Print this page

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων & Ιθάκης: Ο αγώνας των κατοίκων έφερε αποτέλεσμα

August 05, 2021 560

 Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων & Ιθάκης 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων & Ιθάκης αναδείξαμε ένα σημαντικό και χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει στον δρόμο που συνδέει το Βαθύ και το Περαχώρι με την αγροτική περιοχή του Μαραθιά Ιθάκης.

Πρόσφατα με αίτημα τους, οι κάτοικοι που έχουν αγροκτηνοτροφικές δραστηριότητες αλλά και περιουσίες στην περιοχή, προς τον Έπαρχο Ιθάκης, ζητούν την άμεση, ολοκληρωμένη και ασφαλή αποκατάσταση του και όχι με «μπαλώματα» και ημιτελείς λύσεις στην λογική του ελάχιστου κόστους.

Καταθέσαμε Επερώτηση στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο που μετατράπηκε σε Θέμα με αυτά τα αιτήματα των κατοίκων και ζητήσαμε να μας απαντήσει η Περιφερειακή Αρχή (Ν.Δ.-ΚΙΝΑΛ) γιατί μέχρι τώρα δεν έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ρωτήσαμε αν προτίθεται να το εντάξει ΑΜΕΣΑ το έργο στο Πρόγραμμα Δράσης και τον Προϋπολογισμό του 2021 με αντίστοιχη τροποποίηση τους, για να έχουν ολοκληρωθεί πριν το φθινόπωρο του 2021.

Αποκαλύφθηκαν ότι δεν είναι «…όλα καλά στην Ιθάκη…» και οι αβροφροσύνες μεταξύ των διοικήσεων του Α΄& Β΄ βαθμού Τοπικής Διοίκησης και κυβέρνησης δεν είναι ικανές να κρύψουν κάτω από το χαλί τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στο νησί και αναδεικνύονται καθημερινά. Αποδεικνύεται ότι η τακτική του εφησυχασμού, της ενσωμάτωσης και της προσαρμογής στο εφικτό και το ρεαλιστικό που προωθούν η κυβέρνηση, η Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή δεν είναι αρκετή για να κάμψη την αγωνιστική παράδοση του λαού της Ιθάκης που ξέρει να διεκδικεί την επίλυση των προβλημάτων που τον απασχολούν, να αναδεικνύει τα αίτια αυτών και τους υπεύθυνους για την μη επίλυση τους.

Αναδείχτηκε για άλλη μια φορά και η ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ) αλλά και των προηγούμενων Περιφερειακών Αρχών (ΣΠΥΡΟΥ - Ν.Δ, ΑΝΑΣΑ - ΣΥΡΙΖΑ) για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην Ιθάκη. Δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος δρόμος, αλλά μόνο μέσα στο 2021 έχουν προκύψει προβλήματα στον δρόμο προς το λιμάνι του Πίσω Αετού, στον Μπρος Αετό, στο δρόμο Φρίκες - Κιόνι, στο χορταριασμένο οδικό δίκτυο, με την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας (π.χ. πεσμένα δένδρα από τον Σεπτέμβρη του 2020 στην Εξωγή), λιμάνι στις Φρίκες κ.α.

Αποδείχτηκε ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δεν δίνεται. Για αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο κάτω από την πίεση των κατοίκων και το θέμα όπως το έβαλε η Λαϊκή Συσπείρωση, πήρε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση για την ΑΜΕΣΗ επίλυση του προβλήματος στον δρόμο Μαραθιά της Ιθάκης.

Καλούμε τον λαό του νησιού να μην εφησυχάσει και να επαγρυπνεί μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.