JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
Ωμή ιμπεριαλιστική πρόκληση: Η Αμερικανίδα πρέσβης απειλεί με ανατροπή κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ρουμανία – Σιωπή από τα εγχώρια καθεστωτικά ΜΜΕ

09-27-2026 17:07
Διεθνή

Ωμή ιμπεριαλιστική πρόκληση: Η Αμερικανίδα πρέσβης απειλεί με ανατροπή κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ρουμανία – Σιωπή από τα εγχώρια καθεστωτικά ΜΜΕ
Άννα Βίσση - συναυλία: Ορατές ταξικές διαχωριστικές γραμμές ...

09-27-2026 14:57
Πολιτισμός

Άννα Βίσση - συναυλία: Ορατές ταξικές διαχωριστικές γραμμές ...
27 Σεπτέμβρη 1941: H ίδρυση του ΕΑΜ

09-27-2026 14:44
Ιστορία

27 Σεπτέμβρη 1941: H ίδρυση του ΕΑΜ
Εκπαίδευση – ΑΣΕ/ΠΑΜΕ: «Ο αγώνας αναβάλλεται»

09-27-2026 14:35
Εκπαίδευση

Εκπαίδευση – ΑΣΕ/ΠΑΜΕ: «Ο αγώνας αναβάλλεται»
Διαδικτυακή εκδήλωση Δευτέρα 28/9, 7.30μμ - Με οδηγό τις νίκες του καλοκαιριού και όπλο την απεργία αποχή ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

09-27-2026 14:29
Εκπαίδευση

Διαδικτυακή εκδήλωση Δευτέρα 28/9, 7.30μμ - Με οδηγό τις νίκες του καλοκαιριού και όπλο την απεργία αποχή ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
Κατηγορία: Εκπαίδευση
22 Μάι 2026

Πρωτοφανείς σκηνές εκφοβισμού εκπαιδευτικών και παρέμβαση εξωσχολικών στον χώρο του σχολείου εν μέσω εξετάσεων

Χρήστος Κάτσικας 

Χρήστος Κάτσικας

Ενήλικοι εξωσχολικοί φέρονται να εισήλθαν στο σχολείο απαιτώντας να συμμετάσχει στις γραπτές εξετάσεις μαθητής του οποίου η φοίτηση είχε κριθεί ανεπαρκής από τον Σύλλογο Διδασκόντων

Σοβαρό περιστατικό έντασης στο 9ο ΕΠΑΛ Πειραιά, εν μέσω της εξεταστικής διαδικασίας, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά, κάνοντας λόγο για πρωτοφανείς σκηνές εκφοβισμού εκπαιδευτικών, παρέμβαση εξωσχολικών στον χώρο του σχολείου και αμφισβήτηση αποφάσεων του Συλλόγου Διδασκόντων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά, τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στις 20 και 21 Μαΐου, όταν ενήλικοι εξωσχολικοί φέρονται να εισήλθαν στο σχολείο απαιτώντας να συμμετάσχει στις γραπτές εξετάσεις μαθητής του οποίου η φοίτηση είχε κριθεί ανεπαρκής από τον Σύλλογο Διδασκόντων.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, οι ενήλικες προσκόμισαν εκπρόθεσμο δικαιολογητικό για τη δικαιολόγηση απουσιών, αίτημα που απορρίφθηκε από τον Σύλλογο. Η ένταση, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΜΕ, κλιμακώθηκε όταν οι συγκεκριμένοι άρχισαν να κινούνται στους χώρους του σχολείου, να εισέρχονται σε αίθουσες εν ώρα εξετάσεων και να ζητούν τα ονόματα των εκπαιδευτικών που είχαν υποστηρίξει την απόφαση περί ανεπαρκούς φοίτησης.

Καταγγελίες για παρέμβαση στη διαδικασία των εξετάσεων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις καταγγελίες ότι ο διευθυντής του σχολείου φέρεται να συνόδευσε τον μαθητή στην αίθουσα εξετάσεων, παρά την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, ενώ – σύμφωνα με την ανακοίνωση – εξωσχολικός παρέμεινε στον χώρο, μπαινοβγαίνοντας στην αίθουσα και απαιτώντας να εξεταστεί ο μαθητής.

Η ίδια εικόνα, κατά την ΕΛΜΕ, επαναλήφθηκε και την επόμενη ημέρα, όταν συγγενικά πρόσωπα του μαθητή μετέβησαν στο σχολείο, ζήτησαν εκ νέου τη συμμετοχή του στις εξετάσεις και κάλεσαν την αστυνομία.

Μήνυση από εκπαιδευτικούς

Η ΕΛΜΕ Πειραιά αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου προχώρησαν σε μαζική υποβολή μήνυσης, ενώ εκπρόσωποι του σωματείου βρέθηκαν άμεσα στο σχολείο, μαζί με νομικό σύμβουλο, για τη στήριξη των συναδέλφων.

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση κάνει λόγο για στοχοποίηση, τραμπουκισμό και απαράδεκτες πιέσεις εις βάρος εκπαιδευτικών, υπογραμμίζοντας ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται».

Η υπόθεση αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις στον εκπαιδευτικό χώρο, καθώς εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για την προστασία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την ασφάλεια των σχολικών μονάδων και τον σεβασμό στις θεσμικές αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του σχολείου.

ΔΔΕ Πειραιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr η ΔΔΕ Πειραιά έχει ξεκινήσει διαδικασίες διερεύνησης του θέματος.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

 

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟ 9ο ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο 9ο ΕΠΑΛ Πειραιά, με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, του γονέα ενός μαθητή, από κοινού με άλλους τρεις ενήλικες εξωσχολικούς.

Συγκεκριμένα, στις 20/5 δύο ενήλικες εισήλθαν στο σχολείο και απαίτησαν να δώσει γραπτές εξετάσεις μαθητής, που η φοίτησή του είχε κριθεί ανεπαρκής. Για το λόγο αυτό, προσκόμισαν εκπρόθεσμο δικαιολογητικό για τη δικαιολόγηση απουσιών. Όταν απορρίφθηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων, άρχισαν να μπαινοβγαίνουν στις αίθουσες του σχολείου, σε ώρα εξετάσεων, να εκφοβίζουν εκπαιδευτικούς στο χώρο εργασίας τους, να ζητούν τα ονόματα των εκπαιδευτικών, που υποστήριξαν πως η φοίτηση του μαθητή πρέπει να κριθεί ανεπαρκής (είναι όλος ο Σύλλογος Διδασκόντων, πλην του Διευθυντή). Το αποκορύφωμα ήταν πως, ο Διευθυντής του σχολείου από κοινού με τον έναν εξωσχολικό ενήλικα, οδήγησαν με το “έτσι θέλω” το μαθητή στην αίθουσα των εξετάσεων, ενώ μπαινόβγαιναν μέσα σε αυτή!!! Μετά από επισήμανση του επιτηρητή, το παιδί αποχώρησε από την αίθουσα, όχι όμως και ο εξωσχολικός, που παρέμεινε μέσα στο χώρο του σχολείου, πότε έξω και πότε μέσα στην αίθουσα των εξετάσεων. Παρότι τού ζητήθηκε από άλλο εκπαιδευτικό του σχολείου να αποχωρήσει, καθώς δεν είχε δικαίωμα να βρίσκεται εκεί και να διαταράσσει την εκπαιδευτική διαδικασία, εκείνος μπαινόβγαινε στην αίθουσα εξετάσεων και απαιτούσε το παιδί να γράψει, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αποχωρήσει τελικά ο συνάδελφος επιτηρητής!!! Αν είναι δυνατόν!!! Σημειώνουμε πως ήταν η 2η ημέρα εξετάσεων, δηλαδή το παιδί, με βάση την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, δεν είχε προσέλθει την 1η μέρα των εξετάσεων.

Τα ίδια επαναλήφθηκαν και την επόμενη ημέρα, στις 21/5. Η μητέρα και θεία του παιδιού εισήλθαν στο σχολείο, απαίτησαν ο μαθητής να δώσει εξετάσεις, παρά την ομόφωνη (πλην του Διευθυντή) απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Κάλεσαν, δε, την Αστυνομία. Ξανά ο Διευθυντής του σχολείου οδήγησε το μαθητή στην αίθουσα εξετάσεων (!), έδωσε θέματα και κόλλα στο μαθητή!

Με τη γενικότερη στάση του, έχει σταθεί απέναντι στο Σύλλογο Διδασκόντων και την απόφασή του, δεν κάνει απολύτως τίποτα για την απαράδεκτη, προσβλητική, επιθετική στάση και συμπεριφορά απέναντι στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, καταστρατηγεί την ίδια την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων! Είναι χαρακτηριστικό, πως έφτασε στις 20/5 στο σημείο να ζητήσει από τον υποδιευθυντή του σχολείου, μετά από απαίτηση των δύο ενηλίκων, να τυπώσει κατάσταση με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που δεν συμφωνούν ο μαθητής να δώσει εξετάσεις!

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, ωστόσο, δύο ημέρες ούτε τρομοκρατήθηκαν, ούτε υπέκυψαν στους διάφορους εκφοβισμούς. Αφού προσπάθησαν για ώρα, με ψυχραιμία, να αποκαταστήσουν και τις δύο ημέρες το παιδαγωγικό κλίμα στο σχολείο, όταν δεν είχαν άλλα περιθώρια, ειδοποίησαν την ΕΛΜΕ, η οποία πραγματοποίησε άμεση παρέμβαση στο σχολείο. Στις 20/5 ενημέρωσαν και την Αστυνομία. Στη συνέχεια, οι συνάδελφοι υπέβαλλαν μαζικά μήνυση (στις 20/5) στο Αστυνομικό Τμήμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Στις 21/5 κλιμάκιο της ΕΛΜΕ βρέθηκε ξανά στο σχολείο, μετά από κάλεσμα των συναδέλφων, με την παρουσία του δικηγόρου του σωματείου, για την στήριξη των συναδέλφων/συναδελφισσών.

Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμα φορά πως δεν θα ανεχτούμε τη στοχοποίηση και τον τραμπουκισμό εκπαιδευτικών, που προσπαθούν με συνέπεια, επαγγελματισμό και αγάπη προς τα παιδιά, να κάνουν το λειτούργημά τους.

Δυστυχώς, η στοχοποίηση των εκπαιδευτικών, η καλλιέργεια κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού, αλλά και κανιβαλισμού, ξεκινά από το ΥΠΑΙΘΑ, που δείχνει με το δάκτυλο τους/τις εκπαιδευτικούς, τους/τις καθιστά υπόλογους και υπεύθυνους για τα πάντα, ώστε να κρύψει τις δικές της ευθύνες.

Οι συνάδελφοι στο 9ο ΕΠΑΛ Πειραιά, σε όλη τη διάρκεια των γεγονότων στις 20/5 και 21/5 παρέμειναν ψύχραιμοι, αποφασιστικοί και κατέβαλλαν ασταμάτητες προσπάθειες να αποκατασταθεί το, όχι με δική τους ευθύνη, διαταραγμένο παιδαγωγικό κλίμα.

Απαιτούμε, τέλος, από τη ΔΙΔΕ Πειραιά να παρέμβει για την προστασία του σχολείου και των εκπαιδευτικών και να προβεί, έστω και τώρα, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά θα συνεχίζει να στηρίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες νομικά και συνδικαλιστικά, όπως έκανε από την 1η στιγμή. 

 

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Read next

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn
  • Threads
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Telegram
  • Trello
  • Email
  • Εκπαίδευση
  • Εκπαίδευση
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε

Διάβασε ακόμα...   

Άννα Βίσση - συναυλία: Ορατές ταξικές διαχωριστικές γραμμές ...
Πολιτισμός 27-09-26

Άννα Βίσση - συναυλία: Ορατές ταξικές διαχωριστικές γραμμές ...

Εκπαίδευση – ΑΣΕ/ΠΑΜΕ: «Ο αγώνας αναβάλλεται»
Εκπαίδευση 27-09-26

Εκπαίδευση – ΑΣΕ/ΠΑΜΕ: «Ο αγώνας αναβάλλεται»

Ωμή ιμπεριαλιστική πρόκληση: Η Αμερικανίδα πρέσβης απειλεί με ανατροπή κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ρουμανία – Σιωπή από τα εγχώρια καθεστωτικά ΜΜΕ
Διεθνή 27-09-26

Ωμή ιμπεριαλιστική πρόκληση: Η Αμερικανίδα πρέσβης απειλεί με ανατροπή κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ρουμανία – Σιωπή από τα εγχώρια καθεστωτικά ΜΜΕ

Η μάσκα της αμερικανοκίνητης «διπλωματίας» έπεσε με τον πιο κυνικό τρόπο. Οπως σημειώναμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, μια αποκαλυπτική βόμβα μεγατόνων από τη Wall Street Journal έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που το ταξικό και...

27 Σεπτέμβρη 1941: H ίδρυση του ΕΑΜ
Ιστορία 27-09-26

27 Σεπτέμβρη 1941: H ίδρυση του ΕΑΜ

Διαδικτυακή εκδήλωση Δευτέρα 28/9, 7.30μμ  - Με οδηγό τις νίκες του καλοκαιριού και όπλο την απεργία αποχή ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
Εκπαίδευση 27-09-26

Διαδικτυακή εκδήλωση Δευτέρα 28/9, 7.30μμ - Με οδηγό τις νίκες του καλοκαιριού και όπλο την απεργία αποχή ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Νεκροί και οι 6 αγνοούμενοι στην Πλάκα – Καταγγελία για εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες
Επικαιρότητα 27-09-26

Νεκροί και οι 6 αγνοούμενοι στην Πλάκα – Καταγγελία για εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες

Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη, Προπύλαια: Ανταπόκριση από την απογευματινή συγκέντρωση ενάντια στην απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου από το ΕΚΠΑ, στις συνδικαλιστικές διώξεις και την τρομοκρατία
Εκπαίδευση 27-09-26

Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη, Προπύλαια: Ανταπόκριση από την απογευματινή συγκέντρωση ενάντια στην απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου από το ΕΚΠΑ, στις συνδικαλιστικές διώξεις και την τρομοκρατία

Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Με αγώνα κατακτάμε ό,τι μας πήρανε! - Κινητοποίηση τη Δευτέρα 28/9 στην ΠΔΕ
Εκπαίδευση 27-09-26

Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Με αγώνα κατακτάμε ό,τι μας πήρανε! - Κινητοποίηση τη Δευτέρα 28/9 στην ΠΔΕ

Διαπόντια: Νέα παράταση στην ταλαιπωρία των πολιτών με τα δρομολόγια του ΒΑΜΟΣ
Κέρκυρα 27-09-26

Διαπόντια: Νέα παράταση στην ταλαιπωρία των πολιτών με τα δρομολόγια του ΒΑΜΟΣ

Σαν σήμερα στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας
Κέρκυρα 27-09-26

Σαν σήμερα στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας

Ισπανία: Πάνω από 10.000 άνθρωποι στους δρόμους για την έξωση 87χρονης – «Ντροπή»
Διεθνή 27-09-26

Ισπανία: Πάνω από 10.000 άνθρωποι στους δρόμους για την έξωση 87χρονης – «Ντροπή»

Στην πρώτη θέση η Ελλάδα για την ψυχική επιβάρυνση λόγω εργασιακών συνθηκών
Επικαιρότητα 27-09-26

Στην πρώτη θέση η Ελλάδα για την ψυχική επιβάρυνση λόγω εργασιακών συνθηκών

Πώς τρεις αυτοκρατορίες κέρδισαν και έχασαν τον έλεγχο του Ορμούζ και του Μπαμπ ελ-Μαντέμπ
Διεθνή 27-09-26

Πώς τρεις αυτοκρατορίες κέρδισαν και έχασαν τον έλεγχο του Ορμούζ και του Μπαμπ ελ-Μαντέμπ

«Το νέο παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας»: Ένα παραμύθι για τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης του λαού
Επικαιρότητα 27-09-26

«Το νέο παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας»: Ένα παραμύθι για τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης του λαού

Για τα κενά στην ΔΔΕ Κέρκυρας - 6.194 ώρες χαμένες από την αρχή της σχολικής χρονιάς
Κέρκυρα 27-09-26

Για τα κενά στην ΔΔΕ Κέρκυρας - 6.194 ώρες χαμένες από την αρχή της σχολικής χρονιάς

Απλωμένες ιστορίες σαν μπουγάδα… Για τη συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Λοξή Λαογραφία» της Όλγας Τσιλιμπάρη
Κέρκυρα 27-09-26

Απλωμένες ιστορίες σαν μπουγάδα… Για τη συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Λοξή Λαογραφία» της Όλγας Τσιλιμπάρη

Μετά το Ρέθυμνο δύο ακόμα περιστατικά φασιστικών προκλήσεων σε σχολεία του Ηρακλείου – Τι καταγγέλλει η ΕΛΜΕ
Εκπαίδευση 27-09-26

Μετά το Ρέθυμνο δύο ακόμα περιστατικά φασιστικών προκλήσεων σε σχολεία του Ηρακλείου – Τι καταγγέλλει η ΕΛΜΕ

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani
Copyright © 2026 drepani.gr. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.