JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης: Συνταγματική αναθεώρηση: Ένα ακόμα βαθιά αντιδραστικό εγχείρημα

06-28-2026 17:57
Εκπαίδευση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης: Συνταγματική αναθεώρηση: Ένα ακόμα βαθιά αντιδραστικό εγχείρημα
Αβραμόπουλος, «ο κύριος τίποτα» και τα αδιευκρίνιστα

06-28-2026 17:43
Επικαιρότητα

Αβραμόπουλος, «ο κύριος τίποτα» και τα αδιευκρίνιστα
«Ηρακλής»: Ο μύθος της «διάσωσης» των τραπεζών και η πραγματικότητα της λεηλασίας του λαού μέχρι το… 2081

06-28-2026 17:37
Επικαιρότητα

«Ηρακλής»: Ο μύθος της «διάσωσης» των τραπεζών και η πραγματικότητα της λεηλασίας του λαού μέχρι το… 2081
Ζει ή πέθανε, ο αδερφός μου;

06-28-2026 17:23
Διεθνή

Ζει ή πέθανε, ο αδερφός μου;
ΒΙΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ , ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

06-28-2026 15:23
Κέρκυρα

ΒΙΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ , ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.
Κατηγορία: Εκπαίδευση
26 Απριλίου 2025

«Δεν έχει θέση στο δημόσιο σχολείο η αντιδραστική αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική σας!!!» η απάντησή μας στις δηλώσεις Μητσοτάκη

«Έχοντας απωλέσει ο Μητσοτάκης κάθε ελπίδα να πείσει τον κόσμο της εκπαίδευσης «για το καλό που θα φέρει η αξιολόγηση», εξαπέλυσε για πολλοστή φορά απειλές, αποκαλύπτοντας τις μύχιες προθέσεις του να στοχοποιήσει τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς λέγοντας ότι δεν έχουν θέση στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα όσοι είναι επί της αρχής ενάντια στην αξιολόγηση! Ο Μητσοτάκης όχι μόνο αποσιωπά ότι οι εκπαιδευτικοί ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό τους δικαίωμα, αλλά ποινικοποιεί με τη δήλωσή του αυτή, ακόμα και τις απόψεις! Απέναντι στην κανιβαλική του διακήρυξη δηλώνουμε ότι είμαστε περήφανες/οι για τον αγώνα του κλάδου και θα τον συνεχίσουμε ανυποχώρητα μέχρι τη νίκη! Άλλωστε τα περί απολύσεων εκπαιδευτικών και Δ.Υ. τα έχουμε ξανακούσει και το 2013 με την απαίτηση να βγει το 15% ανίκανο , και τη διαθεσιμότητα των 2500 συναδέλφων/ισσών μας στα ΕΠΑΛ.

Ταυτόχρονα, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι η αξιολόγηση δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα παραδεχόμενος ότι υπάρχει αντίσταση στα κυβερνητικά σχέδια. Λίγες ώρες πριν η κα Ζαχαράκη παραδέχθηκε επίσημα ότι το 40% των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020-΄21-΄22-΄23 και περισσότερο από το 85% του συνόλου του εκπαιδευτικού σώματος δεν έχουν αξιολογηθεί!

Η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος της εκπαίδευσης αντιστέκεται με ό,τι όπλο έχει παρ’ όλες τις απειλές, τους εκβιασμούς, τη δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση της Χρ. Χοτζόγλου, το τσουνάμι πειθαρχικών και  διώξεων, τρομοκρατίας και ολοκληρωτισμού από την πλευρά της κυβέρνησης. Αντιστέκεται παρ’ όλο που οι πλειοψηφίες των  ομοσπονδιών ΔΟΕ κι ΟΛΜΕ επιδεικνύουν πρωτοφανή αδράνεια εν μέσω αυταρχικού παροξυσμού, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τελειώσουν τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. 

Όμως, η αντίσταση είναι ζωντανή γιατί  ο κόσμος της εκπαίδευσης καταλαβαίνει ότι το διακύβευμα είναι μεγάλο».

Τα παραπάνω υπογραμμίζουν, ανάμεσα σε άλλα, σε δήλωση τους οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων Εκπαιδευτικών σε ΔΟΕ & ΟΛΜΕ         

Η Ανακοίνωση

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

Δήλωση εκπροσώπων των Παρεμβάσεων σε ΔΟΕ & ΟΛΜΕ                                                       

ΒΙΟΛΕΤΤΑΣ ΠΑΤΕΛΗ – ΤΑΣΟΥ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗ & ΑΚΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ- ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΡΝΙΩΤΗ

 Φανερά στριμωγμένη η κυβέρνηση  από τη μαχόμενη εκπαίδευση…. που τους χαλάει τα σχέδια!

«Δεν έχει  θέση στο δημόσιο σχολείο η αντιδραστική αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική σας!!!» η απάντησή μας στις  δηλώσεις Μητσοτάκη.

Επισκέφτηκε ο Κ. Μητσοτάκης το υπουργείο παιδείας και είχαμε την τιμή να θέσει ως πρώτο αντίπαλο τον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση. Ο λόγος είναι φανερός. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι χολωμένη και ζορισμένη! 

Η  μάχη της αξιολόγησης είναι η πλέον μακρόχρονη και σκληρή αναμέτρηση που έχει δοθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην εκπαίδευση. Είναι μια μάχη  ενάντια στην επιδίωξη της κυβέρνησης και των πολιτικών  και οικονομικών συμφερόντων που εκπροσωπεί, να προχωρήσει σε μια βαθιά, δομική αλλαγή όλου του εκπαιδευτικού μοντέλου ώστε να  ηττηθεί η αντίληψη ότι η παιδεία αποτελεί κοινωνική ανάγκη και δωρεάν κοινωνικό δικαίωμα για όλους/ες. Όλα τα κυνικά και ακραία ταξικά σχέδια της για την αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης, η ιδιωτικοποίηση, εμπορευματοποίηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων βρίσκουν ισχυρό αντίπαλό της τον αγώνα του μαχόμενου εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην αξιολόγηση και καθυστερούν. 

Έχοντας απωλέσει ο Μητσοτάκης κάθε ελπίδα να πείσει τον κόσμο της εκπαίδευσης «για το καλό που θα φέρει η αξιολόγηση», εξαπέλυσε για πολλοστή φορά απειλές, αποκαλύπτοντας τις μύχιες προθέσεις του να στοχοποιήσει τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς λέγοντας ότι δεν έχουν θέση στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα όσοι είναι επί της αρχής ενάντια στην αξιολόγηση! Ο Μητσοτάκης όχι μόνο αποσιωπά ότι οι εκπαιδευτικοί ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό τους δικαίωμα, αλλά ποινικοποιεί με τη δήλωσή του αυτή, ακόμα και τις απόψεις! Απέναντι στην κανιβαλική του διακήρυξη δηλώνουμε ότι είμαστε περήφανες/οι για τον αγώνα του κλάδου και θα τον συνεχίσουμε ανυποχώρητα μέχρι τη νίκη! Άλλωστε τα περί απολύσεων εκπαιδευτικών και Δ.Υ. τα έχουμε ξανακούσει και το 2013 με την απαίτηση να βγει το 15% ανίκανο , και τη διαθεσιμότητα των 2500 συναδέλφων/ισσών μας στα ΕΠΑΛ.

Ταυτόχρονα, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι η αξιολόγηση δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα παραδεχόμενος ότι υπάρχει αντίσταση στα κυβερνητικά σχέδια. Λίγες ώρες πριν η κα Ζαχαράκη παραδέχθηκε επίσημα ότι το 40% των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020-΄21-΄22-΄23 και περισσότερο από το 85% του συνόλου του εκπαιδευτικού σώματος δεν έχουν αξιολογηθεί!

Η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος της εκπαίδευσης αντιστέκεται με ό,τι όπλο έχει παρ’ όλες τις απειλές, τους εκβιασμούς, τη δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση της Χρ. Χοτζόγλου, το τσουνάμι πειθαρχικών και  διώξεων, τρομοκρατίας και ολοκληρωτισμού από την πλευρά της κυβέρνησης. Αντιστέκεται παρ’ όλο που οι πλειοψηφίες των  ομοσπονδιών ΔΟΕ κι ΟΛΜΕ επιδεικνύουν πρωτοφανή αδράνεια εν μέσω αυταρχικού παροξυσμού, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τελειώσουν τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. 

Όμως, η αντίσταση είναι ζωντανή γιατί  ο κόσμος της εκπαίδευσης καταλαβαίνει ότι το διακύβευμα είναι μεγάλο. Όλες οι απόπειρες της κυβέρνησης με τα Ωνάσεια, τις Ακαδημίες Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τα σχολεία της «αριστείας», την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τις εξετάσεις PISA και όλες οι δηλώσεις για την άρση μονιμότητας, τη γονεϊκή επιλογή σχολείου, τις συγχωνεύσεις, τον ΑΣΕΠ δίπλα στο προσοντολόγιο ως σύστημα διορισμών κλπ, αποκαλύπτουν τις πραγματικές κυβερνητικές επιδιώξεις. Δίνουμε μάχη για το δημόσιο δωρεάν σχολείο, για τη θέση μας μέσα σε αυτό!  

Η απέλπιδα προσπάθεια του πρωθυπουργού  να αναθερμάνει τις απειλές, δηλώνει αδυναμία και  την πλήρη απομόνωση της κυβέρνησης από τον εκπαιδευτικό κόσμο, την κοινωνία και τις ανάγκες της.  Την ίδια στιγμή  ο κόσμος βοά για τα αίσχη  της κυβέρνησης της δολοφονίας, της  συγκάλυψης, της καταστροφής και της φτώχειας. Της κυβέρνησης των ρουσφετιών, των κολλητών, της α(χ)ριστειας και των αντισυνταγματικών αποφάσεων. Όλοι καταλαβαίνουν ότι η αξιολόγηση, όπως και με τους σιδηρόδρομους, σημαίνει παράδοση του δημόσιου σχολείου στους ιδιώτες (αυτονομία, δηλαδή βρείτε λεφτά μόνοι σας για να τα λειτουργήσετε), μείωση προσωπικού και κλείσιμο τμημάτων... και σχολείων(27++ μαθητές/τμήμα, ψηφιακά σχολεία, παράλληλη για πέντε μαθητές κλπ).  Το τι δημόσιο θέλουν το ζούμε στους λογαριασμούς ρεύματος της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ, στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία του ιδιωτικοποιημένου ΕΣΥ και στα Τέμπη του ιδιωτικοποιημένου ΟΣΕ. 

Η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση - διάλυση του δημόσιου σχολείου πρέπει όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά να δυναμώσει ακόμη περισσότερο μέχρι την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης- ΕΕ!

Με τους αγώνες το εκπαιδευτικό κίνημα συνεχίζει να διευρύνει το ρήγμα που άνοιξε στις 26/1 και 28/2, στις 5 & 7/3   με την εισβολή του λαού στο προσκήνιο. Δεν θα κλείσει με τις απειλές και την τρομοκρατία και την επιχείρηση αλλαγής ατζέντας. Τώρα μαζικές, μαχητικές ΓΣ των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και ολομέλειες  προέδρων για οργάνωση των αγώνων σύγκρουσης και ανατροπής. Το εκπαιδευτικό κίνημα χρειάζεται να πάρει όλες τις αναγκαίες αγωνιστικές πρωτοβουλίες με συντονισμό σωματείων, συλλογικοτήτων ώστε και η κυβέρνηση να πάρει την απάντηση που της οφείλουμε απέναντι σε τέτοιου τύπου ολοκληρωτικές δηλώσεις και μεθοδεύσεις. Και θα την πάρει!

Το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού μας είναι τις μέρες των εξετάσεων για τα Ωνάσεια και αμέσως μετά στις πιλοτικές εξετάσεις PISA!

Είμαστε περήφανοι που σας δυσκολεύουμε, δεν θα υποταχθούμε γιατί είμαστε δάσκαλοι/ες των παιδιών του λαού και όχι «ομάδα αλήθειας» της κάθε κυβέρνησης.

Να ανατρέψουμε την βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη πολιτική τους.

Να διεκδικήσουμε δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Μέχρι τη Νίκη!

Read next

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn
  • Threads
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Telegram
  • Trello
  • Email
  • Εκπαίδευση
  • Εκπαίδευση
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε

Διάβασε ακόμα...   

Αβραμόπουλος, «ο κύριος τίποτα» και τα αδιευκρίνιστα
Επικαιρότητα 28-06-26

Αβραμόπουλος, «ο κύριος τίποτα» και τα αδιευκρίνιστα

Ζει ή πέθανε, ο αδερφός μου;
Διεθνή 28-06-26

Ζει ή πέθανε, ο αδερφός μου;

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης:  Συνταγματική αναθεώρηση: Ένα ακόμα βαθιά αντιδραστικό εγχείρημα
Εκπαίδευση 28-06-26

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης: Συνταγματική αναθεώρηση: Ένα ακόμα βαθιά αντιδραστικό εγχείρημα

Στις 2 Φεβρουαρίου 2026 ο Μητσοτάκης με διάγγελμά του και με επιστολή του προς τους βουλευτές της ΝΔ άνοιξε τη διαδικασία για μια νέα αναθεώρηση του Συντάγματος, την πέμπτη κατά...

«Ηρακλής»: Ο μύθος της «διάσωσης» των τραπεζών και η πραγματικότητα της λεηλασίας του λαού μέχρι το… 2081
Επικαιρότητα 28-06-26

«Ηρακλής»: Ο μύθος της «διάσωσης» των τραπεζών και η πραγματικότητα της λεηλασίας του λαού μέχρι το… 2081

ΒΙΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ , ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.
Κέρκυρα 28-06-26

ΒΙΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ , ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

Πόση Κέρκυρα απομένει;
Κέρκυρα 28-06-26

Πόση Κέρκυρα απομένει;

Εκδήλωση: «Απαγόρευση της συλλογικής ζωής, περιστολή της ελεύθερης έκφρασης και καταστολή των αγώνων στα πανεπιστήμια», Παρασκευή 3/7
Εκπαίδευση 28-06-26

Εκδήλωση: «Απαγόρευση της συλλογικής ζωής, περιστολή της ελεύθερης έκφρασης και καταστολή των αγώνων στα πανεπιστήμια», Παρασκευή 3/7

Κόμματα ΑΕ: «Ισολογισμοί» ζημιών, «άγνωστα» ταμεία και θαλασσοδάνεια
Επικαιρότητα 28-06-26

Κόμματα ΑΕ: «Ισολογισμοί» ζημιών, «άγνωστα» ταμεία και θαλασσοδάνεια

Η παιδεία πάει κατά διαλόγου όταν δε ρωτάνε τους μάχιμους εκπαιδευτικούς
Εκπαίδευση 28-06-26

Η παιδεία πάει κατά διαλόγου όταν δε ρωτάνε τους μάχιμους εκπαιδευτικούς

Οι νέοι εκπαιδευτικοί στις «δύσκολες τάξεις»: Όταν ο ενθουσιασμός συναντά την εξουθένωση
Εκπαίδευση 28-06-26

Οι νέοι εκπαιδευτικοί στις «δύσκολες τάξεις»: Όταν ο ενθουσιασμός συναντά την εξουθένωση

Έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη Κέρκυρας: Κάτω από τον ήλιο του καλοκαιρού
Κέρκυρα 27-06-26

Έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη Κέρκυρας: Κάτω από τον ήλιο του καλοκαιρού

Εικόνες απαράμιλλης ασχήμιας στην καρδιά της Κέρκυρας
Κέρκυρα 27-06-26

Εικόνες απαράμιλλης ασχήμιας στην καρδιά της Κέρκυρας

Η ΠΕΣΕΚ συνεισφέρει έμπρακτα στη στήριξη του λαού της Κούβας που δοκιμάζεται από την επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού
Διεθνή 27-06-26

Η ΠΕΣΕΚ συνεισφέρει έμπρακτα στη στήριξη του λαού της Κούβας που δοκιμάζεται από την επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού

ΠΕΣΕΚ: Αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο από τους καταστροφικούς σεισμούς λαό της Βενεζουέλας
Εκπαίδευση 27-06-26

ΠΕΣΕΚ: Αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο από τους καταστροφικούς σεισμούς λαό της Βενεζουέλας

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ
Εκπαίδευση 27-06-26

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ

Βάσεις 2026: Πού ανεβαίνουν και πού πέφτουν – Η πρώτη ολοκληρωμένη «ακτινογραφία» μετά τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών
Εκπαίδευση 27-06-26

Βάσεις 2026: Πού ανεβαίνουν και πού πέφτουν – Η πρώτη ολοκληρωμένη «ακτινογραφία» μετά τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Σαν σήμερα 27 Ιούνη στην Κέρκυρα
Κέρκυρα 27-06-26

Σαν σήμερα 27 Ιούνη στην Κέρκυρα

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani
Copyright © 2026 drepani.gr. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.