06-28-2026 17:57
Εκπαίδευση
- Κατηγορία: Εκπαίδευση
'Ενα τραγούδι για τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη και η συγκινητική πρωτοβουλία του ΓΕΛ Αγίου Ιωάννη Ρέντη
Η ΕΛΜΕ Πειραιά εκφράζει τα συγχαρητήριά της στους εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Αγίου Ιωάννη Ρέντη για την συγκινητική τους πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει τη σχέση ζωής μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή.
Η πρωτοβουλία αυτή, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, αναδεικνύει το ύψιστο νόημα του εκπαιδευτικού έργου και τιμά τη μνήμη ενός νέου ανθρώπου, ενός μαθητή που χάθηκε άδικα.

Η υποστήριξη της ΕΛΜΕ στην πρωτοβουλία αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη, και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν και να στηρίξουν αυτήν την αξιόλογη κίνηση.
Επιπλέον, ένα συγκινητικό τραγούδι για το έγκλημα στα Τέμπη έχει δημιουργηθεί από τον Πειραιώτη καθηγητή Μουσικής, Νίκο Μόσχο, που διδάσκει στο 1ο Γυμνάσιο Καλλίπολης. Οι στίχοι του τραγουδιού ανήκουν στη Φωτεινή Νικολαΐδου, συνταξιούχο φιλόλογο του 3ου Γυμνασίου Κερατσινίου.
Η ερμηνεία του τραγουδιού γίνεται από την ίδια τη Σύλβια Μπεκίρι και τον Νίκο Μόσχο. Πρόκειται για μια μουσική δημιουργία που εκφράζει τη θλίψη και την οργή για τη τραγωδία των Τεμπών, με τους καλλιτέχνες να μεταφέρουν συναισθηματικά το μήνυμα μέσα από την τέχνη τους.
Ακούστε το τραγούδι:
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης: Συνταγματική αναθεώρηση: Ένα ακόμα βαθιά αντιδραστικό εγχείρημα
Στις 2 Φεβρουαρίου 2026 ο Μητσοτάκης με διάγγελμά του και με επιστολή του προς τους βουλευτές της ΝΔ άνοιξε τη διαδικασία για μια νέα αναθεώρηση του Συντάγματος, την πέμπτη κατά...
Εκδήλωση: «Απαγόρευση της συλλογικής ζωής, περιστολή της ελεύθερης έκφρασης και καταστολή των αγώνων στα πανεπιστήμια», Παρασκευή 3/7
Η ΠΕΣΕΚ συνεισφέρει έμπρακτα στη στήριξη του λαού της Κούβας που δοκιμάζεται από την επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού