03-27-2026 14:31
Επικαιρότητα
- Κατηγορία: Κέρκυρα
Για την Κρίσιμη Κατάσταση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κέρκυρας
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας για την Κρίσιμη Κατάσταση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κέρκυρας
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, η οποία αν και διαθέτει εννέα (9) οργανικές θέσεις, αυτή τη στιγμή λειτουργεί με έναν μόνο γιατρό, λόγω της αναρρωτικής άδειας του δεύτερου γιατρού που παρείχε έως πρόσφατα τις υπηρεσίες του στην Κλινική.
Η έλλειψη παθολόγων καθιστά την παροχή ιατρικών υπηρεσιών εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς η λειτουργία του Νοσοκομείου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επάρκεια της Παθολογικής Κλινικής. Η υποστελέχωση αυτή δεν επηρεάζει μόνο την ποιότητα της φροντίδας, αλλά και την ασφάλεια των ασθενών, καθώς οι αυξημένες πιέσεις στο υπάρχον προσωπικό ενδέχεται να οδηγήσουν σε λάθη και καθυστερήσεις στην παροχή βοήθειας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας και μέσω του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, έχει επανειλημμένα προτείνει τη θέσπιση θεσμικών κινήτρων, τα οποία θα έκαναν πιο ελκυστική την Κέρκυρα και θα διευκόλυναν ακόμα περισσότερο την κάλυψη των κενών θέσεων των γιατρών γενικότερα στις άγονες περιοχές.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας καλεί το Υπουργείο Υγείας και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσουν άμεσα στην προκήρυξη του συνόλου των κενών θέσεων, με πλήρη εφαρμογή των ήδη θεσμοθετημένων κινήτρων, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί να κάνει το Υπουργείο Υγείας.
Εν μέσω αυτής της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης, με την πλήρη εφαρμογή των κινήτρων και την προκήρυξη όλων των αναγκαίων θέσεων, υπάρχει βάσιμη ελπίδα ότι θα καλυφθούν τουλάχιστον κάποιες από αυτές, ανακουφίζοντας την κλινική και βελτιώνοντας την ασφάλεια της περίθαλψης των πολιτών αλλά και των επισκεπτών της Κέρκυρας, με ταυτόχρονη διασφάλιση της υγείας και της αξιοπρέπειας των συναδέλφων ιατρών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους, δυστυχώς, παρέχουν τις υπηρεσίες τους υπό καθεστώς αφόρητης πίεσης, με δυνητικά σοβαρότατες συνέπειες ως προς την άσκηση των καθηκόντων τους.
Tραγωδία ανοιχτά της Κρήτης με θύματα 22 μετανάστες
Σε απέραντο υγρό νεκροταφείο έχει μετατραπεί η Μεσόγειος για τις στρατιές των κολασμένων της γης, τα θύματα της φτώχειας και των πολέμων. Νέα τραγωδία εκτυλίχθηκε ανοιχτά της Κρήτης, με τουλάχιστον 22...
Εκδήλωση – συζήτηση το Σάββατο 28 Μαρτίου στο Δημαρχείο Καλλιθέας: «Το Δημόσιο σχολείο που θα θέλαμε να έχουμε»
ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ - Στις 28 Μάρτη, 3μμ στο Σύνταγμα και σε όλη την Ελλάδα κατεβαίνουμε στο δρόμο!