05-15-2026 19:49
Εκπαίδευση
- Κατηγορία: Εκπαίδευση
Διοίκηση και παραδιοίκηση παραπέμπουν στο πειθαρχικό συμβούλιο τη γραμματέα και μέλος της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ για τις εξετάσεις PISA
Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ Ε ΕΛΜΕ-Θ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/5, 1μμ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
(Στάση εργασίας από 11πμ – 2 μμ (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες)
ΠΕΜΠΤΗ 21/5, 2μμ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ ΣΤΗ ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΗΝ Ε ΕΛΜΕ-Θ
(Στάση εργασίας από 12μ. – 2 μμ (μονόωρες, δίωρες).

Το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ καταγγέλλουμε το Διευθυντή εκπαίδευσης, τη διοίκηση και παραδιοίκηση, που με υπογραφή του Διευθυντή εκπαίδευσης, παρέπεμψαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τη γραμματέα της Ε ΕΛΜΕ Σοφία Στεφανίδου και μέλος της Ε ΕΛΜΕ στο 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης ως υπεύθυνους για την ακύρωση των εξετάσεων PISA από μαθητές τον Μάιο του 2025.
Δύο μέρες μετά το ηχηρό μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και της παράταξης της ΔΑΚΕ από τους καθηγητές της Ε ΕΛΜΕ στις εκλογές της 11/5 και λίγες μέρες πριν το διαγωνισμό PISA 2026, διοίκηση και παραδιοίκηση της κυβερνητικής παράταξης σε μια επιχείρηση τρομοκρατίας, εμπάθειας, εκδικητικής μανίας και ρεβανσισμού στρέφονται για άλλη μια φορά ενάντια στην Ε ΕΛΜΕ, το ΔΣ και τα μέλη της. Από κοινού έχουν επιτεθεί ξανά με διώξεις στο σωματείο μας και στα μέλη του, σε βάρος του προεδρείου της Ε ΕΛΜΕ-Θ (πρόεδρο, αντιπρόεδρο, γραμματέα) και μέλος της ΕΛΜΕ για να στηριχθεί ο διαγραμμένος από την ΕΛΜΕ Βαϊτσίδης.
Οι πειθαρχικές διώξεις της Διεύθυνσης Β/θμιας Δυτικής Θεσ/νίκης με τη συνδρομή της παραδιοίκησης, είναι ενταγμένες στην αυταρχική επέλαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου (χιλιάδες διώξεις και πειθαρχικά, αργία Χ. Χοτζόγλου, μεθόδευση αργίας Δ. Χαρτζουλάκη, στοχευμένες διώξεις Ε. Λάζου, πρόεδρος ΣΕΠΕ Ζακύνθου, Κ. Τουλγαρίδης, πρόεδρος ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου, κ.ά.) για να κάμψουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης. Στοχεύουν όχι μόνο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα σωματεία, αλλά και το δικαίωμα μαθητών και γονέων να έχουν άποψη και γνώμη και στρέφονται ενάντια σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα από την οποία οι διοικούντες απαιτούν το ρόλο του παθητικού θεατή και του κομπάρσου μπροστά στην καταστροφική για τη δημόσια εκπαίδευση πολιτική τους.
Ο Διευθυντής εκπαίδευσης Χ. Ρουμπίδης καταγγέλθηκε από όλες τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης, τη Γ.Σ. προέδρων των ΕΛΜΕ (20/9/2025) και δεκάδες ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ από όλη τη χώρα για τις πρωτοφανείς διώξεις μελών του ΔΣ και της Ε ΕΛΜΕ-Θ γιατί ξεπερνώντας κάθε όριο αυταρχικής πυγμής παρέπεμψε συνάδελφο που υπηρετεί στο Γυμνάσιο Αρέθουσας με συνοπτικές διαδικασίες στο Πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία ότι μοίρασε ανακοίνωση της Ε ΕΛΜΕ για τις εξετάσεις PISA. Δεν του δόθηκε η δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, να προτείνει μάρτυρες να καταθέσουν, να συμβουλευτεί δικηγόρο, να ετοιμάσει την απολογία του, καθώς και να ζητήσει την παρέμβαση της ΕΛΜΕ, της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ, των οποίων αποφάσεις υλοποίησε. Διώκονται, με ανυπόστατες κατηγορίες και μεθοδευμένη στοχοποίηση, η γραμματέας της Ε ΕΛΜΕ Σοφία Στεφανίδου και συνάδελφος που υπηρετούν στο 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης γιατί στο σχολείο τους με αποφάσεις των μαθητών δεν πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις. Ο ίδιος ο διευθυντής εκπαίδευσης, την ημέρα των εξετάσεων PISA στο 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, σε ερώτηση του προέδρου της Ε ΕΛΜΕ, παραδέχθηκε ότι αποτελούσε από παλιότερα κοινή συνδικαλιστική πρακτική η ενημέρωση των γονέων με ανακοινώσεις από ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ προς τους μαθητές. Τώρα είναι ο ίδιος που προχωρεί σε πειθαρχικές διώξεις για συνδικαλιστικές διαδικασίες που επιβεβαίωσε ότι εφαρμόζονται.
Οι διώξεις κατά των μελών της Ε ΕΛΜΕ-Θ παίρνουν χαρακτηριστικά πολιτικής στοχοποίησης της ΕΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για την αγωνιστική της δράση. Πρόκειται για καθαρά πολιτική δίωξη των ίδιων των σωματείων μας, καθώς διώκονται συνάδελφοι επειδή υλοποίησαν αποφάσεις της ΕΛΜΕ, της ΟΛΜΕ, και της ΑΔΕΔΥ που στις ανακοινώσεις τους αναδεικνύουν τις συνέπειες των εξετάσεων PISA για το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Τι να περιμένει όμως κανείς από μία Διεύθυνση και μία διοίκηση που δεν αισθάνεται ούτε τη στοιχειώδη ευθιξία να απαντήσει όταν καταγγέλλεται για σκανδαλώδη διαχείριση των υπηρεσιακών μεταβολών, για την περίπτωση των υπεραριθμιών πρόσφατα, όπου με άλλα μέτρα και σταθμά βγήκαν οι υπεράριθμοι στο ένα σχολείο και με άλλα στο άλλο και όπου υπήρξε το πρωτοφανές να βγάζουν σε σχολείο υπεράριθμο και συγχρόνως κενό! Το παρελθόν και το παρόν των παρατυπιών και των αυθαιρεσιών τους είναι βαρύ! Είναι οι ίδιοι που καταγγέλθηκαν από την Ε ΕΛΜΕ για επιβράβευση των δικών τους παιδιών με τα 20άρια των αρίστων της ΔΑΚΕ στις κρίσεις διευθυντών και υπεύθυνων εκπαιδευτικών θεμάτων, νυν και πρώην, ανάμεσά τους και η διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης.
Σε μια νέα επιχείρηση αυταρχισμού της Διεύθυνσης Δυτικής Θεσ/νίκης, διοίκηση και παραδιοίκηση της κυβερνητικής παράταξης από κοινού επιτίθενται με διώξεις στο σωματείο μας και στα μέλη του. Στέλνουν στο πειθαρχικό τη γραμματέα της ΕΛΜΕ Σοφίας Στεφανίδου, συνάδελφο του 6ου Γυμνασίου και συνάδελφο από το Γυμνάσιο Αρέθουσας, επιτίθενται στα σωματεία μας, στην Ε ΕΛΜΕ, στα μέλη της και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.
Η επιχείρηση τρομοκράτησης όσων δε συμφωνούν με την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, δεν θα περάσει! Η αλληλεγγύη και οι αγώνες είναι τα όπλα μας. Δεν πρόκειται να μας κλείσουν το στόμα! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, την Ε ΕΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται!
- Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις και να παρθούν πίσω τα πειθαρχικά κατά της γραμματέα της ΕΛΜΕ και των δύο μελών του σωματείου μας.
- Να σταματήσουν η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης,οι διώξεις και τα πειθαρχικά παντού.
- Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους/ες, τα σωματεία και την Ε ΕΛΜΕ-Θ.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, όλες/όλους τις/τους συναδέλφους στη συγκέντρωση των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ για τις πειθαρχικές διώξεις στην Περιφέρεια εκπαίδευσης τη Δευτέρα 18/5 στις 1μμ με στάση εργασίας από 11πμ – 2 μμ (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες). Οργανώνουμε την Πέμπτη 21/5,ώρα 2μμ συγκέντρωση στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης για να σταματήσουμε τις διώξεις και την αυταρχική πολιτική τους. Κηρύσσουμε μονόωρες και δίωρες στάσεις εργασίας 12μ. έως 2μμ για να συμμετέχουν οι συνάδελφοι στη συγκέντρωση.
Καλούμε τα ΔΣ της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, την ΑΔΕΔΥ και την ΕΔΟΘ να καταγγείλουν τις νέες διώξεις σε βάρος του σωματείου και των μελών της Ε ΕΛΜΕ και να εκφράσουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους.
Κανένας μόνος του, είμαστε πολλοί, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Δε θα μας λυγίσουν!
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Χρήστος Ζαγανιδης Σοφία Στεφανίδου
Αφιέρωμα: Σαν σήμερα ξεκινάει η δολοφονική (για τον λαό μας) εγκληματική “Μεγάλη Ιδέα”
Σαν σήμερα 15/05/1919 ύστερα από απόφαση του Ανωτάτου Συμμαχικού Συμβουλίου του Συνεδρίου των Παρισίων, αποβιβάζονται στη Σμύρνη τα πρώτα αγήματα του ελληνικού στρατού.Ξεκινά η Μικρασιατική Εκστρατεία η οποία, 3 χρόνια...