06-28-2026 17:57
Εκπαίδευση
- Κατηγορία: Κέρκυρα
Εκδήλωση – συζήτηση Κυριακή 15 Μάρτη: «Ίσσος – Λαγούδια – Λίμνη Κορισσίων: ενιαίο οικοσύστημα ήπια αξιοποίηση»
Ο Σύλλογος Κόρισσος διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για το πώς μπορεί να υπάρξει πραγματική ήπια και βιώσιμη αξιοποίηση και ανάδειξη, χωρίς να θυσιαστεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής.
Η περιοχή του Ίσσου, των Λαγουδίων και της Λίμνης Κορισσίων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους φυσικούς θησαυρούς της Κέρκυρας και προστατεύεται από το ευρωπαϊκό δίκτυο NATURA 2000 με ξεχωριστούς κωδικούς. Πρόκειται για ένα σπάνιο οικοσύστημα με ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα, το οποίο όμως τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο συζητήσεων για την «αξιοποίηση» και το μέλλον του.
Η εκδήλωση φιλοδοξεί να ανοίξει έναν ουσιαστικό δημόσιο διάλογο για το πώς μπορεί να υπάρξει πραγματική ήπια και βιώσιμη αξιοποίηση και ανάδειξη, χωρίς να θυσιαστεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής.
Ομιλητές θα είναι οι: Σταμάτης Γκίνης, αντιπρόεδρος του Κόρισσου και Σπύρος Γκίνης, μέλος του ΔΣ του ψηφιακού μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κέρκυρας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν σκέψεις, προβληματισμούς και προτάσεις για την προστασία και την ορθολογική διαχείριση αυτού του μοναδικού οικοσυστήματος βασισμένη στην υφιστάμενη μελέτη που έχει επιμεληθεί ο κύριος ομιλητής.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε πολίτες, επιστήμονες, φορείς και όλους όσοι πιστεύουν ότι η προστασία της φύσης και η ήπια αξιοποίηση της μπορούν — και πρέπει — να συμβαδίζουν.
Η παραγωγή της της εγκαταλελειμμένης Λίμνης Κορισσίων σε φρέσκα κ φτηνά αλιεύματα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όχι μόνο των γύρω «κοινοτήτων» αλλά ολόκληρη της Κέρκυρας, μη αποκλειομένου του εμπορίου εκτός Ελλάδας κυρίως με τα χέλια και φυσικά οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν.
Κυριακή 15 Μάρτη , ώρα 10:30 πμ Σχολικό κέντρο Βραγκανιωτίκων. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με το σχήμα «Πάπρικα».
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης: Συνταγματική αναθεώρηση: Ένα ακόμα βαθιά αντιδραστικό εγχείρημα
Στις 2 Φεβρουαρίου 2026 ο Μητσοτάκης με διάγγελμά του και με επιστολή του προς τους βουλευτές της ΝΔ άνοιξε τη διαδικασία για μια νέα αναθεώρηση του Συντάγματος, την πέμπτη κατά...
Εκδήλωση: «Απαγόρευση της συλλογικής ζωής, περιστολή της ελεύθερης έκφρασης και καταστολή των αγώνων στα πανεπιστήμια», Παρασκευή 3/7
Η ΠΕΣΕΚ συνεισφέρει έμπρακτα στη στήριξη του λαού της Κούβας που δοκιμάζεται από την επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού