Print this page

Η περιφερειακή αρχή επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους

August 18, 2021 470

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ στα Ιόνια Νησιά, με πρακτικές που θυμίζουν άλλες σκοτεινές περιόδους, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και όσους αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνησή της.

Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η μήνυση που κατέθεσε για τη συμβολική δράση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας. Η μήνυση αυτή, με τη καθοριστική συμβολή – όπως όλα δείχνουν - της αστυνομίας, στρέφεται κατά τριών μελών του ΔΣ του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ενός σωματείου με ταξικό προσανατολισμό που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ και αγωνίζεται καθημερινά για τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου του.

Η Περιφερειακή Αρχή επέλεξε να μηνύσει εκπροσώπους του συνδικαλιστικού κινήματος την ημέρα μίας τεράστιας απεργιακής συγκέντρωσης στην Κέρκυρα, όπως και σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή την ψήφιση του νόμου - εκτρώματος Χατζηδάκη. Πόσο πιο περίτρανα και περήφανα να διατρανώσει η Περιφερειακή Αρχή ότι συμφωνεί με αυτό το νόμο που καταργεί το 8ωρο, που επιχειρεί να γυρίσει τα εργασιακά δικαιώματα δεκαετίες πίσω, που βάζει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση. Σήμερα που αυτός ο νόμος επιχειρείται να εφαρμοστεί σε χώρους δουλειάς καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση των εκλεγμένων στην Τοπική Διοίκηση που κατά τ’ άλλα προσπαθούν να πείσουν ότι ενδιαφέρονται για το καλό όλων.

Η Περιφερειακή Αρχή, προσπαθεί επίσης με τη μήνυση (όπως και με τις φιέστες που οργανώνει κατά καιρούς) να υπερασπιστεί και να εξωραΐσει το ρόλο και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Περιφερειακή Αρχή ενοχλήθηκε επειδή η σημαία της ΕΕ χρησιμοποιήθηκε συμβολικά για να φανεί ότι οι αποφάσεις της ΕΕ, που αφορούν τα εργασιακά, και εφαρμόζονται και στην χώρα μας είναι για τα σκουπίδια. Η σημαία – σύμβολο της Ευρωπαϊκή Ένωσης είναι το σύμβολο μίας ένωσης καπιταλιστικών κρατών που όλα μαζί και συντονισμένα υπηρετούν τις ανάγκες των αστικών τους τάξεων εις βάρος της εργατικής τάξης και των συμμάχων τους. Όλοι αυτοί που προσπαθούν να παρουσιάσουν την ΕΕ ως φιλολαϊκή πρέπει να απαντήσουν ταυτόχρονα για τις δυσκολίες στην καθημερινότητα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ξέρουν πολύ καλά ότι οι συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος, οι πρωτοπόροι αγωνιστές δε τρομάζουν με τις μηνύσεις τους. Στρέφονται όμως εναντίον των εργαζομένων λέγοντάς τους, με αυτό τον τρόπο, να καθίσουν ήσυχοι. Να καθίσουν ήσυχοι οι πολλοί για να συνεχίζουν απρόσκοπτοι το έργο τους οι λίγοι. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη.

Η μήνυση στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων και απαιτούμε να παρθεί πίσω.

 

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.