• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Τουρκία: Το καθεστώς Ερντογάν φυλακίζει Κούρδους ηγέτες

May 18, 2024 270
ARTI news 

Το καθεστώς Ερντογάν επέβαλε στον Κούρδο ηγέτη, βουλευτή και συμπρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (πρώην HDP), Σ. Ντεμιρτάς, σαράντα δύο χρόνια φυλάκισης. «Ο πιο δημοφιλής Κούρδος πολιτικός της σύγχρονης εποχής», όπως περιγράφεται από το Al-Monitor, βρίσκεται στη φυλακή από το 2016. Το τουρκικό δικαστήριο τον θεώρησε ένοχο για υπονόμευση της ενότητας του κράτους και ότι έπαιξε κεντρικό ρόλο σε διαδηλώσεις που έγιναν στην Τουρκία το 2014, όταν ο ISIS επιτέθηκε στο Κομπάνι. Οι διαδηλωτές τότε συγκρούστηκαν με την αστυνομία του Ερντογάν (γνωστές οι συναλλαγές του με τον ISIS) με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 37 άτομα (τα περισσότερα μέλη του HDP!).

Εκατόν επτά άλλοι Κούρδοι ηγέτες καταδικάστηκαν την Πέμπτη, «μειώνοντας τις ελπίδες για δημοκρατική αλλαγή», αναφέρει το Al-Monitor. Να σημειωθεί ότι το 2020, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την παράνομη φυλάκιση του Ντεμιρτάς.

Μαζί με τον Ντεμιρτάς καταδικάστηκαν η συμπρόεδρος του κόμματος (DEM), Φιγκέν Γιουκσκεντάγ (φυλάκιση 30 ετών και 3 μηνών), η Γκιουλτέν Κισανάκ (συμπρόεδρος του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ετών) και ο 82χρονος Αχμέτ Τουρκ, νυν δήμαρχος της πόλης Μάρντιν και πρώην συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας DΤP σε κάθειρξη 10 ετών.

Αλήθεια, τι έχουν να πουν οι Έλληνες κυβερνώντες και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που συναντήθηκε πρόσφατα με τον Ταγίπ Ερντογάν, για την κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών ελευθεριών στην γειτονική χώρα;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search