Print this page

Καμιά συγνώμη δε γίνεται δεκτή!

July 08, 2021 529

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ

Προχτές το βράδυ συνέβη αυτό που απευχόμαστε μήνες τώρα να συμβεί. Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο Φρίκες – Κιόνι, σε ένα από τα σημεία του δρόμου που είχαν καταρρεύσει στη διάρκεια του Ιανού. Τα τοποθετημένα πρόχειρα ,πλαστικά για να προειδοποιούν τους οδηγούς ,έχουν χαλάσει και μπλέχτηκαν στις ρόδες μηχανής μικρού κυβισμού με αποτέλεσμα την ανατροπή της. Η μικρή ταχύτητα του οχήματος απέτρεψε το σοβαρό τραυματισμό της οδηγού που γλύτωσε τη ζωή της με ελαφρά τραύματα.

Η εγκατάλειψη του οδικού δικτύου, όπως και άλλων αναγκαίων υποδομών είναι διαχρονική. Αποτέλεσμα της πολιτικής που θέτει σε προτεραιότητα και χρηματοδοτεί τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και τις ιεραρχήσεις τους και όχι τις λαϊκές ανάγκες . Ο ΙΑΝΟΣ όπως και κάθε φυσικό φαινόμενο ξεγυμνώνει την έλλειψη των αναγκαίων έργων, την προχειρότητα όσων και όταν πραγματοποιούνται.

Οι ευθύνες είναι συνολικές και διαχρονικές και αφορούν και την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και τις πολιτικές τους. Η ασφάλεια, η κοινωνική ασφάλιση, η υγεία και οι άλλες λαϊκές ανάγκες δεν είναι στις προτεραιότητές τους. Οι fast track διαδικασίες ενεργοποιούνται μόνο όταν αφορούν στην εξυπηρέτηση των μεγαλοεπενδυτών. Το παιχνίδι της καυτής πατάτας και της αποποίησης ευθυνών, είναι χαρακτηριστικό των αστικών επιτελείων σε οποιοδήποτε επίπεδο διακυβέρνησης (κεντρική κυβέρνηση – περιφέρεια – δήμος) ,είναι ένοχοι όλοι όσοι βρίσκονται αλλά και όσοι πέρασαν από την καρέκλα της εξουσίας, κυβερνήσεις, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες που υποκλίνονται στην πολιτική που θεωρεί την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων κόστος η οποία θυσιάζεται στο βωμό των κερδών.

Με συνεχείς παρεμβάσεις μας σε κάθε κατεύθυνση, με ανακοινώσεις με δημόσιες τοποθετήσεις μας είχαμε προειδοποιήσει για τους κινδύνους ατυχήματος .

 

Όμως,

Η Περιφερειακή Αρχή (Ν.Δ.-ΚΙΝΑΛ) και η κ. Κράτσα, η πολυπράγμων κυρία περιφερειάρχης δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα μικρά και τα εγκόσμια λαϊκά προβλήματα αποκατάστασης του επαρχιακού δικτύου. Δεν είναι του επιπέδου των δεξιώσεων και των γκαλά η ασφάλεια των κατοίκων.

Ο Έπαρχος κ. Λιβιτσάνης ζητάει από τον εαυτό του να «τρέξουν» γρήγορα τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου και κατά κύριο λόγο ασχολείται με το λιβάνισμα της κ. Κράτσα δημιουργώντας μια ασπίδα προστασίας για την προϊσταμένη του από τους «κακόβουλους» .

Ο κ. Στανίτσας (ΚΙΝΑΛ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ κλπ) αναμασάει τα περί αναρμοδιότητας του Δήμου στα συγκεκριμένα έργα ξεχνώντας όταν δεν τον συμφέρει, ότι αυτά που συμβαίνουν, συμβαίνουν στο νησί και στο Δήμο στον οποίο είναι επικεφαλής.

Καμία συγγνώμη δεν γίνεται δεκτή εννιά μήνες μετά τον Ιανό. Καμία συγγνώμη δεν μειώνει το μέγεθος των ευθυνών που έχουν. Όλοι αυτοί και η πολιτική τους είναι αποκλειστικά υπαίτιοι για το ατύχημα και απέναντι στη συμπατριώτισσα που πλήρωσε ευτυχώς με μικρά τραύματα την ανικανότητά τους αλλά και απέναντι στο λαό.

Καλούμε το λαό της Ιθάκης να βγάλει τα συμπεράσματά του και να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.

Τους παραδίνουμε στη κρίση σας

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων

Λαϊκή Συσπείρωση Ιθάκη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.