09-26-2026 18:08
Κέρκυρα
- Κατηγορία: Κέρκυρα
Για την 2η εκδίκαση σχετικά με τις καθαιρέσεις
ΕΛΜΕ Κέρκυρας
Για την 2η εκδίκαση σχετικά με τις καθαιρέσεις
Μετά την πρώτη δικαστική απόφαση, όπου το Διοικητικό Εφετείο Ιωάννινων με προσωρινή διαταγή του, αναστέλλει την εκτέλεση των διαπιστωτικών πράξεων που εξέδωσε ο ΔΔΕ Κέρκυρας κ. Αλαμάνος, ο οποίος υλοποιώντας τις αυθαίρετες εγκύκλιους και τις προφορικές εντολές του ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, κ. Αγγελόπουλου και του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Κατσαρού, καθαίρεσε Διευθυντές και υποδιευθύντριες σχολικών μονάδων του νη-σιού, επειδή συμμετείχαν σε νόμιμη ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, έχουμε τη 2η -κατά σειρά- εκδίκαση της υπόθεσης, την Τρίτη, 8 Απριλίου, πάλι στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων.
Αυτή τη φορά εκδικάζεται η αίτηση αναστολής κατά της απόφασης του ΔΔΕ Κέρκυρας. Το Εφετείο, πάλι δε θα μπει στην ουσία της υπόθεσης (το αν δηλαδή η καθαίρεση ήταν σύννομη ή όχι) και θα ελέγξει αν θα πρέπει να ανασταλεί η απόφαση καθαίρεσης και για λόγους που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, έως την εκδίκαση της ουσίας της υπόθεσης. Η αίτηση αναστολής, έχει μεγαλύτερη διάρκεια ισχύος, σε σχέση με την προ-σωρινή διαταγή, αφού αυτή θα ισχύει μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης που θα αφορά την ακύρωση της διοικητικής πράξης.
Μετά λοιπόν από το πρώτο βήμα που έγινε ενάντια στην αυταρχική κλιμάκωση και στο κλίμα τρομοκρατίας που η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείου Παιδείας, προσπαθούν να επιβάλλουν στο κλάδο των εκπαιδευ-τικών ο οποίος αντιστέκεται στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής μέσω και της λεγόμενης «αξιολόγησης», αναμένουμε και στο δεύτερο βήμα, να απο-κατασταθεί, μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσης, το ομαλό κλίμα λειτουργίας των σχολείων.
Ένα κλίμα, για το οποίο απ’ ότι φαίνεται, νοιάζονται μόνο η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και οι εκπαιδευτικοί, αφού το Υ-πουργείο, η ΠΔΕ Ιονίων Νήσων και η ΔΔΕ Κέρκυρας, αδιαφορούν πλήρως, προχωρώντας στις καθαιρέσεις των στελεχών των σχολείων, χωρίς να λογαριάζουν το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από δω και πέρα.
Ως Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι οποιαδήποτε νίκη και κατάκτηση έρχεται μέσα από τους μαζικούς αγώνες των εργαζομένων και όχι μόνο μέσα από τις αίθουσες των δικαστηρίων.
Ο αγώνας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, με την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων της Κέρκυρας, τα ψηφίσματα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα, οι κινητοποιήσεις και οι στάσεις εργασίας, σε συνδυασμό με τις δικαστικές διεκδικήσεις, θα έχουν επιτυχίες.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!
Ωμή ιμπεριαλιστική πρόκληση: Η Αμερικανίδα πρέσβης απειλεί με ανατροπή κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ρουμανία – Σιωπή από τα εγχώρια καθεστωτικά ΜΜΕ
Η μάσκα της αμερικανοκίνητης «διπλωματίας» έπεσε με τον πιο κυνικό τρόπο. Οπως σημειώναμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, μια αποκαλυπτική βόμβα μεγατόνων από τη Wall Street Journal έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που το ταξικό και...
Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη, Προπύλαια: Ανταπόκριση από την απογευματινή συγκέντρωση ενάντια στην απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου από το ΕΚΠΑ, στις συνδικαλιστικές διώξεις και την τρομοκρατία
Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Με αγώνα κατακτάμε ό,τι μας πήρανε! - Κινητοποίηση τη Δευτέρα 28/9 στην ΠΔΕ