JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης: Συνταγματική αναθεώρηση: Ένα ακόμα βαθιά αντιδραστικό εγχείρημα

06-28-2026 17:57
Εκπαίδευση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης: Συνταγματική αναθεώρηση: Ένα ακόμα βαθιά αντιδραστικό εγχείρημα
Αβραμόπουλος, «ο κύριος τίποτα» και τα αδιευκρίνιστα

06-28-2026 17:43
Επικαιρότητα

Αβραμόπουλος, «ο κύριος τίποτα» και τα αδιευκρίνιστα
«Ηρακλής»: Ο μύθος της «διάσωσης» των τραπεζών και η πραγματικότητα της λεηλασίας του λαού μέχρι το… 2081

06-28-2026 17:37
Επικαιρότητα

«Ηρακλής»: Ο μύθος της «διάσωσης» των τραπεζών και η πραγματικότητα της λεηλασίας του λαού μέχρι το… 2081
Ζει ή πέθανε, ο αδερφός μου;

06-28-2026 17:23
Διεθνή

Ζει ή πέθανε, ο αδερφός μου;
ΒΙΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ , ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

06-28-2026 15:23
Κέρκυρα

ΒΙΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ , ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.
Κατηγορία: Κέρκυρα
03 Οκτωβρίου 2025

... ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 9 π.μ. ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ

"Άλλη μια Υπουργός Παιδείας έρχεται στην Κέρκυρα για επίσκεψη με αφορμή τα εγκαίνια του «νέου(;)» ΚΕΔΑΣΥ στο νησί. Μετά τον Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Κο Γαβρόγλου και τις δύο επισκέψεις της Κας Κεραμέως της Ν.Δ., σειρά έχει η Κα Ζαχαράκη, η οποία ακολουθεί ακριβώς τα χνάρια των προκατόχων της και από τις δύο κυβερνήσεις.

Τα εκπαιδευτικά σωματεία της Κέρκυρας, οι γονείς και οι μαθητές, έχουν «υποδεχτεί» όλες τις φορές τους Υπουργούς Παιδείας που έχουν έρθει και μάλιστα κάθε φορά με τα ίδια αιτήματα, αφού όλα αυτά τα χρόνια και με όλες τις κυβερνήσεις, τίποτα δεν έχει αλλάξει από τα βασικά αιτήματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών."

Τα παραπάνω επισημαίνονται μεταξύ άλλων σε κοινή ανακοίνωση των ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ που καταλήγει: 

"Κατεβαίνουμε στο δρόμο όλοι μαζί: Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς και διεκδικούμε ένα σχολείο που να αντιστοιχεί στις ανάγκες του 21ου αιώνα, προσανατολισμένο στην ολόπλευρη μορφωτική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών. Ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλους και όχι για λίγους."

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 9 π.μ.

ΓΙΑ ΝΑ «ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 9 π.μ. ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΔΑΣΥ, ΟΠΟΥ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Η ΟΛΜΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 π.μ. – 12 μ.μ.

Η ΔΟΕ ΚΑΙ Ο ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΔΥΟ 3ωρες ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 π.μ.-11 π.μ. και 11 π.μ. – 2 μ.μ.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Άλλη μια Υπουργός Παιδείας έρχεται στην Κέρκυρα για επίσκεψη με αφορμή τα εγκαίνια του «νέου(;)» ΚΕΔΑΣΥ στο νησί. Μετά τον Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Κο Γαβρόγλου και τις δύο επισκέψεις της Κας Κεραμέως της Ν.Δ., σειρά έχει η Κα Ζαχαράκη, η οποία ακολουθεί ακριβώς τα χνάρια των προκατόχων της και από τις δύο κυβερνήσεις.

Τα εκπαιδευτικά σωματεία της Κέρκυρας, οι γονείς και οι μαθητές, έχουν «υποδεχτεί» όλες τις φορές τους Υπουργούς Παιδείας που έχουν έρθει και μάλιστα κάθε φορά με τα ίδια αιτήματα, αφού όλα αυτά τα χρόνια και με όλες τις κυβερνήσεις, τίποτα δεν έχει αλλάξει από τα βασικά αιτήματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών.

Η Υπουργός Παιδείας έρχεται στην Κέρκυρα σε μια περίοδο που:

  • Τα κενά στη ΔΔΕ Κέρκυρας είναι περίπου 40 στην Ειδική και Γενική Αγωγή ενώ στην ΔΠΕ Κέρκυρας, αγγίζουν τα 210 (131 Γενικής Παιδείας και 76 Ειδικής Αγωγής) ακόμα και μετά τη Β΄φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Και αυτά τα κενά είναι μετά από τις απίθανες, παράτυπες και άκρως αντιπαιδαγωγικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας, όπως αυτή που κόβει μαθητές από την παρακολούθηση του ολοήμερου προγράμματος, που μετακινεί συναδέλφους της Ειδικής Αγωγής από τις θέσεις τους, που μειώνει τις ώρες των μαθημάτων, ώστε να μοιραστεί η «φτώχια» ανάμεσα στα τμήματα. Είναι τα κενά που προκύπτουν μετά τις συγχωνεύσεις τμημάτων, όπου στοιβάζονται τα παιδιά σα «σαρδέλες» μέσα σε τάξεις κλουβιά, προκειμένου να εξοικονομηθεί προσωπικό.

Αυτά τα κενά μεταφράζονται σε χιλιάδες χαμένες ώρες στα σχολεία μόνο της Κέρκυρας, οι οποίες δεν πρόκειται να αναπληρωθούν. Είναι αυτή η Υπουργός Παιδείας, που έρχεται να επισκεφτεί το νησί και σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, και που δεν ντράπηκε να κατηγορήσει για τα κενά τους/τις συναδέλφους που παίρνουν άδεια για να γεννήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Αντί να απολογηθεί για τις τεράστιες ελλείψεις εξαιτίας της πολιτικής της εξοικονόμησης και των περικοπών που ακολουθεί, ρίχνει -και αυτή- για μια ακόμα φορά το φταίξιμο στους εκπαιδευτικούς.

  • Η τουριστική σεζόν δεν έχει τελειώσει και οι εκπαιδευτικοί, αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με τον πενιχρό μισθό τους. Οι μισθοί εξακολουθούν να είναι σε εξευτελιστικά επίπεδα, την ώρα που το κόστος ζωής εκτοξεύεται και η ακρίβεια σε τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα και ενοίκια καταπίνει τους πενιχρούς μισθούς από τις πρώτες μέρες. Η Υπουργός Παιδείας έρχεται σε ένα νησί, στο οποίο τα ενοίκια και το κόστος ζωής είναι στα ύψη, ενώ το πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών, παραμένει ένα από τα βασικά προβλήματα.

Την ίδια στιγμή, η Υπουργός και η κυβέρνηση αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν τα βασικά αιτήματα του κλάδου: δεν δίνουν αυξήσεις στους μισθούς, δεν επαναφέρουν τον 13ο και 14ο μισθό, δεν αποκαθιστούν ούτε στο ελάχιστο τις απώλειες των τελευταίων χρόνων. Δε παίρνουν καν στοιχειώδη μέτρα ενίσχυσης των εκπαιδευτικών, για τη σίτιση, τη στέγαση και τις μεταφορές των εκπαιδευτικών. Ο πρώην Υπουργός Παιδείας, κ. Πιερρακάκης, δήλωσε κυνικά ότι «κι αν τα είχαμε, δεν θα τα δίναμε», αποτυπώνοντας τη βαθιά ταξική επιλογή της κυβέρνησης να συνεχίσει τη λιτότητα για τους εργαζόμενους, ενώ μοιράζει δισεκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους.

  • Τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ενώ κάποια είναι απολύτως ακατάλληλα για την εκπαιδευτική διαδικασία, που κανένα «καλλωπιστικό» -τραπεζικά χρηματοδοτούμενο- πρόγραμμα, τύπου «Μαριέττα Γιαννάκου» δεν μπορεί να καλύψει. Η άσχημη κατάσταση στις σχολικές υποδομές στο νησί μας είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης στην εκπαίδευση, τόσο από αυτήν, όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Γυμνάσιο Φαιάκων, ΕΝΕΕΓΥΛ, 1ο ΕΠΑΛ, Δ.Σ. Κοντοκαλίου, Ποταμού, Αλεπούς, είναι μόνο κάποια από τα σχολεία που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.
  • Εκκρεμούν 41 Πειθαρχικά νεοδιόριστων και παλιών συναδέλφων και 4 καθαιρέσεις διευθυντών και υποδιευθυντριών σχολείων, οι οποίοι συμμετείχαν στη νόμιμη Απεργία – Αποχή που έχουν προκηρύξει ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι συνάδελφοι σύρονται στα πειθαρχικά επειδή αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για κατηγοριοποίηση σχολείων μαθητών κι εκπαιδευτικών. Επειδή, οι εκπαιδευτικοί δε θέλουν να μετατραπεί το σχολείο σε θέρετρο επιχειρηματικών συναλλαγών, σε σχολείο της αγοράς, σε σχολείο αυταρχικό αντιδημοκρατικό, όπου το μόνο που ενδιαφέρει είναι οι δείκτες και οι στόχοι. Όση λάσπη και αν ρίχνει το Υπουργείο Παιδείας, όσα ψέματα και αν χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δίνουν καθημερινή μάχη για τη μόρφωση των μαθητών, που κρατάνε όρθια τα σχολεία χωρίς καμία στήριξη, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕ ΛΕΡΩΝΟΝΤΑΙ. Μέσα στα σχολεία μας, μέσα στις τάξεις, οι γονείς και οι μαθητές μας γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, κρίνουν με βάση την πείρα τους.

Η Υπουργός Παιδείας, έρχεται στην Κέρκυρα, ως εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, η οποία έχει γονατίσει τους εργαζόμενους. Μια κυβέρνηση, η οποία περνάει τις 13 ώρες δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα, νέο πειθαρχικό στο Δημόσιο, που είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα του ΟΠΕΚΕΠΕ και των υποκλοπών. Έρχεται ως εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που δε δίνει την άδεια σε έναν πατέρα, να μάθει πώς δολοφονήθηκε το παιδί του και τον αφήνει να ακροβατεί ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο. Μια κυβέρνηση, που προχωράει χέρι – χέρι με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Δε δίνουμε άλλο χρόνο στη Κυβέρνηση να τσαλαπατήσει κι άλλα δικαιώματά και τις ζωές μας! Η Υπουργός Παιδείας είναι ανεπιθύμητη στην Κέρκυρα, όπως ήταν και οι προκάτοχοί της.

Κατεβαίνουμε στο δρόμο όλοι μαζί: Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς και διεκδικούμε ένα σχολείο που να αντιστοιχεί στις ανάγκες του 21ου αιώνα, προσανατολισμένο στην ολόπλευρη μορφωτική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών. Ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλους και όχι για λίγους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 9 π.μ.

ΓΙΑ ΝΑ «ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Read next

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn
  • Threads
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Telegram
  • Trello
  • Email
  • Εκπαίδευση
  • Κέρκυρα
  • Εκπαίδευση
  • Κέρκυρα
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε

Διάβασε ακόμα...   

Αβραμόπουλος, «ο κύριος τίποτα» και τα αδιευκρίνιστα
Επικαιρότητα 28-06-26

Αβραμόπουλος, «ο κύριος τίποτα» και τα αδιευκρίνιστα

Ζει ή πέθανε, ο αδερφός μου;
Διεθνή 28-06-26

Ζει ή πέθανε, ο αδερφός μου;

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης:  Συνταγματική αναθεώρηση: Ένα ακόμα βαθιά αντιδραστικό εγχείρημα
Εκπαίδευση 28-06-26

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης: Συνταγματική αναθεώρηση: Ένα ακόμα βαθιά αντιδραστικό εγχείρημα

Στις 2 Φεβρουαρίου 2026 ο Μητσοτάκης με διάγγελμά του και με επιστολή του προς τους βουλευτές της ΝΔ άνοιξε τη διαδικασία για μια νέα αναθεώρηση του Συντάγματος, την πέμπτη κατά...

«Ηρακλής»: Ο μύθος της «διάσωσης» των τραπεζών και η πραγματικότητα της λεηλασίας του λαού μέχρι το… 2081
Επικαιρότητα 28-06-26

«Ηρακλής»: Ο μύθος της «διάσωσης» των τραπεζών και η πραγματικότητα της λεηλασίας του λαού μέχρι το… 2081

ΒΙΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ , ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.
Κέρκυρα 28-06-26

ΒΙΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ , ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

Πόση Κέρκυρα απομένει;
Κέρκυρα 28-06-26

Πόση Κέρκυρα απομένει;

Εκδήλωση: «Απαγόρευση της συλλογικής ζωής, περιστολή της ελεύθερης έκφρασης και καταστολή των αγώνων στα πανεπιστήμια», Παρασκευή 3/7
Εκπαίδευση 28-06-26

Εκδήλωση: «Απαγόρευση της συλλογικής ζωής, περιστολή της ελεύθερης έκφρασης και καταστολή των αγώνων στα πανεπιστήμια», Παρασκευή 3/7

Κόμματα ΑΕ: «Ισολογισμοί» ζημιών, «άγνωστα» ταμεία και θαλασσοδάνεια
Επικαιρότητα 28-06-26

Κόμματα ΑΕ: «Ισολογισμοί» ζημιών, «άγνωστα» ταμεία και θαλασσοδάνεια

Η παιδεία πάει κατά διαλόγου όταν δε ρωτάνε τους μάχιμους εκπαιδευτικούς
Εκπαίδευση 28-06-26

Η παιδεία πάει κατά διαλόγου όταν δε ρωτάνε τους μάχιμους εκπαιδευτικούς

Οι νέοι εκπαιδευτικοί στις «δύσκολες τάξεις»: Όταν ο ενθουσιασμός συναντά την εξουθένωση
Εκπαίδευση 28-06-26

Οι νέοι εκπαιδευτικοί στις «δύσκολες τάξεις»: Όταν ο ενθουσιασμός συναντά την εξουθένωση

Έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη Κέρκυρας: Κάτω από τον ήλιο του καλοκαιρού
Κέρκυρα 27-06-26

Έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη Κέρκυρας: Κάτω από τον ήλιο του καλοκαιρού

Εικόνες απαράμιλλης ασχήμιας στην καρδιά της Κέρκυρας
Κέρκυρα 27-06-26

Εικόνες απαράμιλλης ασχήμιας στην καρδιά της Κέρκυρας

Η ΠΕΣΕΚ συνεισφέρει έμπρακτα στη στήριξη του λαού της Κούβας που δοκιμάζεται από την επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού
Διεθνή 27-06-26

Η ΠΕΣΕΚ συνεισφέρει έμπρακτα στη στήριξη του λαού της Κούβας που δοκιμάζεται από την επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού

ΠΕΣΕΚ: Αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο από τους καταστροφικούς σεισμούς λαό της Βενεζουέλας
Εκπαίδευση 27-06-26

ΠΕΣΕΚ: Αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο από τους καταστροφικούς σεισμούς λαό της Βενεζουέλας

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ
Εκπαίδευση 27-06-26

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ

Βάσεις 2026: Πού ανεβαίνουν και πού πέφτουν – Η πρώτη ολοκληρωμένη «ακτινογραφία» μετά τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών
Εκπαίδευση 27-06-26

Βάσεις 2026: Πού ανεβαίνουν και πού πέφτουν – Η πρώτη ολοκληρωμένη «ακτινογραφία» μετά τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Σαν σήμερα 27 Ιούνη στην Κέρκυρα
Κέρκυρα 27-06-26

Σαν σήμερα 27 Ιούνη στην Κέρκυρα

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani
Copyright © 2026 drepani.gr. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.