• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΝΑΙ στον εμβολιασμό - ΟΧΙ στην κυβερνητική υποκρισία της υποχρεωτικότητας!

August 08, 2021 5075

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στηρίζει τους εργαζόμενους του Ενιαίου Σωματείου του Γ.Ν. Κέρκυρας και τον αγώνα των εργαζομένων στις δομές υγείας ενάντια στις διαθεσιμότητες.

Η ψήφιση από την κυβέρνηση της τροπολογίας (ν. 4820/23-07-2021, άρθρο 206) για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, τροφοδοτεί σκόπιμα μια άκαιρη, άστοχη και επιζήμια για την ουσιαστική προστασία του λαού συζήτηση. Τα χοντροκομμένα, ανερυθρίαστα ψέματα, ότι δήθεν εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια ενημέρωσης των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία καθώς και στις μονάδες υγείας, αποτελούν κυβερνητική υποκρισία και στρουθοκαμηλισμό.

Η τροπολογία και η προπαγάνδα που την συνοδεύει αξιοποιούνται για να κρυφτεί η εγκληματική έλλειψη μέτρων θωράκισης της δημόσιας Υγείας και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας, να μείνει όλη η συζήτηση μακριά από τις πραγματικές αιτίες του νέου κύματος, οι οποίες αναδεικνύουν και τις ευθύνες της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Απογειώνεται ξανά στο έπακρο η λογική της «ατομικής ευθύνης», που είναι η άλλη όψη της κρατικής ανευθυνότητας. Η κυβέρνηση επιχειρεί έτσι εκ νέου να φορτώσει στον λαό το φταίξιμο για το «μη χτίσιμο» του τείχους ανοσίας, την ίδια στιγμή που εδώ και 7 μήνες το πρόγραμμα εμβολιασμού υπονομεύεται με κυβερνητική - κρατική ευθύνη.

Η κυβέρνηση ενώ έχει σοβαρότατες ευθύνες για την υπονόμευση της καθολικότητας του εμβολιασμού, τώρα έρχεται και επισείει «το βούρδουλα» της υποχρεωτικότητας. Στόχος της είναι να ενισχύσει το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης», να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να ξεπλύνει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας. Τις ευθύνες της για το τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, για την ανύπαρκτη ΠΦΥ, το συνωστισμό στα ΜΜΜ, το ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς, τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας προς όφελος του τουριστικού κεφαλαίου, τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Η πολιτική αυτή είναι που τροφοδοτεί και θέλει ως «βολικό αντίπαλο» τους διάφορους αρνητές, ακροδεξιούς, σκοταδιστές ή «ψεκασμένους». Επιχειρώντας μάλιστα προκλητικά να ταυτίσει με αυτούς όσους αντιδρούν και αμφισβητούν την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, όσους αγωνίζονται εναντίον της.

Έτσι το όλο κυβερνητικό «εμβολιαστικό πρόγραμμα» συνοψίζεται απλώς στην θολή έκκληση: «Πάτε εμβολιαστείτε!». Αλήθεια όμως, ποιος ευθύνεται για τα «κανόνια» στις παραδόσεις των εμβολίων, αν όχι μια πολιτική που τα υποτάσσει στο κυνήγι του κέρδους, αφήνοντας ένα πολύτιμο μέσο προστασίας έρμαιο των ανταγωνισμών και επιχειρηματικών αντιπαραθέσεων; Ποιος ευθύνεται για την έλλειψη συστηματικής και οργανωμένης ενημέρωσης του λαού, για το ότι εύλογα ερωτήματα και προβληματισμοί παραμένουν αναπάντητοι τρέφοντας φόβους και ανορθολογικές αντιλήψεις; Ποιος ευθύνεται για το ότι ακόμα και εκεί που θα μπορούσε να προχωρήσει με άμεση ευθύνη του κράτους το εμβολιαστικό πρόγραμμα, π.χ. στα νοσοκομεία, στο στρατό, δεν υπάρχει ουσιαστικά οργάνωση των εμβολιασμών, όπως καταγγέλλουν υγειονομικοί και στρατευμένοι; Ποιος ευθύνεται που ο κατ' οίκον εμβολιασμός των

ευάλωτων και ανήμπορων να μετακινηθούν, ξεκίνησε μόλις τον προηγούμενο μήνα ή ότι στους οίκους ευγηρίας δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί; Ποιος ευθύνεται για το ότι δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για τον εμβολιασμό των φιλοξενούμενων προσφύγων στις προσφυγικές δομές, με αποτέλεσμα το 97% μένει ανεμβολίαστο;

Η αλήθεια είναι ότι στο όνομα της «υποχρεωτικότητας» η κυβέρνηση δίνει στην εργοδοσία νέες δικαιολογίες και όπλα για απλήρωτη εργασία και περικοπές μισθών, απολύσεις, δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και κυρίως την απαλλάσσει από την ευθύνη για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Ακόμα και ευθύνες που έπρεπε να έχουν οι γιατροί εργασίας, οι οποίοι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος, ανατίθενται στους προϊστάμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Είναι πλέον καταγεγραμμένο ότι το υγειονομικό προσωπικό είναι ήδη εμβολιασμένο ή έχει νοσήσει σε ποσοστό 90%, απ’ τα υψηλότερα όλων των εργασιακών κλάδων της χώρας, αλλά και της Ευρώπης.

Τα εμβόλια είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης, με αποδεδειγμένα διαχρονικά αποτελέσματα στη μείωση ή εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων. Δεν είναι προϊόν εξαγοράς συναλλαγής ούτε μέσο εκβιασμών και απειλών σε βάρος των εργαζομένων. Ο καθολικός, σύμφωνα με τις επιστημονικές ενδείξεις, μαζικός εμβολιασμός είναι αναγκαίος για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Γι’ αυτό είναι απαράδεκτο να αξιοποιείται από την κυβέρνηση η εμβολιαστική διαδικασία ως δούρειος ίππος για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης. Το όπλο των εμβολίων που έχουμε στα χέρια μας για την προστασία της υγείας και της ζωής μας δε μπορεί να μετατρέπεται σε όπλο για το χτύπημα των δικαιωμάτων μας. Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα η απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης. Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση συναδέλφου.

Στηρίζουμε τις θέσεις, προτάσεις και τις διεκδικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των υγειονομικών (ΟΕΝΓΕ, Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, ΠΟΕΔΗΝ).

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

- Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Εκστρατείες συνεχούς στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται.

- Δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δε θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση.

- Εξασφάλιση της αναγκαίας φαρμακο-επαγρύπνησης με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.

- Στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και αποφασιστική ενίσχυση με υποδομές και εξοπλισμό των νοσοκομείων και της ΠΦΥ.

- Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στα ΜΜΜ.

- Εκτεταμένη ιχνηλάτηση και επιδημιολογική επιτήρηση.

Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα για να σταθούμε όρθιοι και υγιείς. Ενάντια στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για το νέο πιο εμπορευματοποιημένο και ιδιωτικοποιημένο ΕΣΥ, ενάντια στη συρρίκνωση και το κλείσιμο τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων. Ενάντια στην ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης της υγείας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής, για να είναι η υγεία κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα!

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας

Ο πρόεδρος                                                     Η γραμματέας

Χριστοδούλου Βαγγέλης                                     Ράπτη Μαρίνα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search