JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
Δραματικές ελλείψεις - Δεκάδες καθημερινά προβλήματα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

08-13-2026 18:07
Κέρκυρα

Δραματικές ελλείψεις - Δεκάδες καθημερινά προβλήματα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας
ΣτΕ: Ακύρωσε τρεις άδειες λειτουργίας παραρτημάτων ιδιωτικών πανεπιστημίων

08-13-2026 17:55
Εκπαίδευση

ΣτΕ: Ακύρωσε τρεις άδειες λειτουργίας παραρτημάτων ιδιωτικών πανεπιστημίων
Το Ισραήλ προκαλεί σκόπιμα πυρκαγιές στον νότιο Λίβανο – Μετά στοχεύει τους πυροσβέστες

08-13-2026 15:25
Διεθνή

Το Ισραήλ προκαλεί σκόπιμα πυρκαγιές στον νότιο Λίβανο – Μετά στοχεύει τους πυροσβέστες
Ο Μαύρος IV

08-13-2026 13:37
Κέρκυρα

Ο Μαύρος IV
Συναγερμός για το Γυμνάσιο της Ανθούσας

08-13-2026 13:24
Εκπαίδευση

Συναγερμός για το Γυμνάσιο της Ανθούσας
Κατηγορία: Κέρκυρα
14 Αυγούστου 2026

«Νερό με όρους ιδιωτικοποίησης και έναν Δήμο που λειτουργεί με το “πάμε κι όπου βγει”»

Ανακοίνωση της ΛΑΣΥ Ν. Κέρκυρας 

«Η σύσταση της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης- αποχέτευσης του δήμου Νότιας Κέρκυρας σε συνέχεια της διάσπασης με την Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Ν.Κ., αποτελεί ένα θνησιγενές σχήμα φορτωμένο με χρέη , χωρίς τον απαραίτητο αριθμό εργαζομένων για την στοιχειώδη στελέχωση  και την λειτουργία  της εταιρείας.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο δημοτικό συμβούλιο πρότεινε η ύδρευση – αποχέτευση να γίνει υπηρεσία του δήμου τόσο από θέση αρχής για να μην μεταβιβάζονται λειτουργίες του δήμου σε εταιρείες αλλά και για τους  ακόλουθους πρακτικούς και ουσιαστικούς λόγους:

-Η ένταξη της ύδρευσης- αποχέτευσης στο δήμο, θα έδινε την δυνατότητα υποστήριξης της λειτουργίας της , εκεί που δεν έχει ειδικευμένο προσωπικό.(π.χ. οικονομική υπηρεσία, υπηρεσία προμηθειών και άλλα).

-Η μισθοδοσία – ασφάλιση των εργαζομένων θα καλύπτονταν όπως και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δήμου από την κρατική χρηματοδότηση , επομένως δεν θα χρειαζόταν να καλυφθούν από τις εισπράξεις των λογαριασμών.

– Θα βάζαμε επιπλέον εμπόδια στην προοπτική  ιδιωτικοποίησης του νερού και των υπηρεσιών ύδρευσης- αποχέτευσης που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση εξηγήσαμε ότι ακόμη και με την παραπάνω πρόταση δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες του λαού στην ύδρευση- αποχέτευση , όσο υπάρχει αντιλαϊκή πολιτική υποχρηματοδότησης  και  υποστελέχωσης  των υπηρεσιών που καλύπτουν  τις ανάγκες του λαού και όσο αντιμετωπίζεται το νερό ως εμπόρευμα και όχι ως δημόσιο αγαθό.

Η πρόταση μας δεν ψηφίστηκε από καμμία άλλη  παράταξη και υπερψηφίστηκε  η σύσταση της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Ν.Κ. και η μελέτη  βιωσιμότητας της.

Μέσα από την μελέτη βιωσιμότητας που ψήφισαν όλες οι παρατάξεις εκτός της ΛΑΙΚΗΣ ΣΠΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, προβλέπεται η ανάθεση λειτουργιών σε εξωτερικούς συνεργάτες και η αύξηση του τιμολογίου  του νερού  για τους δημότες.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η δημοτική αρχή χωρίς να έχει καν την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο επιχείρησε τον Μάρτη του 2026και εν συνεχεία τον Απρίλη του 2026 να συγκροτήσει το διοικητικό συμβούλιο της  εταιρείας με αποκλεισμούς,  αναξιοκρατία, πελατειακούς όρους και παραβιάσεις του νόμου, του καταστατικού της εταιρείας και του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Αποτέλεσμα τυπικών αστοχιών ,  ήταν η πρώτη απόφαση να ακυρωθεί από την  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και να επανέλθει το θέμα συγκρότησης διοικητικού συμβουλίου , στο δημοτικό συμβούλιο.

Όμως η δημοτική αρχή συνέχισε τον ΄΄χαβά΄΄ της , έτσι στην επαναληπτική συνεδρίαση:

-Αρνήθηκε την πρόταση του μοναδικού περιβαλλοντικού φορέα (ΚΟΡΙΣΣΟΣ) για ορισμό μέλους του με πανεπιστημιακή εκπαίδευση στο αντικείμενο,  για να ορίσει μέλος πολιτιστικού συλλόγου , χωρίς καμία σχέση με το αντικείμενο ,παρ ότι ο νόμος προβλέπει εκπροσώπηση περιβαλλοντικού φορέα με εκπρόσωπο που θα έχει αποδεδειγμένη γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο της Δ.Ε.Υ.Α.

-Επιχείρησε να επιβάλλει ως λαϊκά μέλη δύο δημότες, οι οποίοι δεν έχουν την αποδεδειγμένη γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο, όπως προβλέπει ο νόμος .

Το μόνο ΄΄προσόν’’ που διαθέτουν είναι ότι ‘’μετεγράφησαν’’ από άλλες παρατάξεις στην παρέα του δημάρχου, προφανώς με το αζημίωτο, αφού ο ένας εξ αυτών έγινε αμέσως έμμισθο μέλος της διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Ν.Κ., με μηνιαίο μισθό 1880 ευρώ και ποιος ξέρει τι γίνεται και με τον άλλον.

-Έφερε με διαδικασίες του ‘’ποδιού’’ και όχι με νόμιμη εκλογή, παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, όπως προβλέπεται τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο διοικητικό  συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Ν.Κ.

-Όπως ήταν φυσικό η πρόταση αυτή του δημάρχου στην συνεδρίαση τις 22.4.2026 δεν μπορούσε να λάβει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, για το λόγο αυτό ο δήμαρχός και τα μέλη της παράταξης του εξόχως ‘’δημοκρατικά’’, σηκώθηκαν  και έφυγαν από το δημοτικό συμβούλιο , η πρόεδρος διέκοψε προσωρινά την συνεδρίαση και εν συνεχεία την διέκοψε οριστικά.

Την άλλη μέρα πάντα ‘’δημοκρατικά’’ απέστειλε email στις 12.00 το μεσημέρι ,  καλώντας σε συνεχιζόμενη συνεδρίαση για τις 17.00 μ.μ. το απόγευμα γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου , ο οποίος προβλέπει ότι για να διακοπεί  μία συνεδρίαση του Δ/Σ  και να συνεχιστεί την επομένη ημέρα την απόφαση την παίρνει το Δ/Σ και όχι μόνος του ο Πρόεδρος ή ο Δήμαρχος   .

Στην συνεχιζόμενη συνεδρίαση  προσήλθαν  8 από τους 25 δημοτικούς συμβούλους και εξέδωσαν απόφαση συγκρότησης του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Ν.Κ.

Μόνιμη επωδός του δημάρχου και της προέδρου είναι η πρόκληση

’’αν δεν σας αρέσει  να προσφύγετε στην Αποκεντρωμένη  ’’.

Παρ ότι ουδέποτε έχουμε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη, κυρίως γιατί διαφωνούμε με τον ρόλο της,  αλλά και δεν εμπιστευόμαστε την κρίση της, αφού αποτελεί κρατικό μηχανισμό στην υπηρεσία του αντιλαϊκού κράτους, αναγκαστήκαμε να το κάνουμε μπροστά στην θρασύτατη επιλογή της δημοτικής αρχής να παραβιάζει το νόμο, το καταστατικό της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Ν.Κ. και τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, αλλά κυρίως να ακυρώνει την υπόσταση του ίδιου του δημοτικού συμβουλίου και να απαξιώνει  τους φορείς της κοινωνίας.

Μετά από δύο μήνες δικαιωθήκαμε ως προς την γνώμη μας για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση , η οποία λειτουργώντας  υποστηρικτικά , στην  άθλια μεθόδευση της δημοτικής αρχής,  άφησε να περάσει το προβλεπόμενο από το νόμο δίμηνο χωρίς να εξετάσει και να αποφανθεί επί της προσφυγής μας,  με αποτέλεσμα να θεωρηθεί η προσφυγή μας ως ‘’σιωπηρά απορριφθείσα’’ , παραπέμποντας μας  στο επόμενο στάδιο και συγκεκριμένα στην Επιτροπή του άρθρου 152, το οποίο και προσφύγαμε στις 7.8.2026 και αναμένεται απόφαση.

Η ύδρευση- αποχέτευση του δήμου Νότιας Κέρκυρας λειτουργεί με την αρχή του ‘’πάμε κι όπου βγει’’, όπως άλλωστε λειτουργεί και ο δήμος. 

Παραλίεςκαι νησιά

Η αποχέτευση δεν λειτουργεί , η ύδρευση υπολειτουργεί .

Εκτός από 2-3 γεωτρήσεις αμφιβόλου χρησιμότητας , δεν έχει γίνει κανένα έργο από αυτά που αποφασίστηκαν ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο τον Δεκέμβρη του 2024, μετά από πρόταση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Οι πλημμύρες τον Χειμώνα , οι ιδιωτικές υποδομές με την εγκατάσταση βυτίων στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που υποστηρίζουν το υδρευτικό σύστημα,  η   μείωση του τουρισμού, δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν θα ξαναζήσουμε τον εφιάλτη του καλοκαιριού του 2024.

Ηδη η δημοτική αρχή προσπαθεί να κρατήσει την ροή του νερού στο δίκτυο με σπασμωδικές κινήσεις , όπως το κλείσιμο των ‘’ντουζ’’ στις παραλίες

  ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ

  • –Διεκδίκηση χρηματοδότησης και στελέχωσης με το απαραίτητο προσωπικό.
  • -Διεκδίκηση συγκεκριμένων έργων για να δωθεί οριστική λύση στο ζήτημα του νερού.
  • -Διεκδίκηση σύγχρονου αποχετευτικού για όλους τους οικισμούς του δήμου.
  • Να γίνει υπηρεσία του δήμου η ύδρευση- αποχέτευση για καλύτερη οργάνωση , οικονομία και διαφάνεια στην διαχείριση της.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ

 Την  σύσταση της  εταιρείας και την μελέτη βιωσιμότητας που προβλέπει  αυξήσεις  της  τιμής του νερού  και οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και παράδοση των λειτουργιών  και των οικονομικών της ύδρευσης- αποχέτευσης στους ιδιώτες – εργολάβους – προμηθευτές.

 ΠΡΟΣΒΑΛΛΑΜΕ

 -Την παράνομη, πελατειακή, ρουσφετολογική και αναξιοκρατική συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Ν.Κ.,

αλλά και την συγκάλυψη  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την ‘’σιωπηρή απόρριψη ‘’ της προσφυγής.

 ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Στην παρακμή και την αντιλαϊκή  πολιτική   του άθλιου πολιτικού συστήματος που εκφράζει τοπικά   αυτή η δημοτική αρχή,   με ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΏΝΑ σε συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος για το νερό.

 ΓΙΑ ΤΗΝ  ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΕΛΑΗΣ

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

Read next

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn
  • Threads
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Telegram
  • Trello
  • Email
  • Κέρκυρα
  • Κέρκυρα
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε

Διάβασε ακόμα...   

Οι πίνακες της «αξιοκρατίας» και η κανονικότητα της επισφάλειας
Εκπαίδευση 14-08-26

Οι πίνακες της «αξιοκρατίας» και η κανονικότητα της επισφάλειας

Νίκος Πλουμπίδης: Σαν σήμερα το 1954 πλήρωσε με την ζωή του το ταξικό μίσος του μετεμφυλιοπολεμικού αστικού καθεστώτος στην Ελλάδα
Ιστορία 14-08-26

Νίκος Πλουμπίδης: Σαν σήμερα το 1954 πλήρωσε με την ζωή του το ταξικό μίσος του μετεμφυλιοπολεμικού αστικού καθεστώτος στην Ελλάδα

 «Νερό με όρους ιδιωτικοποίησης και έναν Δήμο που λειτουργεί με το “πάμε κι όπου βγει”»
Κέρκυρα 14-08-26

«Νερό με όρους ιδιωτικοποίησης και έναν Δήμο που λειτουργεί με το “πάμε κι όπου βγει”»

Ανακοίνωση της ΛΑΣΥ Ν. Κέρκυρας  «Η σύσταση της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης- αποχέτευσης του δήμου Νότιας Κέρκυρας σε συνέχεια της διάσπασης με την Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Ν.Κ., αποτελεί ένα θνησιγενές σχήμα...

Η σημερινή μέρα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ήταν ένα Βατερλώ
Εκπαίδευση 14-08-26

Η σημερινή μέρα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ήταν ένα Βατερλώ

ΠΕΣΕΚ: Ενημερωτικό σημείωμα για τη διοργάνωση πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 5/9, στο πλαίσιο της 90ής ΔΕΘ
Επικαιρότητα 14-08-26

ΠΕΣΕΚ: Ενημερωτικό σημείωμα για τη διοργάνωση πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 5/9, στο πλαίσιο της 90ής ΔΕΘ

Δυναμική συγκέντρωση - διαδήλωση για την άφιξη του γενοκτόνου ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου
Επικαιρότητα 14-08-26

Δυναμική συγκέντρωση - διαδήλωση για την άφιξη του γενοκτόνου ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου " CROWN IRIS" (βιντεο)

Νέοι πίνακες ΑΣΕΠ: Η «κινούμενη άμμος» του προσοντολογίου και η κανονικότητα της επισφάλειας
Εκπαίδευση 14-08-26

Νέοι πίνακες ΑΣΕΠ: Η «κινούμενη άμμος» του προσοντολογίου και η κανονικότητα της επισφάλειας

Εργα­τικά δυστυ­χήματα: Από ρεκόρ σε ρεκόρ – «Γινόμα­στε μάρ­τυ­ρες εργο­δο­τι­κών εγκλη­μάτων»
Επικαιρότητα 14-08-26

Εργα­τικά δυστυ­χήματα: Από ρεκόρ σε ρεκόρ – «Γινόμα­στε μάρ­τυ­ρες εργο­δο­τι­κών εγκλη­μάτων»

«Πρέπει να γίνεται προσευχή στο σχολείο;» – Τι απαντούσε ο Δημήτρης Γληνός το 1914
Εκπαίδευση 14-08-26

«Πρέπει να γίνεται προσευχή στο σχολείο;» – Τι απαντούσε ο Δημήτρης Γληνός το 1914

 Δραματικές ελλείψεις - Δεκάδες καθημερινά προβλήματα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας
Κέρκυρα 13-08-26

Δραματικές ελλείψεις - Δεκάδες καθημερινά προβλήματα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

 ΣτΕ: Ακύρωσε τρεις άδειες λειτουργίας παραρτημάτων ιδιωτικών πανεπιστημίων
Εκπαίδευση 13-08-26

ΣτΕ: Ακύρωσε τρεις άδειες λειτουργίας παραρτημάτων ιδιωτικών πανεπιστημίων

Το Ισραήλ προκαλεί σκόπιμα πυρκαγιές στον νότιο Λίβανο – Μετά στοχεύει τους πυροσβέστες
Διεθνή 13-08-26

Το Ισραήλ προκαλεί σκόπιμα πυρκαγιές στον νότιο Λίβανο – Μετά στοχεύει τους πυροσβέστες

Ο Μαύρος IV
Κέρκυρα 13-08-26

Ο Μαύρος IV

Συναγερμός για το Γυμνάσιο της Ανθούσας
Εκπαίδευση 13-08-26

Συναγερμός για το Γυμνάσιο της Ανθούσας

Ο εξευτελισμός ως LIFE STYLE
Επικαιρότητα 13-08-26

Ο εξευτελισμός ως LIFE STYLE

Ο Ράμφος και τα... ραμφίσματα
Πολιτισμός 13-08-26

Ο Ράμφος και τα... ραμφίσματα

Ραδιόφωνο με άρωμα… συμφερόντων
Επικαιρότητα 13-08-26

Ραδιόφωνο με άρωμα… συμφερόντων

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani
Copyright © 2026 drepani.gr. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.