06-28-2026 17:57
Εκπαίδευση
- Κατηγορία: Εκπαίδευση
Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 28 Φεβρουαρίου
Κάλεσμα της Δ.Ο.Ε. στην απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 28 Φεβρουαρίου
Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική – Πανυπαλληλική απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου καλεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.), με συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Συντάγματος.
«Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα απέναντι στην πολιτική που προωθεί την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών», τονίζει η Δ.Ο.Ε., καταγγέλλοντας την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.
Μεταξύ των αιτημάτων, ξεχωρίζει η άμεση απόδοση δικαιοσύνης και η τιμωρία όλων των υπευθύνων. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το έγκλημα αυτό ούτε να ξεχαστεί, ούτε να συγκαλυφθεί», διαμηνύουν οι εκπαιδευτικοί.
Αναλυτικά
Κάλεσμα της Δ.Ο.Ε. για την απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 28 Φεβρουαρίου στις 11:00 στην πλατεία Συντάγματος
Το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην Πανεργατική – Πανυπαλληλική 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στις 11:00 στην πλατεία Συντάγματος.
Σε συνέχεια των ογκωδέστατων διαδηλώσεων της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2025 οι εκπαιδευτικοί δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους γονείς και στους λοιπούς συγγενείς ενάντια σε κάθε επιχείρηση συγκάλυψης αιτίων κι ευθυνών.
Από την πλευρά μας συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα απέναντι στην πολιτική που προωθεί την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Οι εκπαιδευτικοί καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτή την πολιτική, μέσα από την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.
Απαιτούμε να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη! Να καταλογιστούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι.
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το έγκλημα αυτό ούτε να ξεχαστεί, ούτε να συγκαλυφθεί.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης: Συνταγματική αναθεώρηση: Ένα ακόμα βαθιά αντιδραστικό εγχείρημα
Στις 2 Φεβρουαρίου 2026 ο Μητσοτάκης με διάγγελμά του και με επιστολή του προς τους βουλευτές της ΝΔ άνοιξε τη διαδικασία για μια νέα αναθεώρηση του Συντάγματος, την πέμπτη κατά...
Εκδήλωση: «Απαγόρευση της συλλογικής ζωής, περιστολή της ελεύθερης έκφρασης και καταστολή των αγώνων στα πανεπιστήμια», Παρασκευή 3/7
Η ΠΕΣΕΚ συνεισφέρει έμπρακτα στη στήριξη του λαού της Κούβας που δοκιμάζεται από την επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού