• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Συνάντηση Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων με τον Υπουργό Εργασίας κ .Χατζηδάκη - Υπόμνημα αιτημάτων

August 26, 2021 3852
Με τον Υπουργό Εργασίας κ .Χατζηδάκη τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ .Πρωτοψάλτη και τον Βουλευτή Κέρκυρας της Ν.Δ κ. Γκίκα συναντήθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του συνδικάτου εκπροσωπώντας παράλληλα και την πλειοψηφία των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας .
Στην συζήτηση τέθηκαν τα άμεσα ζητήματα που απασχολούν την εργατική τάξη στο νομό και γενικότερα , ενώ κατατέθηκε υπόμνημα με το πλαίσιο των ελαχίστων αιτημάτων επιβίωσης στον τουρισμό- επισιτισμό και τα ξενοδοχεία .
 
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Των ελάχιστων και άμεσων αιτημάτων επιβίωσης
Κύριε Υπουργέ,
Με την ευκαιρία της παρουσίας σας στην Κέρκυρα , οι κωπηλάτες της τουριστικής γαλέρας ή αλλιώς ‘’ναυαρχίδας του τουρισμού’’ οι εργαζόμενοι δηλαδή στον επισιτισμό –τουρισμό- ξενοδοχεία του νησιού, σας καταθέτουμε το πλαίσιο των άμεσων αιτημάτων επιβίωσης του κλάδου.
Ενός κλάδου που με τον κόπο και τον ιδρώτα του παράγει διαχρονικά αμύθητα ποσά για την ελληνική οικονομία και τους καπιταλιστικούς ομίλους και την ίδια ώρα ζει με τα ψίχουλα απ τα οποία αναμένουν για να επιβιώσουν και άλλοι κλάδοι της τοπικής οικονομίας.
Έχοντας κουρέψει αρκετά ακόμη και απ τις ανάγκες καθημερινής επιβίωσης , σας ζητάμε την έγκριση και την ικανοποίηση των πραγματικά ελάχιστων αιτημάτων που
αποτελούν αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου και σε όλη την χώρα.
1.Εμφάνιση των ενσήμων στον ΕΦΚΑ όσων τέθηκαν σε αναστολή εργασίας με μονομερή δήλωση το 2020 και το 2021. Για να κινηθεί η διαδικασία πληρωμής αναρρωτικής άδειας, επιδομάτων , λοιπών παροχών και για τον υπολογισμό τους στις αιτήσεις συνταξιοδότησης.
2.Διασφάλιση εισοδήματος για όλους τους πληττόμενους εργαζόμενους που δεν εργάστηκαν είτε γιατί ήταν κλειστές οι επιχειρήσεις, είτε γιατί δεν προσελήφθησαν στον επισιτισμό -τουρισμό –ξενοδοχεία.
-Να πληρώσουν οι εργοδότες μισθούς - ασφάλιση των εργαζομένων που παρ ότι ήταν υποχρεωτική η επαναπρόσληψη , δεν επαναπροσλήφθηκαν
-Αναστολή εργασίας στο ύψος του βασικού μισθού της ισχύουσας σύμβασης μέχρι 31/10/21.
-Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ από Νοέμβρη έως και την επιστροφή στην εργασία το 2022 , για όσους επιδοτήθηκαν το 2020 ή το 2021 χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
-Άρση του κριτηρίου εποχικότητας για εργαζόμενους σε γραφεία τουρισμού και λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις.
-Μείωση του απαραίτητου αριθμού ενσήμων για τους νέους επιδοτούμενους . Σε ενδεχόμενη επαναφορά του μέτρου της μείωσης των ενσήμων στα 50 να αρθεί ο χρονικός περιορισμός των 60 ημερών απ την λήξη σύμβασης για την υποβολή αίτησης επιδότησης ανέργου.
3.Πλήρη διασφάλιση δικαιωμάτων που απορρέουν απ την εργασιακή σχέση όσων τέθηκαν σε αναστολή εργασίας (προυπηρεσία, άδεια, επίδομα αδείας, επαναπρόσληψη κλπ)
4.Να απορριφθεί κάθε ιδέα για μη καταβολή αναλογίας μη ληφθείσας άδειας και επιδόματος αδείας που ζητούν οι ξενοδόχοι και εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις.
5.Πάγωμα των χρεών των εργαζομένων σε Τράπεζες , Εφορία και απαλλαγή από λογαριασμούς ύδρευσης , ηλεκτροδότησης , σταθερής και κινητής τηλεφωνίας για όσο διαρκεί η ανεργία.
6.Απαγόρευση των καταγγελιών σύμβασης των εργαζομένων στα ξενοδοχεία –επισιτισμό- τουρισμό
7.Ακύρωση των συμβάσεων εργασίας κάθε είδους που προβλέπουν διευθέτηση του χρόνου εργασίας, υπερωριακή απασχόληση και μετακίνηση - μετάθεση εργαζομένων ως αποκλειστικό δικαίωμα του εργοδότη.
8.Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό των υγειονομικών μονάδων κάθε περιοχής.
Μαζικά τεστ σε όλους ( εμβολιασμένους- ανεμβολίαστους) με δαπάνη του κράτους και της εργοδοσίας.
Έγκριση προμήθεια και δωρεάν διάθεση όλων των εμβολίων, επιστημονική ενημέρωση και τεκμηρίωση χωρίς άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς ‘’δωράκια’’ κλπ.
9. Μετεκπαίδευση όλων των εργαζομένων στον τουρισμό και παροχή κινήτρων για εκπαίδευση των νέων στα τουριστικά επαγγέλματα.
10.Επαναφορά του Εφ Άπαξ των εποχιακών στην 20ετία . Επειδή όπως λέει ο Πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να ζήσει με 800 ευρώ και όπως εμείς λέμε ‘’δεν ζούμε με 400 ευρώ’’ , περιμένουμε τις αποφάσεις σας.
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search