• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Καταγγέλλουν την Κράτσα όλοι οι Σύλλογοι υπαλλήλων της ΠΙΝ για την απόσπαση συναδέλφου τους στην Αθήνα

July 30, 2021 105


Μετά από σχετική επερώτηση σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο 24/7, συζητήθηκε η απόσπαση και τοποθέτηση υπαλλήλου, από την Περιφερειάρχη κ. Κράτσα σε γραφείο της στην Αθήνα, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, σύμφωνα με την καταγγελία των τεσσάρων συλλόγων των αντίστοιχων περιεφερειακών ενοτήτων Ιονίων Νήσων. Να σημειωθεί ότι η  υπάλληλος η οποία πληρώνεται από την ΠΙΝ αποσπάστηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Ανασυγκρότησης, σημειώνεται.

Η ανακοίνωση

Με αβάσιμα επιχειρήματα προσπάθησε η Περιφερειάρχης να αποδείξει την αναγκαιότητα της εν λόγω τοποθέτησης για την λειτουργία της Περιφέρειας!!! Τονίζοντας τις δυσκολίες, των απομακρυσμένων Περιφερειών από την Αθήνα, αναφέρθηκε στην ανάγκη παρουσίας υπαλλήλου εκτός της έδρας της Περιφέρειας, στο έργο που προσφέρει για επικοινωνία και αλληλογραφία με φορείς και υπουργεία που βρίσκονται εκεί, ότι πηγαινοέρχεται στις ΠΕ της ΠΙΝ καθώς και την στήριξη που χρειάζεται η ίδια όταν για διάφορες υποχρεώσεις επισκέπτεται την Αθήνα τα Σ/Κ, δικαιολογώντας τις υπερωρίες για 24ωρη απασχόληση Κυριακές και αργίες!

Ισχυρίστηκε επίσης ότι εφόσον οι σύμβουλοι του Περιφερειάρχη και οι αποσπασμένοι στο γραφείο του υπάλληλοι βρίσκονται στη διάθεσή του, έχει το δικαίωμα να οργανώνει το γραφείο του όπως αυτός νομίζει!!!

Είναι αξιοθαύμαστη η μέριμνα για πρόσληψη πλήθους συνεργατών και ειδικών συμβούλων, την ίδια ώρα που δεν γίνεται καμιά ενέργεια για άμεσες προσλήψεις και κάλυψη θέσεων βασικών ειδικοτήτων, που χρόνια τώρα μένουν κενές και αυξάνονται συνεχώς, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις υπηρεσίες και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Το παράδοξο είναι ότι παρά το πλήθος των ‘’συνεργατών’’ και των ‘’ειδικών συμβούλων’’ που έχουν κατακλύσει την Π.Ι.Ν., στο γραφείο της Περιφερειάρχη, απασχολούνται και τρείς μόνιμοι υπάλληλοι αποδυναμώνοντας έτσι περισσότερο τις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, επιτρέπεται σε κάθε Περιφερειάρχη να αποσπά κατά παρέκκλιση άλλων διατάξεων προσωπικό από τον δημόσιο τομέα. Σε κάθε περίπτωση όμως ο υπάλληλος θα πρέπει να τοποθετείται σε συγκεκριμένη θέση και συγκεκριμένη οργανική μονάδα, σύμφωνα με τον Οργανισμό του κάθε φορέα και εν προκειμένω στην ΠΙΝ, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση στο γραφείο Περιφερειάρχη στην έδρα της Περιφέρειας. Οργανική μονάδα της Περιφέρειας δεν υφίσταται σε «γραφείο στην Αθήνα», το οποίο στη πραγματικότητα είναι το πολιτικό γραφείο της κ. Κράτσα και εξυπηρετεί την ίδια και την πολιτική της καριέρα.

Το πλήθος αρμοδιοτήτων που έχει ο κάθε Περιφερειάρχης και το ισχύον νομικό πλαίσιο αφήνει περιθώρια για κατάχρηση εξουσίας σε όλα τα επίπεδα και διαχρονικά φαινόμενα ημετεροκρατίας.

Οι Σύλλογοι εργαζομένων της ΠΙΝ:

Καταγγέλλουμε κάθε είδους αυθαιρεσία.
Ζητάμε τον ενδελεχή έλεγχο της νομιμότητας των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται στη συγκεκριμένη περίπτωση της αποσπασμένης υπαλλήλου.
Προτρέπουμε όλους τους συναδέλφους, να εκτελούν με νομιμότητα και διαφάνεια τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα και να απευθύνονται στα συνδικαλιστικά τους όργανα για κάθε περίπτωση άσκησης πίεσης και πολιτικής παρέμβασης στην εργασία τους.
30 Ιουλίου 2021

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search