09-27-2026 17:07
Διεθνή
- Κατηγορία: Εκπαίδευση
Εκπαιδευτικός Όμιλος: Στηρίζουμε την πρωτοβουλία Πορεία προς τη Γάζα!
Εκπαιδευτικός Όμιλος – αντιτετράδια της εκπαίδευσης
Στηρίζουμε την πρωτοβουλία Πορεία προς τη Γάζα!
Ενάντια στον γενοκτονικό πόλεμο του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, με τη στήριξη του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού!
Στη Γάζα οι σιωνιστές εξαπέλυσαν και εξαπολύουν καθημερινά νέα, χωρίς ιστορικό προηγούμενο εγκλήματα σε βάρος του πολύπαθου και αδούλωτου Παλαιστινιακού λαού. Χωρίς ιστορικό προηγούμενο είναι και τα φρικιαστικά διαγγέλματα που περιγράφουν την εξόντωση και εκδίωξη εκατομμυρίων ανθρώπων από την/ Γη τους, ως δικαίωμα της νέας άριας φυλής.
Ο ασφυκτικός αποκλεισμός και η απαγόρευση εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας, ο βομβαρδισμός της τελευταίας μονάδας αφαλάτωσης που παρείχε πόσιμο νερό και αναρίθμητες αποτρόπαιες πράξεις, που όλες συνιστούν εγκλήματα κατά τις ανθρωπότητας, διαμορφώνουν συνθήκες λιμού και μαζικής εξόντωσης του πληθυσμού της.
Με πλήρη πολιτική και στρατιωτική κάλυψη από τις ΗΠΑ και τους άλλους δυτικούς συμμάχους τους, που διατηρούν τη «στρατηγική συνεργασία» και την στήριξη του κράτους-δολοφόνου, το Ισραήλ συνεχίζει τα εγκλήματα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και χαράζει πορεία νέας κλιμάκωσης του γενοκτονικού πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπως και της σκληρής κατοχικής βίας στη Δυτική Όχθη.
Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι ορατή σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο!
Απέναντι σ’ αυτήν την πολεμική θηριωδία η αναγκαιότητα συμπαράστασης στον ηρωικό αγώνα των Παλαιστινίων είναι πολύ μεγάλη, και απαιτείται με κάθε δυνατό τρόπο, με πορείες και διαδηλώσεις, με εκδηλώσεις ενημέρωσης, με απαίτηση για διακοπή κάθε σχέσης της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, με μποϋκοτάζ των προϊόντων εταιρειών ισραηλινών συμφερόντων ή εταιρειών που ενισχύουν το Ισραήλ, τώρα και με την march to Gaza, πρωτοβουλία που στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις!
Αθήνα, 31/5/2025
www.antitetradia.gr
6974438720
Ο Καποδίστριας και ο άγνωστος μεταφραστής 176 «καμένων» επιστολών του
Γράφει ο Ορφέας Ρίτσος Έγινε κάτι σαν σεισμός επτά Ρίχτερ στην κερκυραϊκή κοινωνία τον Φλεβάρη του 1971. Όλοι στην Κέρκυρα, την Αθήνα και το εξωτερικό, πλην ελαχίστων, ήξεραν ότι το...
Διαδικτυακή εκδήλωση Δευτέρα 28/9, 7.30μμ - Με οδηγό τις νίκες του καλοκαιριού και όπλο την απεργία αποχή ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη, Προπύλαια: Ανταπόκριση από την απογευματινή συγκέντρωση ενάντια στην απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου από το ΕΚΠΑ, στις συνδικαλιστικές διώξεις και την τρομοκρατία