• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Πάμε «μπροστά» μέσα από τα βοθρολύματα

July 06, 2023 310

 

«Μετά τη νίκη της ΝΔ, η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει …μπροστά». Έτσι λένε οι κυβερνητικοί παράγοντες αλλά και οι ντόπιοι υποστηρικτές τους.

Την ίδια ώρα τα βοθρολύματα συνεχίζουν να τρέχουν, δύο χρόνια τώρα, στους δρόμους και τις αυλές, στον Άγιο Πέτρο στη Λευκίμμη. Μέχρι πότε άραγε;

Η κατάσταση είναι αφόρητη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής ενώ τεράστια είναι και η ζημιά για τους μικροεπαγγελματίες.

Την ίδια ώρα που τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων αυξάνονται, νέες επενδύσεις διαφημίζονται, ο λαός ζει σε πολλές περιπτώσεις με υποδομές περασμένων δεκαετιών.

Αυτό δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, δεν είναι ένα επιμέρους πρόβλημα αλλά είναι ενταγμένο στον πολιτικό προσανατολισμό του κράτους και των δημοτικών αρχών που πάντα κρίνουν με τη λογική κόστους - οφέλους σε κάθε τι.

Υγεία, σχολεία, ύδρευση, αποχέτευση, δρόμοι, αντιπλημμυρικά έργα και όλα όσα έχει σήμερα ανάγκη ο λαός, και μπορεί εύκολα να λύσει η επιστήμη και η τεχνολογία, ανήκουν σε άλλες μακρινές εποχές.

Είναι έργα που «κοστίζουν» στο κράτος αλλά δεν φέρνουν το απαιτούμενο κέρδος για τις επιχειρήσεις και έτσι δεν είναι στην προτεραιότητά τους. Οι δαπάνες από τα έσοδα του κράτους, που προέρχονται από τον ιδρώτα και τη φοροληστεία του λαού πηγαίνουν σε επιδοτούμενες επενδύσεις ξενοδοχείων, φοροαπαλλαγές, μαρίνες, «πράσινη» ανάπτυξη κλπ. Για το λαό δίνουν ότι περισσέψει από αυτά που του παίρνουν.

Τις ανάγκες και προτεραιότητες αυτού του συστήματος προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, όπως έκαναν και οι προηγούμενες, με τη συμβολή και στήριξη των τοπικών αρχών. Σε όλη τη Νότια Κέρκυρας το αποχετευτικό είναι σχεδόν ανύπαρκτο και εκεί που υπάρχει είναι σε κακή κατάσταση. Τα οικιακά λύματα τρέχουν στους τράφους. Σε κάποιες τουριστικές περιοχές «πηγαίνουν» απευθείας στη θάλασσα.

Στη Λευκίμμη, τα λύματα, τρέχουν στους δρόμους, τα αυλάκια και τις αυλές λόγω των συνεχών βλαβών. Όλα αυτά το 2023, με την τεχνολογία και τις κατασκευαστικές δυνατότητες να έχουν τεράστια εξέλιξη. Αυτά συμβαίνουν όταν τη χρήση τους αξιοποιούν οι κυβερνήσεις για το κέρδος των λίγων και όχι για τις ανάγκες των πολλών.

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, είναι πλήρως αποδυναμωμένη, από προσωπικό και τεχνικά μέσα. Αδυνατεί να υπηρετήσει τις σημερινές σύγχρονες ανάγκες του λαού της Κέρκυρας. Είναι τυχαίο; Είναι συγκυριακό; Οφείλεται σε κάποιους λανθασμένους χειρισμούς; Ή μήπως είναι ενταγμένο σε σχέδιο αλλαγής του ρόλου και του χαρακτήρα της;

Ο νόμος που ψήφισε η ΝΔ, πριν τις εκλογές, η Ρυθμιστική Αρχή που προβλέπεται από το νόμο, δείχνει γνώριμους δρόμους (ΣΔΙΤ, ιδιωτικοποίηση, εμπορευματοποίηση κλπ).

Όλες οι Δημοτικές Αρχές της Κέρκυρας που συμμετέχουν στη ΔΙΑΔΕΥΑΚ, έχουν ευθύνη για την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση, την έλλειψη τεχνικών μέσων αφού συμφωνούν με τις πολιτικές που φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα. Μια ακόμη από τις

υπηρεσίες που αφορούν κοινωνικά αγαθά αποδυναμώνεται και απαξιώνεται με σκοπό την ιδιωτικοποίηση.

Ο λαός της Νότιας Κέρκυρας, οι Λευκιμμιώτες, δεν μπορούν και δεν πρέπει να ανέχονται άλλο αυτή την κατάσταση. Μόνο οι ίδιοι και ο αγώνας τους θα τους βγάλουν από το αδιέξοδο και τα «βοθρολύματα» της πολιτικής που ωφελεί τους λίγους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search