• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Στόχος η δια ζώσης εκπαίδευση

August 26, 2021 93


Η απόφαση της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 - Καλεί την πολιτεία να στηρίξει εγκαίρως τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για την διά ζώσης λειτουργία τους
Η εξ αποστάσεως υλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά τα τελευταία τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα προέκυψε ως ανάγκη στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας της Covid-19. Υπό τις συνθήκες αυτές, η συνέχιση του διδακτικού έργου με όρους ποιότητας κατέστη εφικτή και επιτυχής με τις εντατικές προσπάθειες του συνόλου του διδακτικού προσωπικού των Πανεπιστημίων, αναφέρει στην ανακοίνωση της η η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πλέον, με τη διαμόρφωση νέων δεδομένων, όπως η καθολική πρόσβαση του ενήλικου πληθυσμού στον εμβολιασμό, η επαναφορά στην κανονικότητα της διά ζώσης διδασκαλίας μπορεί να εξεταστεί ως εναλλακτική, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Παράλληλα όμως, ο έγκαιρος προγραμματισμός και η άμεση χάραξη μιας ενιαίας πολιτικής λειτουργίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην χώρα υπό τα νέα δεδομένα της πανδημίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση του αποτελεσματικού σχεδιασμού και της ομαλής έναρξης του χειμερινού ακαδημαϊκού εξαμήνου, τόσο από την άποψη της ακαδημαϊκής διαχείρισης εκ μέρους των Πανεπιστημίων, όσο και για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των Ιδρυμάτων. Η ενιαία αυτή πολιτική πρέπει να προσδίδει στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα την απαραίτητη ευελιξία, όπως ήδη συμβαίνει στον διεθνή ακαδημαϊκό χώρο, ούτως ώστε αυτά να μπορούν να καθορίσουν πτυχές της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής τους λειτουργίας, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.


Υπό το πρίσμα αυτό, η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου αποφασίζει τα ακόλουθα:

Καλεί την πολιτεία όπως εγκαίρως στηρίξει τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για την διά ζώσης πραγματοποίηση των μαθημάτων, των εργαστηρίων και της πρακτικής άσκησης των φοιτητών, προχωρώντας στις απαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους πρόσθετους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους που απαιτούνται για την πλήρη συμμόρφωση με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στο θέμα του ελέγχου των όποιων δικαιολογητικών πρόσβασης στους χώρους διδασκαλίας, μια διαδικασία που είναι στην πράξη αδύνατο να πραγματοποιηθεί από το διδακτικό και υφιστάμενο προσωπικό των Ιδρυμάτων. Χωρίς την ανωτέρω μέριμνα, η διά ζώσης διδασκαλία δεν θα είναι εφικτή.
Απευθύνει έκκληση στους/στις φοιτητές/φοιτήτριες και σε όλες τις κατηγορίες διδακτικού και διοικητικού προσωπικού να εμβολιασθούν, στηρίζοντας εμπράκτως την προσπάθεια επαναφοράς στην διά ζώσης εκπαιδευτική πραγματικότητα με την μέγιστη δυνατή ατομική και συλλογική ασφάλεια.
Να υποβάλει αίτημα στον ΕΟΔΥ για την διάθεση κινητών μονάδων πραγματοποίησης τακτικών ελέγχων (rapid tests), δυο φορές την εβδομάδα, για τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, εντός των χώρων του Ιδρύματος, πέραν του αιτήματος που έχει ήδη κατατεθεί για την λειτουργία κινητών εμβολιαστικών κέντρων στην Κέρκυρα, Λευκάδα, Αργοστόλι και Ζάκυνθο.
Εντέλλεται την Ιδρυματική Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας να προχωρήσει στην κατάρτιση, δημοσιοποίηση, συντονισμό και επίβλεψη των απαραίτητων -για τον ασφαλή προγραμματισμό της διά ζώσης διδασκαλίας- μέτρων και υγειονομικών πρωτοκόλλων, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τους Κοσμήτορες των Σχολών του Ιδρύματος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search