• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

6 Αυγούστου 2021: Συναυλία της Μπάντας της Παλαιάς στις Αλυκές της Λευκίμμης

August 01, 2021 5479
 
Την Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021 η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας πρόκειται να εμφανιστεί στο 11ο Φεστιβάλ Αλυκών Λευκίμμης προσκεκλημένη της ιστορικής Μουσικής και Καλλιτεχνικής Ένωσης Λευκιμμαίων, η οποία και διοργανώνει τις εν λόγω φεστιβαλικές εκδηλώσεις. Άλλωστε, τα δύο ιδρύματα συνδέει, όχι μόνο η αγάπη για τη μουσική, αλλά και η ιστορία: το 1910 η Παλαιά Φιλαρμονική παραχώρησε τα πρώτα πνευστά όργανα που χρησιμοποίησε η Ένωση στο αρχικό ξεκίνημά της (ως Φιλαρμονική Αδελφότης Λευκιμμαίων) υπό τη διεύθυνση του επίσης προερχόμενου από την Παλαιά Αναστάσιου Ρομποτή.
Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στις 6 του μηνός πρόκειται να συνδυάσει την περίοδο του Αυγούστου με γνωστές μουσικές δημιουργίες μέσα από τον ιδιαίτερο ήχο της μπάντας. Θα παρουσιαστούν πρωτότυπα έργα για μπάντα (Sparke, Ployhar), αλλά και κοσμαγάπητες μελωδίες των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Κατσαρού, Μαρκόπουλου, Piovani, Queen κ.α. Η δυναμική σύνδεση της κερκυραϊκής μουσικής παράδοσης με την πρωτότυπη μουσική δημιουργία για μπάντα εκπροσωπείται από την “Fantasia Graziosa” για σόλο τρομπόνι του αρχιμουσικού της Παλαιάς, Σπύρου Προσωπάρη, με σολίστα τον Ανδρέα Κουρή. Επίσης, με τραγούδια Χατζιδάκι θα εμφανιστεί η Μαρία Μονόπωλη. Στη συναυλία θα συμμετέχει και η μπάντα της Μουσικής και Καλλιτεχνικής Ένωσης Λευκιμμαίων.
Η συναυλία της μπάντας της Παλαιάς Φιλαρμονικής στις Αλυκές Λευκίμμης στις 6 Αυγούστου 2021 υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάτη θα ξεκινήσει στις 21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αυτονοήτως θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη της διάδοσης της COVID-19.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search