JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης: Συνταγματική αναθεώρηση: Ένα ακόμα βαθιά αντιδραστικό εγχείρημα

06-28-2026 17:57
Εκπαίδευση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης: Συνταγματική αναθεώρηση: Ένα ακόμα βαθιά αντιδραστικό εγχείρημα
Αβραμόπουλος, «ο κύριος τίποτα» και τα αδιευκρίνιστα

06-28-2026 17:43
Επικαιρότητα

Αβραμόπουλος, «ο κύριος τίποτα» και τα αδιευκρίνιστα
«Ηρακλής»: Ο μύθος της «διάσωσης» των τραπεζών και η πραγματικότητα της λεηλασίας του λαού μέχρι το… 2081

06-28-2026 17:37
Επικαιρότητα

«Ηρακλής»: Ο μύθος της «διάσωσης» των τραπεζών και η πραγματικότητα της λεηλασίας του λαού μέχρι το… 2081
Ζει ή πέθανε, ο αδερφός μου;

06-28-2026 17:23
Διεθνή

Ζει ή πέθανε, ο αδερφός μου;
ΒΙΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ , ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

06-28-2026 15:23
Κέρκυρα

ΒΙΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ , ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.
Κατηγορία: Εκπαίδευση
06 Νοεμβρίου 2024

Η μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές, ηχηρό μήνυμα - Όργιο πιέσεων και διαβλητότητας στις εκλογές παρωδία!

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης

ü Η μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές, ηχηρό μήνυμα

καταδίκης της αυταρχικής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τους

ü Όργιο πιέσεων και διαβλητότητας στις εκλογές παρωδία!

ü Δεν θα αφήσουμε να μας υποτάξουν – Υπερασπίζουμε τα σωματεία μας!

ü Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ)

ü Δεν αναγνωρίζουμε τα αποτελέσματα των εκλογών - παρωδία και τους ψευτοαιρετούς!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών εκλογών στις δύο Διευθύνσεις της Θεσσαλονίκης, το ποσοστό αποχής των εκπαιδευτικών είναι 65,2%. Στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης σε σύνολο 3.771 ψήφισαν 1268, ποσοστό 66,4%. Στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε σύνολο 3.083 ψήφισαν 1099, ποσοστό αποχής 64,4%.

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που συντάχθηκαν με το σωματείο τους, αγνόησαν τις κάθε είδους πιέσεις, κομματικές και άλλες παρεμβάσεις και απείχαν από τις εκλογές παρωδία. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης που συντάχθηκαν με τις αποφάσεις των 4 ΕΛΜΕ που ανήκουν στη δύναμη του Δυτικού ΠΥΣΔΕ που όλοι σχεδόν η Διοίκηση της Διεύθυνσης συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ. Χαιρετίζουμε πανελλαδικά όλους τους συναδέλφους που συντάχθηκαν με τα σωματεία τους και απείχαν από τις εκλογές- παρωδία.

Τα αποτελέσματα αυτά, καθώς και τα αποτελέσματα σε Αττική, Κρήτη, κ.α. με τη συντριπτική αποχή, αποτελούν νίκη του κλάδου και ηχηρό μήνυμα ενάντια στα σχέδια του υπουργείου για καθυπόταξη των εκπαιδευτικών και μετατροπή των σωματείων μας σε εικονικά τηλεσωματεία. Είναι η απάντηση που έδωσαν οι εκπαιδευτικοί στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ και ισχυρό μήνυμα καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής και της αντιλαϊκής πολιτικής τους που εντείνεται. Και όλα αυτά αν, παριστάνοντας τους εύπιστους, θεωρήσουμε ότι τα αποτελέσματα που δίνουν οι ΔΙΔΕ & ΔΙΠΕ δεν είναι προϊόν νοθείας, όπως προδικάζουν τέτοιες διαδικασίες.

Οι «εκλογές» έγιναν κεκλεισμένων των θυρών για τα σωματεία, με πλήρη αδιαφάνεια και αποκλεισμό των ΕΛΜΕ από κάθε ενημέρωση.

ü Το αποτέλεσμα αποκτά μεγάλη σημασία, καθώς οι πιέσεις και οι εκβιασμοί του ΥΠΑΙΘ, ιδιαίτερα στους νέους συναδέλφους, δεν πέρασαν. Οι παρατάσεις 3 ωρών στις εκλογές παρωδία σε δύο δόσεις (αρχικά 2 ώρες και στη συνέχεια ακόμα 1 ώρα) αποτελούν κίνηση πανικού και ομολογία ήττας του υπουργείου. Στις εκλογές δια ζώσης, παράταση δίνεται μόνο όταν υπάρχουν ψηφοφόροι οι οποίοι περιμένουν να ψηφίσουν. Ποιο άλλο νόημα είχαν οι παρατάσεις αυτές, πέρα από την άσκηση πιέσεων να μπουν κάποιοι για να ψηφίσουν, όταν μάλιστα δεν ήταν ούτε καν γνωστές σε όλο το εκλογικό σώμα; Υπάρχουν συνάδελφοι που ειδοποιήθηκαν για την παράταση την επόμενη μέρα 3/11. Στις 3 αυτές ώρες... α. άναψαν τα τηλέφωνα των στελεχών εκπαίδευσης για να ασκηθούν πιέσεις σε ανθρώπους για να ψηφίσουν β. πήραν τα στοιχεία όσων δεν είχαν ψηφίσει γ. έγινε το “έλα να δεις” με τα link.

Η παράταξη μάλιστα της Β΄ΕΛΤΕΕ στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης έφτασε στο σημείο να εκλιπαρεί το υπουργείο για παράταση της διαδικασίας και ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ενώ διαμαρτύρονται για τη διαδικασία όταν το αποτέλεσμα δεν τους ευνόησε.

ü Η διεξαγωγή εκλογών σε όλες τις Δ/νσεις με καταλόγους ψηφισάντων που εμπλουτίζονταν μέχρι τελευταία στιγμή δεν είχε προηγούμενο. Είναι και ο βασικός λόγος που δεν δόθηκαν οι εκλογικοί κατάλογοι στα σωματεία μας παρά τα αιτήματά που κατατέθηκαν. Έπρεπε να μπορούν να “μαγειρευτούν” κατά τη διαδικασία! Έχουμε αιρετό, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, που κάλεσε δημόσια σε παραχώρηση των κωδικών ώστε να ψηφίσουν άτομα που δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν!

ü Καταγγελίες συναδέλφων/ισσών για οχλήσεις από υποψήφιους αιρετούς και διοικητικούς για να ψηφίσουν!!

ü Περιπτώσεις που καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν μέχρι και 17 φορές τηλέφωνο !!!

Το αποτέλεσμα αποτελεί συγχρόνως αποδοκιμασία των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ και της Β΄ ΕΛΤΕΕ-Θ που συντάχθηκαν με το Υπουργείο. Είναι αυτοί που με περισσή υποκρισία εφαρμόζουν το νόμο Χατζηδάκη με τις ηλεκτρονικές εκλογές και στρώνουν το έδαφος για το χτύπημα των σωματείων

μας. Καλλιεργούν την υποταγή με το φόβο και τις απειλές την ώρα που οι εκπαιδευτικοί δίνουν τη μάχη κατά της αξιολόγησης με την απεργία αποχή. Με περίσσιο θράσος και υποκρισία όλοι μαζί εμφανίζουν ανύπαρκτη απόφαση του 21ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ για τη συμμετοχή τους στις ηλεκτρονικές εκλογές. Τέτοιον συνδικαλισμό μόνο το υπουργείο και η κυβέρνηση χρειάζονται!

Η επιλογή της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ να ταυτιστεί με τα σχέδια του ΥΠΑΙΘΑ διάλυσης των σωματείων μας δεν έχει την έγκριση του κλάδου ο οποίος ξεκάθαρα την απέρριψε απέχοντας μαζικά από τις ψευτοεκλογές τους. Το ρήγμα βαθαίνει μεταξύ της βάσης και της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται μακριά από τις αγωνίες και τους αγώνες των εκπαιδευτικών για τα προβλήματα των σχολείων, ενάντια στην αξιολόγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, για αξιοπρεπή διαβίωση. Έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο ανοχής από τους εκπαιδευτικούς και δεν έχουν καμία νομιμοποίηση από τη βάση του κλάδου.

Μια νέα κατάσταση έχει διαμορφωθεί πλέον στην ΟΛΜΕ. Η ιερή συμμαχία ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ ανακόπτουν κάθε αγωνιστική ανάταση του κλάδου με πραξικοπηματικές πρακτικές στις διαδικασίες των αποφάσεων. Οι παραβιάσεις κάθε δημοκρατικής διαδικασίας των καταστατικών που ισχύουν στα σωματεία μας και των ιστορικών παραδόσεων του κλάδου για να ελέγχουν τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ, είναι πλέον συνεχείς: α) Πραξικοπηματική προδοτική στάση τον Οκτώβρη του 2021 για την αξιολόγηση, πραξικοπηματική στάση τον Οκτώβρη του 2022 για να μην καταψηφιστεί η συμμετοχή τους στις ηλεκτρονικές εκλογές στα Υ.Σ. β) Συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές στα Υ.Σ. το 2024 με ανύπαρκτη απόφαση του 21ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ. γ) Πραξικοπηματικά αποχώρησαν στο 21ο συνέδριο για να μην πάρει ο κλάδος απόφαση κατά της αξιολόγησης. δ) Στα δύο συνέδρια (20ο και 21ο) κατάργησαν το ρόλο των συνέδρων, αλλά και των παρατάξεων και έπαιρναν αποφάσεις μέσω επιτροπής θέσεων (τα τρία από τα πέντε μέλη ανήκουν σε ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ) και καθορίζουν τις αποφάσεις του κλάδου…..

Οι Παρεμβάσεις τις επόμενες ημέρες θα εκδώσουμε τη «μαύρη βίβλο» των πραξικοπημάτων στην ΟΛΜΕ από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που είναι αποκαλυπτική για τη στάση τους όλων μαζί και της κάθε μίας ξεχωριστά. Απαιτούμε την τήρηση δημοκρατικών διαδικασιών και θα συνεχίσουμε τις αποκαλύψεις με όλους τους τρόπους: α) Να υλοποιηθεί το καταστατικό για εβδομαδιαία τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, β) ενημερωτικά δελτία τύπου προς τον κλάδο πριν και μετά από κάθε συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, γ) καταγγελίες των ΕΛΜΕ για τη στάση τους, υπογραφές ΕΛΜΕ για Γενικές Συνελεύσεις που θα κηρύσσει η ΟΛΜΕ, κ.ά. Μπροστά στις εκλογές των ΕΛΜΕ καλούμε σε αποκαθήλωση των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού από τα ΔΣ, πριν μετατρέψουν και τις ΕΛΜΕ σε κακέκτυπα αντίγραφα της ΟΛΜΕ.

Οι δυνάμεις που πρωτοστάτησαν σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον κλάδο για να μην περάσουν οι επιδιώξεις του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης για χτύπημα των σωματείων μας, δεν πρέπει να αφήσουν αναπάντητη την πρωτοφανή ταύτιση των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού με το ΥΠΑΙΘΑ. Ο κλάδος δεν μπορεί να πορεύεται με μια ηγεσία υποταγμένη στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Οφείλουν να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες (ΓΣ των ΕΛΜΕ, ΓΣ των προέδρων, συντονισμό των ΕΛΜΕ) θα δοθεί η δυνατότητα στον κλάδο και στους εκπαιδευτικούς να εκφραστούν και ο κλάδος να χαράσσει και να βαδίζει αγωνιστική πορεία.

Καμία συναίνεση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τους ψευτοαιρετούς από τις εκλογές παρωδία. Απαιτούμε να καταργηθούν οι εγκύκλιοι των ηλεκτρονικών εκλογών και οι εκλογές να γίνουν δια ζώσης και με έλεγχο των σωματείων μας. Οι ΕΛΜΕ να μη νομιμοποιήσουν κανέναν «αιρετό», πολύ περισσότερο διαγραμμένο από το σωματείο του.

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ με αποφάσεις τους και το συντονισμό τους, να χαράξουν αγωνιστική πορεία για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς και αποφασίζονται στα Υ.Σ. (κενά, τοποθετήσεις, τμήματα, ειδική αγωγή, μονιμοποίηση νεοδιόριστων, κ.ά.), για αποκατάσταση αδικιών. Για να σταματήσουν παρατυπίες, αυθαιρεσίες και αίσχη στις τοποθετήσεις. Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας να απαιτήσουμε να γίνουν αποδεκτές από τις Διευθύνσεις.

Συνεχίζουμε τους αγώνες. Με μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ (ενημέρωση για ημέρα και ώρα μετά από συνεννόηση των ΕΛΜΕ) και μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στις 10.00 π.μ. στην Καμάρα για να μπει φραγμός στην ακρίβεια και την φτωχοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, ενάντια στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική - αυταρχική πολιτική τους. Προωθούμε τις διεκδικήσεις μας για αξιοπρεπή διαβίωση με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.

Δεν υποτασσόμαστε - Συνεχίζουμε τους αγώνες μας!

Read next

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn
  • Threads
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Telegram
  • Trello
  • Email
  • Εκπαίδευση
  • Ανακοινώσεις
  • Εκπαίδευση
  • Ανακοινώσεις
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε

Διάβασε ακόμα...   

Αβραμόπουλος, «ο κύριος τίποτα» και τα αδιευκρίνιστα
Επικαιρότητα 28-06-26

Αβραμόπουλος, «ο κύριος τίποτα» και τα αδιευκρίνιστα

Ζει ή πέθανε, ο αδερφός μου;
Διεθνή 28-06-26

Ζει ή πέθανε, ο αδερφός μου;

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης:  Συνταγματική αναθεώρηση: Ένα ακόμα βαθιά αντιδραστικό εγχείρημα
Εκπαίδευση 28-06-26

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης: Συνταγματική αναθεώρηση: Ένα ακόμα βαθιά αντιδραστικό εγχείρημα

Στις 2 Φεβρουαρίου 2026 ο Μητσοτάκης με διάγγελμά του και με επιστολή του προς τους βουλευτές της ΝΔ άνοιξε τη διαδικασία για μια νέα αναθεώρηση του Συντάγματος, την πέμπτη κατά...

«Ηρακλής»: Ο μύθος της «διάσωσης» των τραπεζών και η πραγματικότητα της λεηλασίας του λαού μέχρι το… 2081
Επικαιρότητα 28-06-26

«Ηρακλής»: Ο μύθος της «διάσωσης» των τραπεζών και η πραγματικότητα της λεηλασίας του λαού μέχρι το… 2081

ΒΙΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ , ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.
Κέρκυρα 28-06-26

ΒΙΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ , ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

Πόση Κέρκυρα απομένει;
Κέρκυρα 28-06-26

Πόση Κέρκυρα απομένει;

Εκδήλωση: «Απαγόρευση της συλλογικής ζωής, περιστολή της ελεύθερης έκφρασης και καταστολή των αγώνων στα πανεπιστήμια», Παρασκευή 3/7
Εκπαίδευση 28-06-26

Εκδήλωση: «Απαγόρευση της συλλογικής ζωής, περιστολή της ελεύθερης έκφρασης και καταστολή των αγώνων στα πανεπιστήμια», Παρασκευή 3/7

Κόμματα ΑΕ: «Ισολογισμοί» ζημιών, «άγνωστα» ταμεία και θαλασσοδάνεια
Επικαιρότητα 28-06-26

Κόμματα ΑΕ: «Ισολογισμοί» ζημιών, «άγνωστα» ταμεία και θαλασσοδάνεια

Η παιδεία πάει κατά διαλόγου όταν δε ρωτάνε τους μάχιμους εκπαιδευτικούς
Εκπαίδευση 28-06-26

Η παιδεία πάει κατά διαλόγου όταν δε ρωτάνε τους μάχιμους εκπαιδευτικούς

Οι νέοι εκπαιδευτικοί στις «δύσκολες τάξεις»: Όταν ο ενθουσιασμός συναντά την εξουθένωση
Εκπαίδευση 28-06-26

Οι νέοι εκπαιδευτικοί στις «δύσκολες τάξεις»: Όταν ο ενθουσιασμός συναντά την εξουθένωση

Έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη Κέρκυρας: Κάτω από τον ήλιο του καλοκαιρού
Κέρκυρα 27-06-26

Έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη Κέρκυρας: Κάτω από τον ήλιο του καλοκαιρού

Εικόνες απαράμιλλης ασχήμιας στην καρδιά της Κέρκυρας
Κέρκυρα 27-06-26

Εικόνες απαράμιλλης ασχήμιας στην καρδιά της Κέρκυρας

Η ΠΕΣΕΚ συνεισφέρει έμπρακτα στη στήριξη του λαού της Κούβας που δοκιμάζεται από την επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού
Διεθνή 27-06-26

Η ΠΕΣΕΚ συνεισφέρει έμπρακτα στη στήριξη του λαού της Κούβας που δοκιμάζεται από την επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού

ΠΕΣΕΚ: Αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο από τους καταστροφικούς σεισμούς λαό της Βενεζουέλας
Εκπαίδευση 27-06-26

ΠΕΣΕΚ: Αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο από τους καταστροφικούς σεισμούς λαό της Βενεζουέλας

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ
Εκπαίδευση 27-06-26

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ

Βάσεις 2026: Πού ανεβαίνουν και πού πέφτουν – Η πρώτη ολοκληρωμένη «ακτινογραφία» μετά τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών
Εκπαίδευση 27-06-26

Βάσεις 2026: Πού ανεβαίνουν και πού πέφτουν – Η πρώτη ολοκληρωμένη «ακτινογραφία» μετά τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Σαν σήμερα 27 Ιούνη στην Κέρκυρα
Κέρκυρα 27-06-26

Σαν σήμερα 27 Ιούνη στην Κέρκυρα

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani
Copyright © 2026 drepani.gr. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.