• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Τελευταίο ταξίδι για τη δασκάλα Δήμητρα Πανδή – Παπαδάτου

May 06, 2023 684

 Άφησε την τελευταία της πνοή η Δήμητρα Πανδή – Παπαδάτου σύζυγος Πορφυρίου Πανδή την Παρασκευή 5/5 στο σπίτι της στο Δάσος Χαϊδαρίου που κατοικούσε μόνιμα σε ηλικία 95 χρόνων.

Η Δήμητρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο, σπούδασε στην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων. Υπηρέτησε για δεκαετίες τη δημόσια εκπαίδευση ως δασκάλα ξεκινώντας τη σταδιοδρομία της από Δημοτικά Σχολεία στο Μαχαιράδο και τις Βολίμες Ζακύνθου. Η συνέχεια στην  Κέρκυρα που τόσο αγάπησε και στα χωριά Κορακάδες και Αργυράδες (σχολικό έτος 1962 – 1963). Από το 1964 μέχρι τη συνταξιοδότησή της εργάστηκε σε σχολεία της Αττικής. Διακρινόταν για το ήθος την επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση. Είχε άριστες σχέσεις με του μαθητές της που είχαν πάντα την καλύτερη εικόνα για τη δασκάλα τους και είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια. Με την εκπαιδευτική της επάρκεια και αγάπη δίδαξε, διαπαιδαγώγησε και μόρφωσε γενιές μαθητών. Αγαπητή από συναδέλφους και γονείς, γιατί όλοι αναγνώριζαν την ακεραιότητα του χαρακτήρα της. Διετέλεσε για χρόνια ως Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου.

Με τον αγαπημένο μας δάσκαλο Πορφύριο Πανδή δημιούργησαν μια εξαιρετική οικογένεια ανατρέφοντας τα παιδιά τους Οδυσσέα και Διονυσία με αρχές και αξίες. Ήταν παράδειγμα συζύγου, μητέρας και γιαγιάς. Έδωσε και εισέπραξε πολλή αγάπη. Ξεχώριζε για την ευγένεια και την καλοσύνη της ψυχής, ήταν κοινωνική, φιλόξενη και αγαπητή.

Μαζί με τον σύζυγό της Πορφύριο συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών και η προσφορά της πάντα ήταν πολύτιμη.

Προεπισκόπηση εικόνας

Η κηδεία θα τελεστεί τη Δευτέρα 8 Μαϊου στον ΙΝ Αγίου Γερασίμου στο Νεκροταφείο του Σχιστού.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών

Το ΔΣ του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια προς τον Πορφύριο Πανδή, τον αγαπημένο μας δάσκαλο και εξέχον μέλος του Συλλόγου μας για τον θάνατο της αγαπημένης συζύγου του Δήμητρας  Πανδή - Παπαδάτου καθώς και στα παιδιά τους Οδυσσέα (μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας) και Διονυσία, στα εγγόνια και τους συγγενείς.

Η αείμνηστη Δήμητρα είχε συνεπή και ενεργή συμμετοχή για πολλές δεκαετίες σε κάθε εκδήλωση του Συλλόγου μας. Αποτίουμε ελάχιστο φόρο τιμής στην εξαίρετη μητέρα, σύζυγο και αξιαγάπητη Δασκάλα. Θα τη θυμόμαστε πάντα για την ευγένεια και την καλοσύνη της.

Το ΔΣ αποφάσισε:

- Να εκφράσει προς την οικογένεια της εκλιπούσης τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια.

- Να παραστούν μέλη του ΔΣ στην κηδεία

- Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του ΔΣ

Προεπισκόπηση εικόνας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search