας, με πολλές κλάψες και πολλά κροκοδείλια δάκρυα, χωρίς όμως καμία, έστω και για τα μάτια του κόσμου, δικαιολόγηση της αρνητικής τους ψήφου. Εξάλλου ο αλήστου μνήμης προηγούμενος ΥΠ.ΕΣ φρόντισε για αυτούς. Με νομοθετική ρύθμιση επέτρεψε την πρόσληψη απεριόριστου αριθμού ειδικών συμβούλων, ειδικών επιστημόνων, δημοσιογράφων κ.ά. για να στελεχώσουν τα γραφεία των Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών κλπ. Μόνο η κα Περιφερειάρχης απασχολεί, σήμερα, πάνω από 10 τέτοιους συμβούλους για τις «ανάγκες» του γραφείου της. Αυτοί επομένως έχουν λύσει με αυτό τον τρόπο το πρόβλημα τους. Αλλοίμονο, όμως, στους ελάχιστους εναπομείναντες μόνιμους υπαλλήλους που καλούνται να εξυπηρετήσουν τις, διευρυμένες μάλιστα, ανάγκες των πολιτών.

Κι ενώ η συζήτηση αυτή διεξήχθηκε στις 29 του Μάη και ο κ. Σπύρου καταψήφισε τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ήταν και προτάσεις των σωματείων των υπαλλήλων της ΠΙΝ, -ακολουθώντας την γνωστή ταχτική του, που αναλυτικά περιγράψαμε στο προηγούμενο σχόλιό μας-, σε λιγότερο από ένα μήνα, φέρνει ξανά το θέμα προς συζήτηση με τίτλο: «Η συνεχής μείωση του προσωπικού της ΠΙΝ είναι μείζον πρόβλημα». Βάζει μάλιστα όρο η συζήτηση να γίνει χωρίς την ενοχλητική παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων στην ΠΙΝ. «…Τι παραπάνω θα μας πουν;…» διερωτήθηκε… «…Τα παράπονα τους τα ξέρουμε…»

Έτσι η συζήτηση έγινε χωρίς την παρουσία των άμεσα ενδιαφερομένων. Αντί να ακούσουμε τα δικαιολογημένα παράπονα και τις προτάσεις των εργαζομένων, ακούσαμε τα υποκριτικά παράπονα των παρατάξεων της πλειοψηφίας. Είδαμε να τρέχουν ποταμοί τα κροκοδείλια δάκρυα από τους κύρια υπεύθυνους για τις ακραίες καταστάσεις που έχει φτάσει η έλλειψη προσωπικού στην ΠΙΝ. Όλοι μίλησαν σαν ουδέτεροι παρατηρητές της κατάστασης. Ωσάν να μην είναι αυτοί που προΐστανται στην ΠΙΝ χρόνια τώρα. Ωσάν να μην είναι τα κόμματα τους (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) που κυβερνούν την χώρα όλα αυτά τα χρόνια, και έχουν την απόλυτη ευθύνη για την τραγικότητα της κατάστασης. Και τι δεν ακούσαμε να βγαίνει από τα στόματά τους:

«…Το πρόβλημα έρχεται από πολύ μακριά… Φταίνε τα μνημόνια… Φταίει η κακή δημοσιονομική κατάσταση… Φταίει ο Ν. 3852 (Καλλικράτης)… Φταίει ο Ν. 4024 … κτλ… κτλ… κτλ…». Εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες καταλόγισαν και στους εργαζόμενους που, άκουσον - άκουσον, τολμούν να παραιτούνται από την υπηρεσία ή να ζητούν απόσπαση ή ακόμη και να συνταξιοδοτούνται!!!

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ούτε για τα προσχήματα, επιχείρησαν οι νυν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και οι πρώην να τους ξεγελάσουν υποτιμώντας την νοημοσύνη τους και προκαλώντας την οργή τους.

Σε μας το μόνο που μας μένει είναι να κάνουμε γνωστή την απαράδεχτη στάση τους και στους εργαζόμενους και στους πολίτες και για τον παχυδερμισμό τους να αναφωνήσουμε: Αιδώς Αργείοι!!!

07-07-2021

ΤΕΛΟΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search