08-12-2026 14:04
Κέρκυρα
- Κατηγορία: Εκπαίδευση
Διαμαρτυρία για εκτός εργασιακού ωραρίου επιμόρφωση
Έντονες αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς της Λάρισας για την επαναλαμβανόμενη διεξαγωγή σεμιναρίων επιμόρφωσης εκτός εργασιακού ωραρίου, με απογευματινές ώρες.
Όπως καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων. Κούμας», η επιμόρφωση δεν μπορεί να επιβάλλεται σε ώρες εκτός υπηρεσίας, ειδικά όταν πρόκειται για εκπαιδευτικούς που καλούνται να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις, πολλαπλά σχολεία και ταυτόχρονα να ανταποκριθούν σε οικογενειακές υποχρεώσεις.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οποιαδήποτε συμμετοχή σε επιμορφωτικές δράσεις εκτός εργασιακού ωραρίου πρέπει να είναι απολύτως προαιρετική.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ «ΚΩΝ. ΚΟΥΜΑΣ»
«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ»
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής σεμιναρίου – ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ – από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Αγγλικής Γλώσσας, απογευματινές ώρες, δηλαδή εκτός εργασιακού ωραρίου.
Η συνεχιζόμενη επιμόρφωση αποτελεί βασικό στοιχείο της επαγγελματικής μας ανάπτυξης, όμως δεν μπορεί να επιβάλλεται σε ώρες εκτός υπηρεσίας, ειδικά όταν πρόκειται για εργαζόμενους που διανύουν μεγάλες αποστάσεις, καλύπτουν πολλά σχολεία, έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις κλπ. Η επιμόρφωση αποτελεί εργασιακό δικαίωμα και όχι υποχρέωση στον προσωπικό μας χρόνο.
Ζητούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση ως προς τον χρόνο διεξαγωγής της επιμορφωτικής δράσης. Ζητούμε η επιμόρφωση να προγραμματίζεται εντός του εργασιακού ωραρίου, με βάση το σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων.
Είναι αυτονόητο ότι η συμμετοχή σε επιμορφωτικές δράσεις εκτός εργασιακού ωραρίου είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ.
Έλεγχοι σε τσάντες μαθητών στη Χιλή για την ... καταπολέμηση της βίας
Αυστηρά κατασταλτικά μέτρα στα σχολεία της Χιλής, όπου θα επιτρέπονται πλέον οι έλεγχοι στις τσάντες μαθητών καθώς σήμερα τέθηκε σε ισχύ νόμος που προβλέπει μέτρα για την...