03-27-2026 14:31
Επικαιρότητα
- Κατηγορία: Κέρκυρα
Η Κέρκυρα δεν έχει ανάγκη από κάτεργα!!!
Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΓΑ !!!
Μήτσος Λεβέντης
meme : PSSV Eindhoven. - Piera del Bando
Ο έγκυρος κερκυραικός τύπος έγραψε προχθές ότι ο πασοκικός βουλευτής Μπιάγκης συνάντησε τον σερίφη Χρυσοχοίδη- μαντρόσκυλο του καθεστώτος με όλες τις κυβερνήσεις από το Σημίτη και δώθε- γιά να συζητήσουν
περί του έργου ανέγερσης νέας φυλακής στο τόπο μας στην περιοχή Ρικίνι .
Oi εκλεγμένοι σε όργανα άσκησης εξουσίας άνδρες της Κέρκυρας (βουλευταί,περίφας, δημαρχάρες ) μεταξύ των οποίων και ο επιμένων φορτικά βουλευτής του Πασόκ φαίνεται να αιθεροβατούν εκτός πραγματικότητας.
Στην τραγελαφική Κέρκυρα όμως της συντηρητικής στασιμότητας , της κούφιας πατριδολαγνείας και της αποβλάκωσης περί απωλεσθείσας αίγλης όλα είναι δυνατά.
Προεξοφλώ ότι η έγκριση της χωροθέτησης στα χαρτιά και μόνον δέ θα είναι δυνατή.
Εδώ δέν βρέθηκε -λόγω τοπικών αντιδράσεων -σε όχληση και ρύπανση ένας μικρός χώρος να λειτουργήση σαν πράσινο σημείο συγκέντρωσης στερεών αποβλήτων πρίν την μεταφόρτωσή τους γιά την πανάκριβη εξαγωγή δέν βρίσκονται γωνιές γιά να τοποθετηθούν κάδοι και κάλάθια αχρήστων και θα μπορέσουν να βρεθούν κάποια στρέμματα γιά την στέγαση ενός σοφρωνιστικού ιδρύματος που η υπαρξή του και μόνο αποτελεί κοινωνική και περιβαλλοντική μόλυνση
Είναι αδιανόητο στήν Κέρκυρα της λειψυδρίας ,της σκουπιδίλας,της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής της πνευματικής ανομβρίας να τίθεται σάν προτεραιότητα ή ίδρυσης νέων καταστημάτων εγκλεισμού..
Εξ άλλου τόποι κράτησης και στέρησης ελευθερίας είναι ασύμβατοι με την φιλοξενία τέτοιου όγκου τουριστών πού έρχονται να διασκεδάσουν και να ξεκουραστούν που αποτελεί σχεδόν τη μοναδική πηγή εσόδων του τόπου.
Να υπογραμμίσω .οτι την ύπαρξη φυλακών στην Κέρκυρα επιμένει ένας περιορισμένος κύκλος πολιτών που περιλαμβάνει δικαστικούς ,δικηγόρους ,σωφρονιστικούς υπάλληλους και προμηθευτές.
Πέραν τούτων αποτελούν ένα σώμα ξένο κι εχθρικό γιά την κοινωνία μας..
Οι φυλακές ανέκαθεν αποτελούσαν για το κράτος αποθήκες ανθρώπων χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα.
Το κράτος πετά ανθρώπινες ψυχές εκδικητικά και τιμωρητικά σε κελιά και τις θάβει κάτω από τόνους τσιμέντου άλλοτε για χρόνια κι άλλοτε για δεκαετίες.
Ο στόχος του είναι μονάχα να απομονώσει και αποτινάξει από τους κόλπους του «υγιούς» κοινωνικού σώματος άτομα που εκλαμβάνει ως προβληματικά.
Οι συνθήκες δε στις οποίες ζουν οι κρατούμενοι/ες ουδόλως το απασχόλησαν ποτέ.
Η υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής και η αυξανόμενη ένταση της καταστολής τόσο εντός, όσο και εκτός των φυλακών είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.
Όσο γιά το ακτινωτό κολαστήριο της Κέρκυρας με πληρότητα 140% αυτό πρέπει να σφραγιστεί άμεσα και να μετατραπεί σε μνημείο του λαϊκού κινήματος όπου θα αναρτηθούν τα ονόματα και οι βιογραφίες των βασανισμένων των εκτελεσμένων , εκεί να αναφέρονται οι ιεροεξεταστές ανθρωποφύλακες μεταξύ των οποίων καί ούκ ολίγοι κερκυραίοι
,τα κελιά που στραγγαλίστηκε ο Μαλτέζος, που έγραψε το ιστορικό γράμμα ο Ζαχαριάδης που βασανίστηκε ο Άρης ,ο τούρκικος καμπινές που έχωσαν το κεφάλι του Νεφελούδη , η διαδρομή δραπέτευσης του Βαλυράκη ,τα υπομνήματα του Βενάρδου να γίνουν τόποι προσκυνήματος και ιστορικής αναφοράς αποτελούν μέρος των δικών μας Άγιων Τόπων
Μπορεί βέβαια στο υπερισχύον νεοφιλελεύθερο πνεύμα τουριστικού ξεπουλήματος να εγκλειστούν οι κρατούμενοι στα Φρούρια και να εργάζονται τσάμπα στην αναστήλωση κι επισκευή των καταρεόντων τειχών
αντιγράφοντας την επικερδέστατη καπιταλιστική μέθοδο που εφαρμόστηκε στα χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης πρός όφελος των Ές -Ές πού νοίκιαζαν την εργασία των κρατούμενων στά βιομηχανικά μονοπώλια ( Siemens, Krupp, Blaupounkt,Boss κλπ)
Εξ άλλου ήδη τουρίστες επισκέπτονται το νησί- φυλακή. Bastoy της Νορβηγίας και παρατηρούν τους κρατούμενους ως αξιοθέατο κι έχουν τη δυνατότητα να κολυμπήσουν μαζί στην παραλία.
Η σιδηρά κυρία πρώην στρατοπεδάρχης των κάστρων είναι το πιό ενδεδειγμένο άτομο γιά την διοίκηση ενός αρχαιολογικού σωφρωνιστικού ιδρύματος όπως το προτεινόμενο.
*Σημ. ΜΛ : Εννοώ μόλυνση εσωτερικής ζωής της φυλακής όπως έχει ήδη αποδειχθεί στις συνθήκες κλιματικής αλλαγής.
Tραγωδία ανοιχτά της Κρήτης με θύματα 22 μετανάστες
Σε απέραντο υγρό νεκροταφείο έχει μετατραπεί η Μεσόγειος για τις στρατιές των κολασμένων της γης, τα θύματα της φτώχειας και των πολέμων. Νέα τραγωδία εκτυλίχθηκε ανοιχτά της Κρήτης, με τουλάχιστον 22...
Εκδήλωση – συζήτηση το Σάββατο 28 Μαρτίου στο Δημαρχείο Καλλιθέας: «Το Δημόσιο σχολείο που θα θέλαμε να έχουμε»
ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ - Στις 28 Μάρτη, 3μμ στο Σύνταγμα και σε όλη την Ελλάδα κατεβαίνουμε στο δρόμο!